Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Megyei I: Csak a Bajcs

Labdarúgás - A megyei egyben vasárnap csak a Bajcsnak sikerült otthon tartania a három pontot. Négy mérkőzés döntetlen lett. Három csapat idegenben tudott győzni.

Bajcs SE–Lébény SE 3–1 (2–0)
Bajcs, 300 néző. V.: Hegedüs.

Nagybajcs: Pécsváradi – Nagy T., Bíró Z., Milanovicz (Kokas), Németh P., Pádár, Vadász P., Kovács S., Ladiszlaidesz P., Wágenhoffer Sz. (Kovacsics B.), Mikli (Pintér Á.). Edző: Józsa Péter.
Lébény: Hiba – Kovács Gy. (Hécz), Németh T., Tóth B., Sipos R., Farkas I. (Németh L.), Kertész Cs. (Mészáros K.), Makai, Hegedűs A., Sebők, Szalka. Edző: Turány Imre.

Gsz.: Bíró Zoltán (3) ill. Hegedűs.
Jók: Bíró Z., Nagy T., Németh P., Ladiszlaidesz, Vadász ill. Sipos, Hegedűs, Makai.
Kiállítva: Tóth Balázs.

A két csapat a tabellán elfoglalt helyezése nem véletlenül csalogatott ki szép számú nézőt. Ragyogó őszi futballidő és jó körülmények várták a csapatokat. A lébényiek szeretnék feledtetni a petőházi kisiklást, a bajcsiak pedig a sikeres folytatásban bíznak. Férfias küzdelem, az osztály színvonalát meghaladó játék és iram jellemezte az egész mérkőzést. Az első félidő 20. és 45. percében a több lehetőséget elpuskázó bajcsiak Vadász szabadrúgásaira a jól érkező Bíró Zoltán révén két gólos vezetéssel térhettek pihenőre.

A második félidőben a Lébény még nagyobb iramot diktálva a 49. percben a két hazai védő közül kilépő Hegedűs a kifutó kapus fölött 13 méterről lőtt a kapuba. A hazaiak hamar rendezték a sorokat és ismét átvették a játék irányítását. Több helyzetet puskáztak el ismét. A 93. percben egy gyors támadás végén a másfél év után visszatérő Pintér adott középre, az érkező Vadászt szabálytalanul akadályozták a 16-oson belül a kapura lövésben. A jogos 11-est a születésnapját ünneplő Bíró Zoltán értékesítette. Mesterhármas. A mérkőzésen a hazaiak kettő sárga, az ellenfél 4 sárga lapot, ebből egy dupla volt, és az kiállítást eredményezett.

Józsa Péter: – Nehéz mérkőzésen fegyelmezett védekezéssel és jó pontrúgásokkal szereztük meg a három pontot.
Turány Imre: – Küzdelmes mérkőzésen a két jó formában lévő csapat játékából az első félidőben a vendég csapat figyelmetlenségét jól kihasználó, a hazaiak eldöntötték a mérkőzés eredményét.

Fertőszentmiklós–Kapuvár 0–0 (0–0)
Fertőszentmiklós, 400 néző. V.: Kovács.

Fertőszenmiklós: Kovács – Horváth A., Steiner, Németh A., Horváth I., Ternyák (Bella), Horváth T., (Farkas), Ősze (Németh G.), Mentes, Ábrahám, Kalmár. Edző: Horváth György.
Kapuvár: Horváth T.– Áder I., Axnix (Molnár ((Kapusi)), Dominek, Szűcs, Áder J., Markó, Horváth A., Oláh, Kránitz, Licskai. Edző: Szeg Kálmán.

Jók: Steiner ill. Markó, Oláh.
Alacsony színvonalú, csapkodó játékot hozott a „hanyi rangadó", melyen igazságos eredmény született.

Horváth György: – Küzdeni már tudunk, de gól lőni még nem.
Szeg Kálmán: – Gyenge színvonalú mérkőzésen igazságos eredmény.


Abda–Koroncó 1–1 (0–0)
Abda, 200 néző. V.: Bálintfi.

Abda: Takács I. N – Fazekas, Saru, Csanaki, Takács II. N., Szabó, Győri (Szekeres), Knauz, Csonka, Kuticz (Herczeg), Tamási (Pozsonyi). Edző: Pék László.
Koroncó: Boczkó – Segovics, Forgács, Szabó, Wágenhoffer, Makai (Kalmár), Sebesi, Kovács, Süveges, Juhász, Szabados (Koroknai). Edző: Gulyás Imre.

Gsz.: Herczeg ill. Koroknai.
Jók: Takács I. N., Saru, Csanaki ill. Szabó, Forgács, Kovács, Sebesi.
Az első félidőben mindkét félről csapkodó, gólhelyzet nélküli játékot láthatott a közönség. A 68. percben csereként beállt Herczeg hagyta ki az első hazai helyzetet. A 82. percben Herczeg góljával megszerezte a vezetést a hazai csapat. A 87. percben a vendégcsapat Koroknai góljával egyenlített. Végeredményben a döntetlen igazságos eredmény.

