Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Megyei foci - Készülnek a sikerre Mosonszentmiklóson

A megyei másodosztály Orchidea csoportjában ősszel a Mosonszentmiklós végzett az élen, megelőzve a Mosonszolnokot és a Dunakilitit.
A 15 fordulóban 11 alkalommal győztesen hagyták el a pályát, a három döntetlen mellett mindössze a Dunakiliti tudta legyőzni őket. A 48 rúgott gólból Varga Imre egymaga 20 találattal vette ki a részét, de a védelem is jeleskedett, hiszen a csoportban a legkevesebb – 17 – gólt kapták.

– Az őszi szezon kezdete előtt konkrét helyezést nem határoztunk meg a felnőttcsapatunknak, de a cél az volt, hogy az első ötben végezzen – mondja Molnár Lajos elnök.

– A játékoskeretünk nem gyengült, a nyugodt munkának minden feltétele biztosított volt, így a célok megalapozottaknak tűntek. Az ősz folyamán lejátszott mérkőzéseken csapatunk teljesítménye mutatott némi hullámzást, de a Dunakiliti elleni hazai vereséget leszámítva minden mérkőzésen hoztuk legalább a minimumot. Csapatunk legnagyobb erőssége, hogy majdnem száz százalékban helyi labdarúgókból áll. Egészséges arányban vannak az idősebbek és a saját nevelésű fiatal labdarúgók. Ifjúsági gárdánk évről évre jól szerepel. Ebből következően a felnőttcsapat edzője, Füsi Zsolt folyamatosan építhet be onnan játékost.

– Melyek voltak a legnagyobb erényeik?

– Legerősebb a hátsó alakzatunk a kapuban Nagy Balázzsal  és két rutinos „rókával", Kopf Kálmánnal és Győri Szilárddal.  Mi kaptuk a legkevesebb gólt ősszel. Középpályás- és támadósorunk jellemzően húsz év körüli fiatalokból áll, akiknek még van hová fejlődni, de motivált és fegyelmezett labdarúgók. Támadóink közül ki kell emelnem a rutinos Varga Imrét, aki a szezonban lőtt húsz góljával vezeti a csoport góllövőlistáját.
– Ilyen előzmények után változott-e a célkitűzés a csapattal szemben?

– Tavaszi reményeinket egy jó téli felkészüléssel szeretnénk megalapozni. Elképzelhető, hogy igazolásokkal bővítjük keretünket. A tavaszi szezonban a dobogó valamelyik fokának megszerzése a feladat, velünk együtt négy csapatot látok esélyesnek erre. Sokszor elhangzik mástól is a kérdés: mi lesz, ha megnyerjük a bajnokságot?

Ezzel csak akkor kell majd foglalkoznunk, ha a csúcsra érünk, akkor kell leülni legfőbb támogatónkkal, az önkormányzattal és eldönteni, merre tovább. Addig még van sok-sok feladatunk: egy megnyert taopályázat keretében a világítást, az öntözőrendszert bővíteni, a fűtést korszerűsíteni, új kispadokat felszerelni, kapukat vásárolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a felújított tekepályát Mosonszentmiklóson

A hétvégén Mosonszentmiklóson rendezték versennyel egybekötve a felújított tekepálya… Tovább olvasom