Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Megyei foci - Rábacsécsényben megrángatták és nekimentek a bírónak a gyarmatiak, lefújta a meccset

A fejelő mozdulatot tevő gyarmati futballista május végéig nem szerepelhet hivatalos mérkőzésen. A bírót meglökő vendégjátékos március végéig szóló eltiltást kapott.
Idő előtt ért véget hétvégén a bajnoki mérkőzés Rábacsécsényben. A vendégek közül ketten is inzultálták  a játékvezetőt, aki erre lefújta az összecsapást.

„Ilyen még nem fordult elő Rábacsécsényben. Nálunk a mérkőzések megrendezéséhez mindig és minden feltétel adott" – állítja Kovács András, a hazai sportkör elnöke, aki kérésünkre elevenítette fel a szombati, Gyarmat elleni  megyei III. osztályú találkozón történteket.

„Egyáltalán nem volt benne a mérkőzésben, hogy végül félbeszakad. Én elég gyakran bírálom a játékvezetőket, mivel szerintem sokkal komolyabban kellene venniük a feladatukat, szombaton azonban korrekten fújt a bíró az egész mérkőzésen. Ha voltak is kisebb hibái, ide is, oda is tévedett. A meccs már eldőlt, nyolc-egyre vezettünk. Ezért  nem is értem a vendégcsapat néhány játékosát, akik miatt aztán félbeszakadt a mérkőzés."

A sportvezető elmondása szerint a mérkőzés hatvanadik perce körül az egyik vendégjátékos megkapta a második sárga lapja után a pirosat is, ami közben fejelő mozdulatot tett a játékvezető felé. Az elnök úgy látta, a futballista szerencsére nem érte el a bírót. A játék ekkor még folytatódott, azonban tíz perccel később egy gólhelyzetben durván szabálytalankodó vendégjátékos is piros lapot kapott. Ő is nehezen viselte a fegyelmezést, s meglökte  a játékvezetőt. Bár több csapattárs is próbálta csitítani, egy másik gyarmati játékos közben nekiment a  játékvezetőnek. A bíró ezek után vetett véget a találkozónak.

„Én megértem, miért döntött így – folytatta Kovács András. – Nem volt könnyű helyzetben, hiszen egyedül vezette a kilencven percet. Sajnálom, hogy így ért véget a mérkőzés, de ezzel nem csak én voltam így, a gyarmatiak egyik játékosa, egyben elnöke az eset után mérgesen zavarta be futballistáit az öltözőbe. Elnézést kért aztán a játékvezetőtől és tőlünk is."

Természetesen kerestük őt is, de lapzártánkig nem sikerült kapcsolatot teremteni vele.

A megyei igazgatóságon kedden már meg is született a döntés a félbeszakadt találkozóval kapcsolatban.

A testület jóváhagyta a pályán kialakult 8–1-es eredményt, viszont három vendégjátékos büntetést kapott.
A fejelő mozdulatot tevő gyarmati futballista jövő május végéig nem szerepelhet hivatalos mérkőzésen. A bírót meglökő egyik vendégjátékos jövő március végéig, a másik piros lapot kapott gyarmati labdarúgó egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudja miért játszott rózsaszín-feketében az Audi-ETO? Eláruljuk!

Tudja miért játszott rózsaszín-feketében az Audi-ETO? Eláruljuk!
A továbbra is százszázalékos győri együttes kétszer annyi gólt lőtt, mint ellenfele. Tovább olvasom