Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Megrugdosta ellenfelét: pankráció az ágfalvi focipályán

Megdöbbentő esetnek lehettek szemtanúi az Ágfalva–Beled megyei másodosztályú mérkőzésre kilátogatók a hétvégi fordulóban.
Az egyik hazai játékos lefejelte, majd megrugdalta ellenfelét, majd megütötte a saját csapatkapitányát is.

A lesújtó történet a mérkőzés 73. percében egy rossz ütemű becsúszó szereléssel kezdődött, a vendégjátékos, Csorba Gábor szabálytalanságát a mérkőzést rendkívül jól vezető, rutinos játékvezető, Szabó György lefújta, s annak rendje-módja szerint sárga kártyával jutalmazta a vétkes hazai játékost.

Ami ezután történt, az nem sportpályákra való, a hazaiak 6-os számú játékosa, Udvardi Péter felpattant a földről, pár métert futott, majd az őt szerelő játékost lefejelte. Pillanatok alatt elszabadult a pokol, az emberi mivoltából kikelt játékos szinte akit ért, abba belerúgott, megütött. Lefejelt, földön fekvő ellenfelét megrugdosta, s stoplis cipőjével megtaposta, szinte végigsétált rajta.

Csapattársai próbálták lefogni, de még saját kapitányát is ököllel arcul ütötte. Végül a rendezők s a hazai sportkör elnöke, Honyák Ferenc nagy nehézségek árán bevitték az öltözőbe az időközben kiállított futballistát. A játékostársak, a nézők, a vendégek döbbenten álltak az eset előtt. A rend ezután pillanatok alatt helyreállt s végül sportszerű körülmények között fejeződött be a mérkőzés.

Szabó György játékvezető:

– Pályafutásom alatt ilyet még nem láttam. Nagyon elítélem és a legszigorúbb büntetést várom.

Páder Vilmos, a megyei labdarúgó-szövetség alelnöke:

– Negyvenéves sportpályafutásom alatt azt gondoltam, hogy már nem tudnak újat mutatni, de a pályán látottak a véleményemet felülírták. Az ilyen habitusú játékosoknak nincs helyük sem kis-, sem nagypályán.

A megyei labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága kedden tárgyalja az ügyet.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. peterdi 2009. november 05. 09:47
  „Tisztelt szövetség!

  Megkérem önöket,hogy a Beled SE bajnoki mérközéseire látogassanak ki játék ellenörzés szempontjából,akkor szembesülnének vele,hogy nem feltétlenül csak az Ágfalvi játékos az elítélendő!
  Csorba Gábor köztudottan veszélyes játékos mások testi épségére,hiszen szezononként 4-5 piros lappal tiltják el a mérközésektól,rengetek összetüzése akad az ellenfelek játékosaival,és ezt a közönség felháborodása is fokozza,a játékvezetőket megzavarja!

  Rábakecöl,Répcementi,Mihályi”
 • 31. munited 2009. november 04. 21:42
  „Azért Csorba Gábort sem kell félteni, sok olyan meccset láttam, ahol egész meccsen rugdalózik. A meccset nem láttam, úgyhogy nem tisztem véleményt mondani az esetről. Mindenesetre, így akkor sem viselkedhet egyetlen játékos sem. Tette alól semmi sem menti fel az Ágfalvi játékost..Belednek és Ágfalvának pedig további sportsikereket kívánok! egy másik megyeII.-es csapattól!!”
 • 30. SzórakészÍrókéz 2009. november 04. 20:57
  „Remélem, hogy csak 1 félidős eltiltást kap ! Szükség van/lesz rá a mai magyar foci állapotát látva....már a pályán belül is nyíltan ütni kell ! Kiegyenlítődnek a "viszonyok" s 1 össznépi pankráció-néző, játékos- sőt ne felejtsük a teem-et sem(edző,bíró, stb.) lesz igazán össznépi játékunk. Hajrá bunyó ! -sok...”
 • 29. westwarrior 2009. november 04. 10:24
  „Szervusztok.Bárki bármit mond egy a lényeg a sportpályákra nem való az erőszak! A fair play szellemében kellene megmérkőzniük a csapatoknak egymással és egyenlő feltételek mellett győzzön a jobb a felkészültebb!”
 • 28. jazmine33 2009. november 04. 09:50
  „akár ki is mond okádék ami folyik a pályákon..akár hol is van...igaz nincs kellöen büntetve ezért teszik meg amiket egyesek megcsinálnának ha lenne rendesen büntetve akkor lehet hogy keves vagy nem lenne ilyen dolog amik folynak mérközésen.ahol szerintem focizni kéne..remélem evel senkit nem bántotam meg ez csak szoloid véleményem..”
 • 27. Sülmic 2009. november 04. 09:44
  „Eddig a beledi játékos szokta ezt csinálni! Most csak vissza nyalt a fagyi! Ez Cs. G.-re valló tett volt az ágfalvi játékostól! Amit eddig megtett másokkal, azt visszakapta egytől!!!!!!”
 • 26. juve 2009. november 04. 09:41
  „Kedves Senkisemmi!

