Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Méltó síremlék készül Papp Lászlónak

Papp Lászlónak nevéhez méltó síremléke lesz - ígérte meg a Blikk írása nyomán Tóth György soltvadkerti kőfaragó. A nagy bajnok fia, ifjabb Papp László meghatódottan vette a felajánlás hírét.
Papp Lászlónak nevéhez méltó síremléke lesz - ígérte meg a Blikk írása nyomán Tóth György soltvadkerti kőfaragó. A mester közölte: a legendás sportember iránti tiszteletből díjmentesen vállalja, hogy a család kívánságának megfelelően faragott márványba vési a mindannyiunk Papp Lacijának dicsőségét hirdető feliratot, s besegít abba, hogy a nagy magyar bajnok emlékművének költségeit ne a famíliának kelljen állnia.

A Blikk honlapjára érkezett hozzászólások bizonyítják, rengeteg magyar ember háborog azok után, hogy megtudta: a világ ökölvívásának egyik legnagyobb bajnoka emlékét temetése után majd másfél esztendő után is csak fakereszt őrzi a Farkasréti temetőben. A tisztelők azt sem díjazzák, hogy az embernek, aki életében "mindannyiunk Papp Lacija" volt, holtában csak a család tartozik emlékművet emelni. "Ez az ember volt az igazi imázs! Ha a nevét hallják - akár a Puskásét -, mindenütt ismerik a világon. Erre persze nincs lóvé!" - fogalmazott tömören egy olvasó. Nos, mint kiderült, lehet, hogy a Papp Lászlóban díszpolgárát tudó fővárost, a politikai és sportszervezeteket nógatni és emlékeztetni kell arra, hogy a pénzt nemes célra is lehet fordítani, az egyszerű emberek egyből megértik ezt, ha hírül veszik az elszomorító tényeket.

- Büszke vagyok arra, hogy Papp László kortársa és honfitársa lehettem. Csodálatos sportoló volt, s mint kiderül, az emberi nagysága is az. Halálakor az országgal együtt magam is mélyen gyászoltam, s megdöbbentett a hír, hogy ennyi idő után még mindig nem tellett neki egy síremlékre.

Jelzem: 45 éve kőfaragó vagyok, s csak várom a család hívását, hogy segítsek - telefonált a soltvadkerti Tóth György. A mester úr a maga részéről vállalja azt, hogy a család által kiválasztott márványkőbe a bevésést, az aranyozást és részben a szobrászmunkát is díjmentesen elvégzi, sőt azt is, hogy sírkőkereskedőt is talál, aki az anyagot pusztán a Papp László iránti tiszteletből biztosítja.

A nagy bajnok fia, ifjabb Papp László meghatódottan vette a felajánlás hírét.
- Mindig tudtam, hogy édesapám neve mit jelent a magyar embereknek, mégis a könnyekig meghat, amikor újra és újra, immáron halála után is, szembesülök azzal, hogy mennyire szerették őt. Ezt megköszönni nem lehet!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Exkluzív interjú a Dakarról

A sivatagi tevefű okozza a legnagyobb problémát a Dakar ralin résztvevő győri motorosoknak. Varga Ákost, aki sok tapasztalt versenyzőt is megelőzött, a mauritániai Tichitben sikerült telefonvégre kapnunk. Bár az elmúlt héten a magyaroknak volt részük sátortűzben, homokviharban és esésekben, egyelőre ők és járműveik is jól bírják a megpróbáltatásokat. Tovább olvasom