Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Megvan az első győzelem

Szilaski Tamás az évad első győzelemért küzdő játékosai kitűnően céloztak.

Medvescsak Zágráb - Ventwest- Foton 69 -76

A szintén győzelmi esélyt érző horvátok nem tudtak mit kezdeni a szinte mindenhonnan hibátlanul célzó zöld-fehérekkel. A Foton Dénes Krisztina vezérletével jelentős előnyre tett szert az első tíz percben. A kis szünetben aztán mintha megtört volna a soproniak lendülete. Az addig látott szellemes, ügyes, pontos dobásokkal befejezett támadójátékot elsietett, buta hibákkal tarkított akciók váltották fel.

Ahelyett, hogy végképp lerázta volna, szinte „feltámasztotta" poraiból, azaz felhozta a zágrábi együttest a Ventwest-Foton. A hazaiak éltek is a tálcán kínált lehetőséggel. A félidő végén a két éve még Pécsett kosarazó Popovic vezetésével a maga javára fordította az állást a zágrábi együttes, ráadásul Horváth Adrienn és Kocsis is négy-négy személyivel állt a szünetben.

A térfélcsere után Kocsis nagyon „összekapta" csapatát, remekül szervezte a soproni együttes játékát. A Fotonnak a védekezése is jobb volt, mint az első félidőben, a zágrábiak nehezebben tudtak helyzetbe kerülni. Ennek eredménye képpen nemcsak, hogy vissza vette a vezetést a soproni gárda, hanem ismét jelentősebb előnyt harcolt ki.

A zárószakasz elején Horváth A. – ahogyan arra számítani lehetett – kipontozódott. Időnként úgy tűnt, azért él még a régi nagy jugoszláv „barátság", azaz a szlovén és a bosnyák bíró néha egy kicsit „megdöntötte" a hazai pályát. A Foton gigászi küzdelemben próbálta tartani az előnyét, ekkor már nem a játék, sokkal inkább a küzdelem dominált.

Egy perccel a vége előtt hatpontos vendégvezetésnél Horvátországban a másik soproni Horváth, Zsófia is kipontozódott. A végjátékban nyugodtabbak voltak aztán a zöld-fehérek, s megszerezték az évad első győzelmét.

Szilaski Tamás: – Megvan az első győzelmünk, aminek természetesen nagyon örülünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: három per, három eset

A Győri ETO FC több volt játékosával áll perben. Baumgartner Attilának fizetnie kell a klubnak. Tovább olvasom