Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Méretes zalai zakó

Az első negyedóra után nem egészen két perc alatt kétgólos hátrányba került a soproni csapat. A soproni játékosok, főleg a középpályások, nem nagyon tudták megtartani a labdát
Zalaegerszeg, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 3500 néző. V.: Kassai
(Erős, Kovács Z.).
ZTE: Turi – Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi – Ljubojevic (Sabo, 81. p), Molnár (Král, 69. p), Balogh, Egressy – Faragó (Babati, 76. p), Kenesei. Edző: Bozsik Péter.
Matáv: Farkas 2,5 – Fehér 2, Szabados 2, Horváth R. 2 – Perger 2 (Horváth A., 73. p), Csiszár 2, Somogyi 2 (Majoros 2, 54 . p), Pintér 3, Tóth I. 2 (Orabinec, a szünetben) – Tóth M. 2, Sira 3. Edző: Komjáti András.
Gsz.: Faragó (2), Egressy. Szögletarány: 8:4 (5:4).

16. p: Egressy beadását a soproni védelem asszisztálása mellett Ljubojevic jobbról középre fejelte és az üresen maradó Faragó a földről felpattanó labdát látványos mozdulattal ollózta a soproni kapuba. 1–0.
18. p: Kenesei bal oldali szögletét követően Egressy mintegy 8 méterről csúsztatta a labdát a bal felső sarokba. 2–0.
32. p: Horváth és Somogyi ügyetlenkedtek a soproni 16-os bal oldalánál, Kenesei lecsapott a labdára, kapura tört, ám lövése a védőről szögletre vágódott.
37. p: Szamosi bal oldalról beívelt labdáját a rövid oldalon berobbanó Kenesei fejelte centikkel a jobb alsó sarok mellé.
39. p: Tóth I. ugratta ki egy pontos átadással a remek ütemben kilépő Sirát, aki egyedül törhetett kapura. A labdát 14 méterről ügyesen átemelte a kifutó Turi kapus fölött, ám balszerencséjére a játékszer a felső lécről visszavágódott a mezőnybe.
40. p: Ezúttal Tóth M. ugratta ki Sirát, aki a balösszekötő helyén törhetett kapura, 17 méterről lőtt, ám a labda elakadt a remek ütemben kilépő Turi kapusban.
43. p: Pintér 24 méteres, a balösszekötő helyéről leadott lövését Turi szép vetődéssel ütötte szögletre a jobb alsó sarok elől.
47. p: Kocsárdi ívelt a jobbösszekötő helyén kilépő Egressy elé és a labda oda is került az egerszegiek csatára elé, mivel Horváth R. rosszul számította ki a labda ívét. Egressy látványos mozdulattal a kapu előterébe lőtte a labdát, amelyet Faragó, Fehért megelőzve, a bal alsó sarokba kotort. 3–0.
56. p: A frissiben beállt Majorostól Kenesei vette el a labdát, Egressyhez játszott, aki 15 méterről nem sokkal lőtt a bal alsó sarok mellé.
75. p: A nehézkes és egymásra váró soproni védők és középpályások között Szamosi és Kenesei kényszerítőzött, és a védő 12 méteres, ballábas bombáját Farkas bravúros vetődéssel öklözte szögletre.
86. p: Sira lépett ki a labdával a balösszekötő helyén, 14 méterről ballal lőtt, ám Turi szögletre ütötte a bal sarok felé tartó labdát.

Az agresszívabb, határozottabb egerszegi játékosok rendre megnyerték a párharcokat, a széleken szinte minden akció során a soproniak mögé tudtak kerülni.

A játék képe a két gyors gólt követően sem változott, továbbra is fölényben maradt a ZTE, a soproni középpályások pedig sorra adták el a labdákat. A félidő utolsó 10 percében feltámadt a Matáv és vezetett néhány gólveszélyes támadást. Az egyébként jó formában lévő és most is társainál jóval agilisabban futballozó Sirának azonban nem volt szerencséje a félidő hajrájában, előbb a felső léc, majd Turi kapus hárította lövését.

A folytatásban a soproni szurkolók többsége az első félidő hajrájában látott támadássorozat folytatását várta a távközlési együttes labdarúgóitól. Ehhez képest már szünet után a második percben gólt kapott a Matáv, és ez a találat gyakorlatilag megpecsételte a soproniak sorsát. A továbbiakban az egerszegiek biztosabban, határozottabban futballoztak a hűség városából érkezett „kollégáiknál", akik beletörődtek a vereségbe.

Bozsik Péter: – Csapatom érezte, hogy van némi tartozása a szurkolók és a klub felé. Az első húsz percben remek iramot diktáltunk, és összességében elégedett vagyok a látottakkal.

Komjáti András: – Középpályássorunk szinte minden tagja mélyen tudása alatt játszott. Ennek ellenére kétgólos hátrányból az első félidő végén sikerült talpra állnunk, és ha akkor berúgtuk volna a helyzeteinket, sokkal szorosabb lett volna a találkozó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sakkolimpia: ezüstérmes a férficsapat

A magyar férfi válogatott a második helyen végzett a bledi sakkolimpián, így 22 év után szerzett… Tovább olvasom