Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Megyei futballhíradó

Labdarúgás - Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában rendeztek azoknak a játékvezetőknek továbbképzést, akikkel a későbbiekben a profiknál, vagyis a hazai NB I-es és az NB II-es keretnél számolnak.
Négyen hibátlanok

Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában rendeztek azoknak a játékvezetőknek továbbképzést, akikkel a későbbiekben a profiknál, vagyis a hazai NB I-es és az NB II-es keretnél számolnak. Az úgynevezett Talent-programban négy megyei sípmester vesz részt. Hofbauer Dávid, Hofbauer Péter, dr. Bede Tamás és Horváth Zoltán is hibátlan, százszázalékos tesztet írt. A kérdéseket az UEFA ajánlása szerint állították össze. Volt, hogy Bajnokok Ligája-mérkőzésen történt vitatott szituációt kellett értékelni – mondta el Dubraviczky Attila, a megyei szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, aki hozzátette, a jó eredmény értékét növeli, hogy a megyei bírón kívül mindössze négy játékvezetőnek sikerült az egész országból százszázalékos tesztet kitöltenie, s egyedül a Győr-Moson-Sopron megyét képviselő sípmesterek lettek csak hibátlanok, ami jelzi a régióban folytatott oktatás minőségét.
A jövő év elején többen is csatlakozhatnak a megyei kerethez, január 4-én játékvezetői tanfolyam kezdődik Győrben.

Az előadásokon több neves futballbíró tart előadást, köztük lesz Kassai Viktor is, a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar játékvezető is. A tanfolyamra már eddig is sokan beiratkoztak, de várják a további érdeklődők jelentkezését a 70/778-2626-os és a 70/778-2642-es telefonszámokon. Már csak azért is, mert rendkívül gyorsan előbbre juthatnak a leendő bírók, példa erre a jb-elnök szerint a tehetséges, fiatal Görög Márió, aki márciusban vizsgázott, nemrég pedig már a megyei I. osztályban vezetett.

Fegyelmi döntések

Ahogy arról beszámoltunk, több mérkőzésen is előfordult tettlegesség, s volt találkozó, amelyik félbeszakadt. Ilyen volt a Fertőd–Agyagosszergény összecsapás is, ahol a vendégek három kiállítás után levonultak a pályáról. Azóta természetesen megszületett a fegyelmi bizottság döntése, amelynek értelmében a pályán elért eredményt (4–1) hagyták jóvá, a vendégektől pedig öt futballistát eltiltottak: egyikük jövő december, másikuk június végéig nem játszhat. A harmadik három, a negyedik labdarúgó négy mérkőzésen nem léphet pályára. Ezenkívül a vendégegyüttest a levonulásért 50 ezer forint pénzbírsággal is sújtotta a testület és a csapatkapitányt április 30-ig eltiltották.

Ugyanennyit kell befizetniük a csapodiaknak is, ahol a Kópháza elleni találkozót kellett idő előtt lefújnia a bírónak. A botrány után a Kópháza kapta meg a három pontot, új fejlemény, hogy a pénzbírság mellett a helyiek főrendezője féléves, két játékos jövő december 31-ig szóló eltiltást kapott.

A megyei II. osztályban szokatlanul sok pontot, 15-öt vontak le az utolsó forduló után a Töltéstava gárdájától. A csapatba a szezon előtt igazolt egyik labdarúgó ugyanis eltiltás miatt nem léphetett volna pályára, de többször is játszott, mert a csapatnál úgy tudták, letöltötte már a büntetését, ugyanis az eltiltásba beleszámolták a visszalépett Győri Dózsa elleni találkozót is. Mivel jóhiszeműek voltak, a testület külön büntetőpontokkal már nem sújtotta az együttest, ezért vont le „csak" 15 pontot.

Olvasóink írták

 • 5. jazmine33 2009. december 17. 20:43
  „ja és amit a focisták csinálnak a pályákon ,mindig nem kell játékvezetöt hibáztatni...”
 • 4. jazmine33 2009. december 17. 20:42
  „kalle11!!szeretettel várunk oktatásra ami januárban kezdödöik..sok focista játékvezetö lett és tudod mi a véleményük.."nem könnyü dolog.".”
 • 3. gjozsi88 2009. december 17. 16:54
  „Kalle11!
  Mondj egy okot, hogy ilyen amatör szinten, ahol a mozgás örömének kellene érvényesülni, milyen súlyos, jóvátehetetlen hibát tud okozni az osztály szinvonalánál semmivel sem gyengébb játékvezetés!
  Mi indokolja a játékos, nem ritkán szakmai tájékozatlanságon is alapuló, primitív viselkedését?
  A győzni akarás gyenge érv!
  Az igazi sportoló tud veszíteni is és képes elviselni az igazságtalanságot is, mert éreznie kell, hogy mivel ő mindent megtett az eredményért, azt az örömöt senki nem tudja elrontani!
  Ja, ahogy az edzéslátogatottságot nézzük ebben az osztályban....?
  Erre az elégedetségre keveseknek van alapja!!!”
 • 2. kalle11 2009. december 17. 12:44
  „A régióban folytatott oktatás minőségét jelzi a sok botrányos játékvezetői működés, és félbeszakadt mérkőzés. Dubraviczki úrnak többek között néha-néha megye III-as meccsekre is el kellene látogatnia.
  A fegyelmi döntések lassan a pénzbehajtás kategóriájába fognak tartozni.”
 • 1. jazmine33 2009. december 15. 20:50
  „ez igen!!!kemény de nagyon:-))) ezt kell csinálni e?? :-))))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darts: a bajnoki cím volt a korona

Sokszor céloztak pontosan, így jó évet zártak a győri dartsosok. A klub felnőtt női csapata magyar… Tovább olvasom