Pék László: – A találkozó után egyik csapat sem érdemelne pontokat. Ha tehetném, a végét járó Gy. Dózsának adnám azokat. Egész heti hozzáállásunk jól tükröző képe volt a mai produktum.
Gulyás Imre: – A sors igazságtalansága lett volna, ha nem szerzünk pontot. Sok sikert kívánok Abdának.


Hegyeshalom–Győrszemere 0–1 (0–0)
Hegyeshalom, 100 néző. V.: Radasics.

Hegyeshalom: Bálint – Papp, Berki Á., Berki P., Ambrus (Polinkai), Mezei (Horváth K.), Hegedűs, Nagy, Csányi, Kopf, Tasnádi. Edző: Tiba Zoltán.
Győrszemere: Nagy – Regner, Alcsó, Bősze, Tar (Kovács), Barabás, Makkos, Száraz, Máj, Györe (Polczer), Tekker. Edző: Gyurmánczi Attila.

Gsz.: Györe.
Jók: Bálint, Nagy ill. Regner, Barabás, Alcsó.
Egy gólos mérkőzésen a hazaiak csak két kapufáig jutottak, míg a vendégek egy jól eltalált lövéssel a győzelmet is megszerezték.

Tiba Zoltán: – Egy jól eltalált lövés döntött.
Gyurmánczi Attila: – Györe Gabi parádés gólja döntötte el a mérkőzést.


Nagyszentjános–Jánossomorja 1–2 (1–1)
Nagyszentjános, 150 néző. V.: Mihályi.

Nagyszentjános: Bősze – Varga, Kerékgyártó, Mészáros, Kukor (Hérics), Vollai, Domján, Csanaki, Szabó A., Vedres (Farkas), Térdik. Edző: Süle János.
Jánossomorja: Sipőcz – Mátyás, Kopf, Fuhrmann, Furika, Világi, Ékes, Király (Gordián), Simon (Projkó), Mikhely, Tollár. Edző: Király József.

Gsz.: Szabó Alex ill. Világi, Simon.
Jók: Vollai, Domján, Szabó ill. mindenki.
Sportszerű mérkőzés volt, az első félidőben kiegyenlített játék volt, a másodikban pedig a vendég csapat jobban akarta és többet is tett a győzelemért.

Süle János: – Jelen helyzetünkben 90 percig kellene koncentrálni, ez az, ami még nem megy nekünk.
Király József: – Régen győztünk, győzni kellett.


Rajka–Pannonhalma 2–2 (0–1)
Rajka, 200 néző. V.: Lukácsi.

Rajka: Cser – Molnár T., Horváth Cs., Schmitzer L., Tóth P., Fülöp, Kovács L., Bódi (Schnitzer D.), Varga (Szalai), Molnár F., Józsa. Edző: Fülöp Dezső.
Pannonhalma: Novák – Németh L., Nemoda P., Horváth Sz. (Hasszán (Guszter)), Németh G., Ress A., Csollány B., Polgár, Ferenczi, Erdélyi, Vámosi. Edző: Novák Béla.

Gsz.: Józsa, Schnitzer D. ill. Csollány, Erdélyi.
Jók: Tóth P., Józsa, Schnitzer D, Szalai ill. Novák, Ferenczi, Erdélyi, Németh L.
Az átaludt első félidő után a második félidei játékával a hazai csapat győzelmet érdemelt volna.

Fülöp Dezső: – Folyamatosan, szinte minden mérkőzésen hátrányból kell felállnunk. Ez rengeteg energiánkat felemészti. Ismét győzelmet szalasztottunk el.
Novák Béla: – Az igény egyik legfontosabb mérkőzésén sajnos nem tudtuk megtartani két gólos előnyünket és ebben az is közrejátszott, hogy nem csak 11 ember ellen küzdöttünk.


Öttevény Siri Trans TC–Ménfőcsanak 2–2 (2–0)
Öttevény, 200 néző. V.: Sántai.

Öttevény: Kokas – Raczenböck, Molnár N., Mészáros Zs., Benkő, Tóth Sz., Nagy, Király, Molnár B., Fábián, Tandari. Edző: Siska Attila.
Ménfőcsanak: Csiszár – Tóth A., Reizer N., Puglits, Pintér, László, Reizer I. (Czank), Zobák, Tóth Sz. (Tétedli G.), Kovács Z., Váli. Edző: Turbék István.

Gsz.: Tóth Sz., Benkő, ill. Puglicz, Kovács Z.
Jók: Tóth Sz., Tandari, Molnár B. ill. Csiszár, Puglicz, Pintér, Reizer N., Kovács Z.
Két ellentétes félidő után igazságos pontosztozkodás lett a mérkőzés vége.

