Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Megyei foci: bajnokesélyesek, kiesőjelöltek, meglepetéscsapatok, csalódások

A megyei labdarúgó bajnokság csapatai közül melyek szerepelnek jobban a vártnál, melyek teljesítenek rosszabbul? Bennmaradnak-e a tavalyi feljutók, visszatérhetnek-e a 2009-es kiesők?


Amikor egy csapat feljut egy magasabb osztályú bajnokságba, az elvárás általában az, hogy ne essen ki onnan a következő évben. A másik véglet az, ha egy csapat kiesik és egy alacsonyabb osztályban folytatja, ilyenkor a cél, hogy megnyerje a bajnokságot és mielőbb újra a magasabb szinten folytassa.

A megyei labdarúgó bajnokságok hamarosan a hajrához közelednek, a legtöbb csoportban már csak 8 forduló van hátra. Nagyjából már körvonalazódott, hogy az egyes csoportokban mely csapatok versengenek majd a bajnoki címért és az is, hogy hol kell majd a bennmaradásért küzdeni. Cikkünkben ezt tekintjük át, különös tekintettel azokra a csapatokra, amelyek egy éve még egy osztállyal magasabb vagy alacsonyabb osztályban fociztak.


Megyei I. osztály
A 2008/09-es idény bajnoka a Győrszemere lett, a Bajcs csapata végig partiban volt velük, végül az utolsó forduló döntött. A tabellát 26 ponttal a Kapuvár, 20 ponttal a Rajka és 6 ponttal a Hegyeshalom zárta.
A Rajka és a Hegyeshalom a megyei II. osztály mosonmagyaróvári csoportjába esett ki, a Kapuvár viszont maradhatott az I. osztályban miután az ezüstérmes Bajcs nem vállalta az indulást az magasabb osztályban és a megyei II. osztály győri csoportjába nevezett.
A három megyei II. osztályú bajnok közül a Táp és a Győrladamér a megyei I. osztályban folytatta idén, míg a soproni csoportból a második helyezett nevezett a megyei I. osztályba, a Szany csapata (a bajnok Répcementi nem vállalta a magasabb osztályban való indulást).
A tavalyi bajnok Győrszemere most is az élen áll, a Jánossomorja és az Öttevény jelenleg a dobogón, a Szany negyedik helye mindenképpen jobb annál, amit vártak. Kieső helyen áll jelenleg az Abda, pedig a Rábca parti csapat szurkolói néhány éve még azt látták a csapatuktól, hogy a dobogós helyekért küzdenek...
A tabella utolsó helyén az újonc Táp áll, a 14. helyen álló Győrladamér a bennmaradásért küzd a Pannonhalmával és a Nagyszentjánossal.


Megyei II. osztály
Győri csoport
A tavalyi bajnok Táp a megyei I. osztályban maradásért küzd. A dobogós küzdelemben a visszanevezett Bajcs, valamint a tavalyi második Győrszentiván, a harmadik Börcs és a negyedik Kajárpéc is részt vesz – itt tehát nagy meglepetés nincs.
A tavalyi sereghajtók közül a Győrújbarát most stabil középcsapat, az Ikrény és a Töltéstava most is a tabella alsó felén tanyázik. A legnehezebb helyzetben a tavalyi 10. helyezett Bőny áll, az idei bajnokságban mindössze egyszer tudtak nyerni és az utolsó helyen állnak. A harmadosztály bajnokaként feljutó Tét jelenleg a 11.

Mosonmagyaróvári csoport
A Rajka és a Hegyeshalom ide esett ki az első osztályból, a Győrújfalu átkerült a győri csoportba, a Halászi kiesett, helyére a harmadosztály bajnoka, a Püski csapata került.
A Rajka úgy szerepel, ahogy várható volt, a bajnoki címért hajtanak. A Hegyeshalom viszont csak a 9. helyen áll, pontosan annyi pontjuk van, mint az egy éve még két osztállyal alattuk játszó Püskinek. A feljutásért versenyben van a tavalyi hetedik Bősárkány, a tavalyi hatodik Dunakiliti, és némi meglepetésre a tavalyi 13. helyezett Máriakálnok is. A sűrű középmezőnyben tanyázik a két tavalyi dobogós, a Károlyháza és az Enese. A tavaly a dobogóról épphogy lemaradó Dunaszeg most a 13., a tavalyi ötödik Kunsziget pedig utolsó előtti. Az utolsó helyen a Rábapatona áll, tavaly utolsó előttiek lettek.