  Játékosunk hülye? Egyik tájékozott kommentáló írta az elején, hogy Cs. G. minden harmadik meccsen játszik csak, mert mindig el van tiltva. Te csak az egyik oldalt írtad le kisbarátom, de két oldala van!
  Kettőt kaptatok igen, csak tudod nálatok 40 fok volt, és az azt jelenti, hogy a bíró még ivószünetet is elrendelt, és ti így sem adtatok vizet. Ez a mérkőzés pedig kb 5 fokba történt, és mi akárhol jártunk kettőnél többet sehol sem kaptunk. Csak tudod a 2 még mindig több mint a 0 ;)
  A meleg vízről miért nem írtál az előbb? El is felejtetted már? Vagy csak nem tudsz már mit felhozni hogy fikázódhass?
  Azt hiszem most ennyit Rólad!
  puszi :):)”
 • 25. juve 2009. november 04. 09:35
  „vitriol2!

  Ez már mindjárt másképp hangzik, amit másodszorra írtál. ÉS most igazad is van. De az előbb teljesen mást írtál le, és azt is általánosítva.”
 • 24. mekkelek 2009. november 04. 08:09
  „Én sem tudok rendesen fogalmazni, meg nem ismerem az idegen szavak jelentését. Mehetek újságírónak a Kisalföldhöz? A cikkek alapján lenne esélyem ;)”
 • 23. Senkisemmi 2009. november 04. 07:27
  „Juve: Nem tett senki semmilyen fejelő mozdulatot, a játékosotok hülye... ennyi az egész !

