Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 18°C Még több cikk.

Megszűnik a győri hokicsapat?

a nevezési határidő már lejárt, a Győri ETO HC-Rudolph anyagiak hiányában nem adta le nevezését az ob I következő évadjára.

Bár a nevezési határidő már lejárt, a Győri ETO HC-Rudolph anyagiak hiányában nem adta le nevezését az ob I következő évadjára. A szövetségtől azonban szeptember 10-ig haladékot kaptak a győri hokisok.
A győri felnőttcsapat léte évek óta kardélen táncol, az utóbbi esztendőkben mindennapos gondot okozott még a fennmaradás is. A tavalyi szezon befejezését követően a klub vezetői elmondták,
augusztus második felében eldől az ETO HC sorsa. Nos, a helyzet nem túl biztató, a jelenlegi állás szerint nagy a valószínűsége annak, hogy élvonalbeli hoki nélkül marad a megyeszékhely.

Szarvas Zoltán szakosztályvezető: „A nevezéseket a hét elején már le kellett volna adni, mi viszont ezt nem tettük meg. Tárgyi feltételekben ugyan jól állunk, a Győri Jégsportért Alapítvány is a lehetőségeihez mérten rengeteget segít, sikerült megegyezni a palánkon elhelyezhető reklámfelületek értékesítésében. A szezon nyugodt befejezéséhez szükséges pénzösszegnek ugyanakkor csupán harmada áll rendelkezésünkre. Így pedig nem merünk belevágni újra az egészbe."
A Magyar Jégkorong Szövetség nem szeretné, ha Győr eltűnne a hazai hokitérképről, ezért segítő kezet nyújtott az ETO HC-nak.
„Pénzt ők sem tudnak adni, de szeptember 10-ig haladékot kaptunk. Addig még benyújthatjuk a nevezést, ha összejön annyi pénz. Ígéretek vannak, s talán most a szabadságok leteltével ezekből pénz is lesz" – folytatta Szarvas Zoltán.

Felvetődik a kérdés, hogy esetleg a város sportvezetése nem tudna-e segíteni, de a szakosztályvezető szerint erre nincs esély.
„A város évi négyszázezer forintot ad a jégkorongra. Ennél többre számítani nem lehet. Nyilván ha több pénz lenne, többet kapnánk, de egyre több a sportág a megyeszékhelyen, így az erre szánt összeg is többfelé osztódik" – tette mindehhez hozzá Szarvas.
Hogy aztán kik játszanának a bajnokságban, ha szeptemberben minden jóra fordul? Szarvas Zoltán emiatt nem aggódik.

„A korábbi keret legnagyobb része jelezte, hogy szívesen játszana tovább nálunk. A szlovákokkal a kapcsolatunk tovább él, így a játékoshiány miatt aligha főne a fejünk. Az már egy kicsit gondot okoz, hogy Farkas József elment tőlünk, így edzőnk nem lenne. Szerencsére azért rendelkezünk utánpótlásvonalon olyan szakemberekkel, hogy esetleg házon belül oldjuk meg ezt a problémát. Azt hiszem, pillanatnyilag ez a legkisebb gondunk" – mondta Szarvas Zoltán.

Az új bajnokságban egyelőre öt csapat – Alba Volán, Dunaferr, Újpest, FTC és Miskolc – adta le nevezését. A győriek mellett még a szlovák Érsekújvár indulása kérdéses.
Jó hír azért a jövőre nézve, hogy Győrött az utánpótlás helyzete egyre stabilabb, egyre több gyerek korongozik. Egyszer talán a felnőttcsapat léte is az lesz...

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve nem kapott gólt hazai pályán a Saint-Etienne

Az előző szezon egyik legkellemesebb meglepetése a francia ligában az AS Saint-Etienne volt, amely… Tovább olvasom