Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Milinte munka nélkül maradt

Értékes pontot szerzett a sokak által titkos – vagy talán nem is olyan titkos – bajnokesélyesnek tartott DVSC otthonában a Matáv Sopron csapata.

A távközlésiek ráadásul, ha csak a tiszta, nagy gólhelyzetek számát vesszük alapul, közelebb is álltak a győzelemhez a debreceni nagyerdei stadionban, mint a hazaiak. A gól nélküli döntetlennel végződő találkozón nem adódott túl sok lehetőség a gólszerzésre a felek előtt. A kilencven perc során, ahogy mondani szokták, a futball küzdőjellege domborodott ki. Rengeteg volt a kemény összecsapás, jórészt a pálya középső harmadában.

A mérkőzés jelentős részében ugyan a Debrecen futballozott mezőnyfölényben, Sándor Tamásék birtokolták többet a labdát, ám mindezzel nem tudtak túl sokat kezdeni. Volt egy egész rövid periódus az első félidő közepe táján, amikor az igen aktív Halmosi lévén a bal oldalon egyszer-kétszer sikerült ugyan a hazai együttesnek a Matáv szervezett védelme mögé kerülni, ám ezeket az akciókat is hatástalanította a soproni védelem, amely ráadásul hamar rendezte sorait. Ezt követően aztán végképp nem tudott mit kezdeni a Matávval a „Loki". Végképp vakvágányra került a debreceni együttes futballja.

Ekkortájt volt egy érdekes büntetőgyanús Baumgartner–Szekeres ütközés a hazai 16-oson belül, a félidő utolsó negyedórájában pedig eldönthette volna a mérkőzést a maga javára a Matáv. Nem kevesebb mint három gólszerzési lehetőség adódott Pintér Attila gárdája előtt.

Ehhez az időszakhoz és az egyik soproni helyzethez kapcsolódott a mérkőzés egyetlen kapusbravúrja, a hazai hálóőr, Tomic hárította bravúrral Tóth Mihály 12 méteres bombáját. A Matáv szervezett játékát jól jelzi, hogy akárcsak Újpesten, Debrecenben sem kellett igazán érdemben játékba avatkoznia Milinte Árpádnak, a soproniak kapusának, amely érdekes adalék ahhoz, hogy bár tényleg a Debrecen birtokolta többet a labdát, játékosai képtelenek voltak kijátszani a szervezett soproni csapat védekezését.

Az pedig, hogy jól védekezett a Matáv, korántsem azt jelentette, hogy saját kapujuk előterét megszállva „bekkeltek" a soproniak, hiszen a debreceni akciók már gyakorlatilag a távközlési együttes 16-osának előterében elhaltak.

Túl azon, hogy csapata játékát kiválóan megszervezte, labdarúgói fegyelmezettségére nagyon odafigyelt Pintér Attila. Amikor még az első félidőben Bajzát Péter, a hazai-

ak lobbanékony természetű támadója, akiről köztudott, hogy nem megy a szomszédba egy kis kakaskodásért, szóváltásba keveredett a soproni védelem egyik „oszlopával", Mladen Lambuliccsal, a soproni edző határozott karjelzésekkel adta a védő tudtára: a játékkal és ne ellenfelével foglalkozzon! A mérkőzés utáni nyilatkozatában Szentes Lázár, a hazaiak vezetőedzője tett egy kissé „epés" utalást a Matáv szerinte túlságosan védekező játékstílusára. Nagy kár, mit mondott volna akkor, ha a Matáv kihasznál egyet az első félidő hajrájában három lehetősége közül?

Újpesten három, Debrecenben pedig egy pontot szerzett a soproni együttes úgy, hogy a helyzetek alapján most is közelebb állt a győzelemhez. Az összkép tehát mindenképpen biztató három idegenben lejátszott forduló után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szokásos koreográfia

Az ETO-ból a combsérüléssel bajlódó Böjte mellett hiányzott vírusos fertőzés miatt Miriuta,… Tovább olvasom