Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Megyei foci - Büntethetik a pannonhalmi pluszcserét

A rafinált húzás azonban következményekkel járhat.
Hétvégén írtunk arról, hogy a megengedett három helyett négy játékost cserélt a megyei első osztályban szereplő Pannonhalma edzője a hétvégi, Bácsa elleni bajnokin. Bár vannak megyék – ilyen például Komárom-Esztergom –, ahol négy alkalommal változtathat az edző, ám Győr-Moson-Sopronra ez nem vonatkozik.
Érdekesség, hogy a négy csere a hivatalos, nyilvános adatbankban elérhető jegyzőkönyvbe is bekerült.

Gratulálok a vendégeknek, hogy maximálisan kihasználták az indiszponáltan közreműködő »mesterhármast«, akik még azt is benézték, hogy negyedik csereként sikerült pályára küldenem a tizenöt évesen megyei első osztályban ma debütáló Csollány Milánt"

– ismerte el a tudatos cserét Pék László, a pannonhalmiak minden hájjal megkent, rutinos edzője a mérkőzés után.

A rafinált húzás azonban következményekkel járhat. Úgy tudjuk, ha a vendégcsapat nem óvja meg a 2–0-ás bácsai győzelemmel végződött találkozót, a versenybizottság kezdeményez hivatalos eljárást.

Mindenki hibázhat, a mérkőzés játékvezetője nem figyelt oda eléggé, s az asszisztense sem segített neki, hiszen neki is észre kellett volna vennie a negyedik cserét"

– fogalmazott az esettel kapcsolatban Horváth László megyei igazgató, aki hozzátette: mindenképp lesz következménye a rossz döntésnek, s valóban a versenybizottság akkor is eljárást indít, ha nem óv a Bácsa. Előfordulhat, hogy 0–3-ra módosul a végeredmény, de az is, hogy a pályán elért 0–2-es eredményt hagyják jóvá. A bírókat pedig a játékvezetői bizottság marasztalhatja el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal - Maguknak tették szorossá a meccset a győriek

Az ETO előnye már kilenc pont a második előtt. Tovább olvasom