Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Messze elmaradva az eredeti céloktól

A kilencedik helyen zárta a Borsodi Liga 2005/2006-os küzdelmeit a Győri ETO FC.

– Hogyan értékeli az elmúlt fél évet?

– Többnyire azt kaptam, amit előzetesen vártam. A tavaszi szezonban arra törekedtünk, hogy kialakítsuk a keretet a következő bajnokságra, így igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni a bizonyításra. Az eredmények nem igazán érdekeltek, hiszen a dobogóra már nem érhettünk oda és a kiesés sem fenyegette az együttest. A játékosok végig keményen dolgoztak. Néhány poszton azonban szükség van az erősítésre, de ez elsősorban a vezetők dolga. Bízom benne, hogy a következő sorozat végén előrébb végzünk a tabellán.

 – A tavaszi szezonban 24 gólt kapott a csapat, ami elég soknak tűnik. Mi lehetett ennek az oka?

 – A bajnokság első mérkőzésein a védelmünk nagyon jól dolgozott, de az élcsapatok ellen – gondolok itt az MTK-ra, az Újpestre vagy a Fehérvárra – komoly visszaesést tapasztaltam. Sajnos a kapusunk is rossz benyomást tett rám és több alkalommal súlyos egyéni hibákat követtek el a játékosok. Utólag azt gondolom, hibáztam, hiszen indokolt lett volna Sasa Sztevanovic mellőzése is. A kapusnak, különösen ha idegenlégiós, sokkal nagyobb szerepet kell vállalnia. Az benne van a játékban, ha egy meccsen kap egy potyagólt, de többet semmiképpen sem szedhet össze. Egykori kapusként ezt jól tudom. Persze a bravúros teljesítményekre minden csapatrészben szükség van.

– Van-e olyan játékos, akinek a teljesítményével maradéktalanul elégedett volt?

 – Úgy gondolom, hogy Mátyus János – Bank Istvánhoz hasonlóan – végig jó teljesítményt nyújtott. Jäkl Antalnak is voltak jó meccsei és Bajzát Péter is fegyelmezettebb lett, mint amilyen korábban volt. Hanák Viktor jól kezdett, aztán az utolsó mérkőzéseken már nagyon rosszul játszott. Változtatni viszont nem tudtam, hiszen a helyettesei sérültek voltak. Vincze Ottó változóan futballozott, akadtak jó megoldásai is.

– Ki az, aki elmaradt az előzetes várakozásoktól?

 – Már említettem, hogy a kapusunktól sokkal többet vártam, de Regedei Csaba teljesítménye is elmaradt a várttól. Pedig ő a felkészülési meccseken nagyon jól játszott. Sajnos Priskin Tamást sem éreztem igazán jónak. Nagy csalódások azért nem értek.

 – Az ETO fiatal labdarúgói közül Varga Róbertnek, Lajtos Dávidnak, Szabó Zsoltnak vagy Granát Balázsnak több jó mérkőzése is volt. Ők a következő években akár a csapat meghatározó játékosai is lehetnek?

– Igen. Az biztos, hogy ezek a tehetséges játékosok sokkal több lehetőséget kapnak majd az ősszel, mint tavasszal. Akár tartósan is bent maradhatnak a kezdőcsapatban. A labdarúgók egyenlő eséllyel indulnak és csakis a mutatott teljesítmény dönt.

 – Sajnos a tavaszi szezon során állandó, visszatérő probléma volt az alacsony nézőszám a hazai mérkőzéseken. Ön szerint miért?

– A drukkerek biztosan úgy gondolták, hogy ebbe a stadionba nem érdemes kijönniük. Sajnos manapság a szurkolókat elég sok dolog távol tartja a futballtól. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem minden meccsen nyújtottunk igazán rossz teljesítményt. Szerintem más városokban jobban szeretik a csapatot és kevésbé kritikusak. Az igazság az, hogy az önkormányzat nem igazán támogatja az egyesületet. Pedig mi is a várost képviseljük, reklámozzuk Győrt, így ezt nem tartom helyes dolognak. A futball teljesen más, mint a többi sportág, itt sokkal nehezebb sikereket elérni. Nyilván azért dolgozunk, harcolunk, hogy javítsunk a helyzetünkön.

 – Mikor kezdődik a felkészülés és hogyan alakul a csapat programja?
 
– Jövő héten hétfőn elkezdjük az edzéseket. A tervek szerint egy hétig Szlovákiában edzőtáborozunk, ahol több ottani első osztályú csapattal is összecsapunk, de más külföldi együttesek ellen is játszunk. A szurkolók a stadionrekonstrukciós munkálatok miatt csak nagyon kevés alkalommal láthatnak bennünket hazai környezetben játszani.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vincze és Bagoly az év legjobbja

Vincze Ottó lett az egész szezon legjobb győri labdarúgója a Kisalföld osztályzatai alapján. Az ETO FC karmestere – aki az ötödik helyről jött fel – mögött mindössze egy ezreddel lemaradva a kapus Sasa Sztevanovic végzett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára ketten, a védő Mátyus János és a tavasszal egyre inkább magára talált, s gólokat szerző Bajzát Péter állhatott. Tovább olvasom