Siska Attila: – Keserű a szám íze, mert 2–0-ról engedtük felállni az ellenfelet, de ne feledjük, két jó csapat játszott egymással.
Turbék István: – Két jó csapat ellentétes félidőt produkált. A hazai csapat az első félidőben eldönthette volna a meccset, a másodikban viszont mi. Így a döntetlen igazságos.

Nyúl-Petőháza 0-4 (0-0)
Nyúl, 250 néző. V.: Vadász Csaba.

Nyúl: Saru - Kulcsár, Galyer, Németh, Schmied, Závori, Kiss, (Kovács), Vígh, Fürst (Mohácsi), Varga, Cserháti (Fógl). Edző: Horváth György.
Petőháza: Jankovics - Németh, Horváth, Bebes, Szabó D., Pokrócz, Tóth, Müller (Szabó Á.), Pintér (Szalay)  Heller, Szabó Á.), Varga (Szalai). Edző: Gosztola József.

Gsz.: Gsz.: Pokrócz, Tóth F., Szabó D., Szabó Á.
Jók: Németh, Vígh, ill. Horváth S., Szabó Á., Szabó D., Bebes.
Németh Gyula
Az első félidő kiegyenlített játéka után a második játékrészben a vendégcsapat gólra váltotta az összes lehetőségét, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Horváth György: 80 percig egyenrangú csapatok küzdelme folyt a pályán, de sajnos az utolsó 10 percben szétestünk. Ennek ellenére a gólkülönbség túlzott.
Gosztola József: „Szálljunk fel, én is akarom, most jó, nem kell beszélni."

Olvasóink írták

 • 9. ACSA 2008. november 13. 20:31
  „A bajcsi pálya a megyeiben a jobb pályák közé tartozik!-ennyi!-a többi duma!”
 • 8. iker 2008. október 22. 15:46
  „azért kaptatok ki ennyire mert rossz a bajcsi pálya nem? nem tudom milyennek kellene lennie amikor a Csanak előtti forduló előtt egy csomó eső esett... talán Bernabeu gyepszőnyeg megfelelne? pfff”
 • 7. Esztici 2008. október 21. 20:30
  „Ha nem tetszik a bajcsi pálya nem kell rajta játszani!!!Ennyi!!!”
 • 6. egy kívülálló 2008. október 21. 04:48
  „én nem szeretnék vitatkozni senkivel,de az idén voltam először életemben Lébényben a pályán.Kicsit tartottam attól,hogy milyen körülmények lesznek ott,de aláírom,hogy tényleg nagyon jó pályájuk van.nem egy átlagos megye I-es játéktér.Érdemes tanulni tőlük.Biztos,hogy nagyon sok energiába került megcsinálni,de megérte!Csak gratulálni tudok hozzá.”
 • 5. hahdha 2008. október 21. 00:28
  „Miről terelték le a teheneket te szerencsétlen. Annyi agyad sincs hogy le tudjad írni hogy "Lébényben". Ebből látszik hogy egy kis szar vagy....Lébényben van az egyik legjobb pálya a megyében”
 • 4. pujka99 2008. október 20. 23:14
  „hát igen azok a vélemények melyek a Bajcs játékát dicsérik azok jogosak...de a pálya bírálása helytelen!!! én már játszottam lébénybe és miután a pálya egyik feléről leterelték a teheneket (legelö)a másikról pedig kivonultak a libák(libalegelő) utána kezdődhetett a meccs.. erröl enyit..köszönöm!!”
 • 3. hajragyor 2008. október 20. 14:07
  „Pár éve még a hegyeshalmi pályát titulálták a megye legrosszabb pályájának, ma már, valóban igaza van "Sajtház"-nak, borzalmas rossz a bajcsi. A tegnapi mérkőzés színvonalát negatívan befolyásolta a játéktér állapota, a lapos passzok térd és comb magasságban pattogtak. Főleg a vendég lébényieket zavarta ez jobban, bár a hazaiak győzelme jogosnak mondható. A lébényi csatárok gyenge napot fogtak ki.”
 • 2. Sajtház 2008. október 20. 10:36
  „Mindemelett Tóth B. volt az egyik legjobb lébényi ,hanem a legjobb.”
 • 1. Sajtház 2008. október 20. 10:34
  „Kedves Bajcs! Meg kellene csináltatni a pályátokat, mert igazából ,ha felszántanánk akkor lehetne rajta focizn így meg inkább kukoricát kellene vetni bele! Amúgy meg nagyon jó meccs volt ,rengeteg rossz bírói döntéssel.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei II: Öt csapat huszonhat gól

Labdarúgás - A Börcs, az Enese, a Beled és a Bősárkány öt gólt lőtt, a Répcementi hatig jutott. Tovább olvasom