Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Minden jó, ha jó a vége

Matáv Sopron–Kispest Honvéd 3–2 (0–2)
Sopron, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 1500 néző. V.: Kiss B. (Gergely, Gyarmati). Matáv: Farkas 2,5 – Szabados 3, Lambulic 2,5, Tóth A. 3,5 – Majoros 3, Lazic 2,5, Csiszár 2,5 (Pintér 3, 52. p), Somogyi 3, Balaskó 2,5 (Fehér, 85. p) – Sira 2,5, Tóth M. 3 (Javrujan, 62. p). Edző: Komjáti András. Kispest: Molnár – Babos (Paróczai, 51. p), Hrutka, Pandur, Takács – Hercegfalvi (Borgulya, 85. p), Erős K., Bárányos, Vadócz – Torghelle, Hamar. Szaktanácsadó: Duró József. Gsz.: Tóth M., Javrujan, Tóth A. ill. Torghelle, Hamar. Sárga lap: Takács (10. p), Tóth A. (22. p), Lambulic (50. p), Majoros és Erős (72. p), Hercegfalvi (81. p), Pandur (88. p). Szögletarány: 16:3 (4:3).

4. p: Bárányos futott el zavartalanul a labdával a jobb oldalon az alapvonalig, pontosan középre ívelt, és az ötös magas ságában Torghelle a soproni kapu jobb alsó sarkába csúsztatott. 0–1.

8. p: Somogyi vesztette el a labdát még saját térfelén, Hercegfalvi pedig remekül ugratta ki a jobbösszekötő helyén kilépő Torghellét, akinek éles szögből, 8 méterről leadott lövése centiméterekkel suhant el a jobb kapufa mellett.

10. p: Somogyi ívelte át a labdát egy jobb oldali szabadrúgásból a túloldalra, az érkező Lambulic 4 méteres fejesét pedig a kapufa hárította.
24. p: Babos „fűzte be" Ba laskót a jobb oldalon, az ötös magasságából élesen keresztbe lőtte a labdát, amely a soproni védők között a jó ütemben ér kező Hamar elé került, aki 12 méterről a léc alá bombázott. 0–2.

49. p: Somogyi ívelt a jobb összekötő helyén üresen kilépő Sira elé a kispesti térfél közepé ről, aki tiszta helyzetből Tóth Mihályhoz játszott, ő pedig a kapu torkából a hálóba pofozta a labdát, ám az asszisztens intésére Kiss les miatt nem adta meg a gólt.

56. p: Somogyi szöglete Takácsról pattant a kispesti kapu felé, ám Molnár vetődve a gól vonalon elcsípte a labdát.

57. p: Bárányos beívelését Hrutka csúsztatta mintegy 6 méterről kapura, a labda a vetődő Farkasról vágódott a mezőnybe.

59. p: Somogyi tálalt a 16-os vonalánál, a balösszekötő helyén kilépő Tóth M. elé, aki kapura tört és 8 méterről jobb belsővel lőtt, a labda a bal kapufáról vágódott a hálóra. 1–2.

66. p: Bárányos balról az oldalvonal mellől kapura csavart egy szabadrúgást, Farkas a rövid sarok elől bokszolta azt a mezőnybe.

71. p: Farkas kirúgását Tóth M. csúsztatta a kispesti kapu felé, Javrujan eszmélt legelőbb és a balösszekötő helyéről, 10 méterről, szorongatott helyzetből ballal a hosszú sarokba lőtt. 2–2.

75. p: Balaskó tálalt a balös szekötő helyén egyedül kiugró Majoros elé, aki kissé körülmé nyesen vette át a labdát, így a vendégvédők beérték. A sopro ni középpályás szorongatott helyzetből a bal felső sarok mel lé csavarta a labdát.

83. p: Balaskó jobbról, a kis pesti térfél közepéről élesen középre lőtte a labdát, amelyet Tóth M. egyből kapura küldött. Molnár bravúros vetődéssel ütötte szöglete a félmagasan a bal sarokba tartó labdát. Somogyi szögletét követően aztán Tóth A. fejelt 5 méterről a kis pesti kapuba. 3–2.

A mérkőzés első valamirevaló akciója góllal végződött és ezt a támadást a soproni középpályássor és védelem asszisztálása mellett a Kispest vezette.

A gyors, bekapott gól megzavarta a Matávot. A soproniak percekig nem tudtak kijönni saját kapujuk előteréből, miközben a kispestiek ügyesen tartották a labdát a középpályán és a villámgyors Torghelle kiugratásával operáltak. A Matáv labdarúgói gyakorlatilag arra rugdalták a labdát, amerre álltak, a soproni együttes játékában az elképzelésleg csekélyebb jelét sem lehetett felfedezni.

A félidő közepén aztán a tulajdonképpen előnye tartására törekvő Kispest megduplázta előnyét. Nem sokkal ezután valódi „özönvíz" zúdult a nézők nyakába, villámcsapások közepette szakadni kezdett az eső. Az első félidőben látottakhoz képest egészen más felfogásban futballozó Matáv jött ki szünet után, amely szinte kapujához szögezte az ellenfelét. A kispestiek szinte ki sem jöttek saját 16-osuk ról. A távközlésiek rohamsorozata negyedóra elteltével érett góllá.

Az első félidőben a gyöngécske produkció láttán bizony időnként bíráló megjegyzéseket hallató szurkolók a soproni együttes töretlen lelkesedését látva, buzdítani kezdték csapatukat. A „közös erőfeszítés" a 71. percben vezetett az egyenlítéshez. Nem álltak le továbbra sem a soproniak, az időt látványosan húzó kispestiek ellen óriási energiát mozgósítottak a győztes gól megszerzése érdekében, végül a Matáv Sopron a fontos összecsapáson megszerezte a három bajnoki pontot.

Komjáti András: – Az első fél időben nem volt játékos a csapatban, aki első osztályú teljesítményt nyújtott volna. Szünet után mind a játékban, mind a hozzáállásban száznyolcvan fokos fordulat állt be és ennek, valamint szurkolóink biztatásának köszönhetően sikerült fordítanunk.

Duró József: – Azt reméltem, hogy végre már a játékban is mutat valamit a csapat. Ez az első félidőben tökéletesen megvalósult. Szünet után viszont beálltunk védekezni, így az ekkor az akaratát ránk kényszerítő Sopron győzött.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lippi több mint elégedett a Juventusszal

Marcello Lippi valósággal ódákat zengett a Barcelona ellen a Bajnokok Ligájában az elődöntőbe jutó… Tovább olvasom