Soproni csoport
Az előző év bajnoka, a Répcementi most csak a második helyen áll, a tavalyi bronzérmes pedig Lövő nagyon elhúzott a mezőnytől. A tavalyi második Szany a várakozásokon felül teljesít a megyei I. osztályban. Sokkal többet vártak a szurkolók a tavalyi hatodik Fertőendrédtől, a csapat most az utolsó előtti helyen áll. Három tavalyi megyei III. osztályú bajnok játszik most ebben a csoportban feljutóként. A soproni bajnok Sopronkövesd a kiesés ellen küzd a Fertőendréddel, az Ágfalvával és a Mihályival. A csornai csoport egyévvel ezelőtti bajnoka, a Rábakecöl a középmezőny tagja, a kapuvári csoport bajnoka, a Szil az utolsó helyen áll.


Megyei III. osztály
Győri csoport

A tavalyi bajnok Tét a másodosztályban megállja a helyét. A Csikvánd és a Győrasszonyfa – ahogy tavalyi is, úgy idén is a tabella elején állnak, most nagyon éles a küzdelem közöttük, egyetlen pont a különbség közöttük nyolc fordulóval a vége előtt. A végjátékba beleszólhat még a tavalyi tizedik Mindszentpuszta és a tavalyi hatodik Bakonyszentlászló is. A Pázmándfalu a sereghajtó, egy éve is ők voltak az utolsók. A Veszprémvarsány, a Tényő és az Écs a 2008/09-es idényben a középmezőnyben végeztek, most a tabella végén kullognak. A csoportba nem esett ki egyetlen csapat sem, van viszont egy új együttes itt, a Sasfészek, amely jelenleg a hetedik helyen áll.

Csornai csoport
Most a tavalyi második Barbacs, a tavalyi negyedik Rábacsanak és Farád áll a dobogón (utóbbi csapat a kapuvári csoport tavalyi ezüstérmese, idén kerültek át a csornai csoportba). Utolsó helyen az Acsalag áll, tavaly utolsó előttiek lettek. A egy éve utolsó Bágyogszovát idén sokkal jobban szerepel, most a 11. helyen állnak.

Mosonmagyaróvári csoport
A múlt évben bronzérmes Bezenye tíz ponttal vezeti a bajnokságot a tavalyi negyedik Győrzámoly előtt. Ott van az élbolyban az Abda II, a Várbalog és a Dunaszentpál is, épp úgy, ahogy egy éve. Ahogy egy a 2008/09-es bajnokságban, úgy most is utolsó helyen áll a Mecsér. A tabella végén található még az egy éve is hasonlóképpen szereplő Mosonszentmiklós II, a tavalyi középcsapat Lébény II, és a győri csoportból átkerült Nádorváros is. A másodosztályból kiesett Halászi csak a kilencedik.

Kapuvári csoport
A 2008/09-es bajnokság kapuvári és soproni csoportjából gyúrták az idei kapuvári csoportot, de a csornai csoportot is érintette az átszervezés. Idén a kapuvári csoportban a Balf vezet, amely tavaly a soproni csoportban lett második. A Fertőd a második helyen áll, ez meglepetés a tavalyi eredményükhöz képest (a kapuvári csoportban a 11. helyen végeztek). A negyedik a Nagycenk (egy éve harmadikok voltak a soproni csoportban), az ötödik helyen a Vitnyéd áll (ők a kapuvári csoport hetedik helyezettjei voltak). A sereghajtók: Magyarkeresztúr (ők tavaly utolsók voltak a kapuvári csoportban), Agyagosszergény (az egy évvel ezelőtti kapuvári kilencedikek), valamint a 21 büntetőponttal sújtott Harka (a tavalyi soproni ötödikek).

Soproni csoport
A mindössze 10 csapatos csoportban folytatta a tavaly még megyei II. osztályban szereplő Pereszteg és a Kisfalud is. Előbbi a bajnoki címért küzd az Anger Réti SFAC csapatával (a SFAC hetedik lett a soproni csoportban). A dobogó harmadik fokán jelenleg a 2008/09-es soproni utolsó előtti Und együttese áll, nyomukban a tavalyi kapuvári tizedik Goldschmidt (Csáfordjánosfa) csapatával. Új csapat a Szany II., ők most a hatodikak. A tabella végén azokat a csapatokat találjuk, amelyeket egy éve is: Sarród, Fertőszéplak. A sereghajtó az egy éve még megyei II. osztályú Kisfalud, ők az egyetlen csapat a mezőnyben akik még nem szereztek pontot sem.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ovifoci: győri gála a jubileum jegyében

A győri Ovifoci Klub tízéves megalakulása alkalmából rendeznek szombaton nagyszabású gyermekgálát a… Tovább olvasom