  domakre: Én nem tehetek róla, hogy nem nyitjátok ki a szemeteket ! Bementek az öltözőbe és ott a csap.... ! Ennyi az egész !
  .. Az ásványvízről meg annyit, hogy 2-őt adtatok ;) Csodálatosan sok..... wááááóóó gratulálok :)”
 • 22. vitriol2 2009. november 04. 05:44
  „oké"juve 2009.11.03. 18:50 " ha Neked igy jó -verekedés, petárda dobálás, gyujtogatás stb. Hát akkor "csináljátok" magatokba. Tudod az nem indok-verekdésre- hogy az ellenfél csunyán nézett rá vagyis" tett egy fejelő mozdulatot ".!! tudod ha nimden "csunya nézésért" verekedés törne ki, hát nem is tudom mi lenne.”
 • 21. Imcsi 2009. november 04. 05:08
  „Valószínűleg nem tenne jót az egészségemnek, ha egy ilyen ámokfutó előtt tötymörögnék az úton!
  Egyébként a cikk alapján másokat név szerint ismerünk, ő azonban teljes inkognitóban marad! Na, jó, annyit tudunk, hogy ágfalvi játékos!”
 • 20. domakre 2009. november 04. 00:20
  „Látom itt a remek alkalom, hogy befeketítsük Ágfalvát egyaránt mint települést és focicsapatot. Szánalmas, hogy egyesek szerint mindenki ugyan olyan Ágfalván, vagy félelmetes, hogy valaki hogyan ismerheti mind a 2200 embert ilyen alaposan. A kedves beledi hozzászólónak pedig üzenem, hogy büszke lehet magára, hogy világgá kürtölte, hogy nem volt meleg víz, bár azóta egy pár hozzászóló már kioktatta a miértekről. Megjegyzem hogy a vízhiányról a Vízmű tehetett nem mi, viszont arról nem hiszem hogy a Vízmű tehetett, amikor tavaly nyáron beleden jártunk, 40 fokban játszottunk, de a félidőben hiába kerestük, sehol sem találtuk a frissítőt, vízzel csak a pálya szélén éktelenkedő bugyizöld lavórban találkozhattunk, amiben számomra ismeretlen eredetű bogarak játszottak vizipólómeccset. Pedig Beleden nem kell a mindennapi csapatfenntartáson aggódni, hisz saját buszuk, a megboldogult Ifjusági és Sportminisztériumtól kapott több milliós létesítményük van, arról nem is beszélve, hogy a települést már csak pár lépés választja el a teljes értékű várossá válástól, amiből könnyen lehet következtetni az önkormányzatuk anyagi fölényére a mienkhez képest. Ezzel szemben mi, az elítélendő ágfalvia játékosok saját pénzünket és időnket nem sajnálva tartjuk életben a csapatot, mondhatni erőn felül teljesítve a megyei 2-ben szerepelve, de azért a mostani hétvégén is elhelyeztünk a vendégöltözőben annyi ásványvizet, hogy akár meg is fürödhettek volna benne a vendégek, ha már a zuhanyzásról panaszkodtak. Más téma: Nem értem, hogy eddig arra miért nem tért ki seki, hogy az ominózus lefejelés nem történt meg, csak összeértek a homlokok és a nevezzük zsiványnak, cs.g. eljátszotta a nagyhalált és a valóban ideges hazaiból a jogtalan piros váltotta ki azokat az indulatokat amiket én magam is elítélek. Csak hogy kerek legyen a történet. Remélem nem indítok el egy lavinát a két település különböző véleményű lakosai között, nem ez a célom, legyen továbbra is baráti a kapcsolat a két csapat és település között. A cikk írójának pedig üzenem, hogy amelett, hogy leírta a szenzációt, foglalkozhatott volna a meccs eredményével is, megírhatta volna, hogy a töutolsó csapat a korábbi 4. ellen még emberhátrányban is növelni tudta előnyét és bravúros 3-1-es győzelmet aratott, ami az első volt a szezonban és reméljük lesz még sok belőle.”
 • 19. coolzsu 2009. november 03. 20:49
  „Az említett sportoló nem fiatal. 35 éves, családos férfi. Viszont sosem volt a nyugalmáról híres, mindig is forró fejű, hirtelen srác volt. Viszont tehetséges, ezért lehetett eddig a csapat tagja. Azt hiszem, ezek után sehol sem lesz játékos. Egész életére gallyra vágta a focit, szögre akaszthatja a csukát. Ostoba. Még ha sérelem éri is az embert, egy sportolónak ezt tudnia kellene kezelni. Sajnálom Petit, jó srác, de ez most túl ment minden határon. Az ellenfelek eddig is tartottak tőle, a csapattársak sem szerették a hevessége miatt, ennek most vége. Sosem fog többet focizni. Olyan időre eltilthatják, hogy már kiöregszik, mire letelik a bünti. Egyébként ha bárki is orvoshoz fordult a történtek után, akkor a doki, a kórház hivatalból fel fogja jelenteni testi sértésért, és akkor nem csak az eltiltás vár rá. Csak mert nem tudta úgymond lenyelni a vélt vagy valós sérelmet, ez itt teljesen mindegy.”
 • 18. juve 2009. november 03. 20:09
  „Kedves Senkisemmi!

  Én is ott voltam a meccsen, és én is ifista vagyok, szóval én is ugyancsak nézőként vettem részt a felnőtt mérkőzésen. Igazad van az ágfalvi játékossal kapcsolatban, így történt. A besárgult beledi játékos viszont a lefújás után tett egy fejelő mozdulatot az ágfalvi játékos felé. És mivel ő (sajnos) nem hagyja az ilyet szótlanul, sajnos így végződött.
  A vízről annyit, hogy vasárnap csőtörés történt valahol Ágfalván, vagy környékén, és a hazai öltözőbe sem volt elegendő víznyomás emiatt, és a meleg víz is hiányzott. Még odahaza sem volt. Erről viszont Ágfalva nem tehetett, mi is ugyan úgy vacogva öltöztünk fel!
  Ennyit Ágfalváról? Járj utána!”
 • 17. Senkisemmi 2009. november 03. 20:03
  „Ha jól látom ezt elírták:

  Csorba Gábor szabálytalanságát a mérkőzést rendkívül jól vezető, rutinos játékvezető, Szabó György lefújta, s annak rendje-módja szerint sárga kártyával jutalmazta a vétkes hazai játékost.

  "vétkes hazai játékost." Igaz, hogy Beledi és egyértelmű, hogy a vendégjátékos de mindegy... :)))”
 • 16. Senkisemmi 2009. november 03. 19:50
  „Kedves Mindenki !

  Én ott voltam meccsen "ifista" vagyok, tehát akkor már néző voltam ! Nem akarok okoskodni.... de néhány dolgot nem írtak le, és szeretném közölni az olvasókkal !

  ...A hisztis Ágfalvi játékos csere volt ! Már a kispadról is beszólogatott és a játékvezető ki is küldte a kispadról ! Ekkor megindult a nézők közé... nagy hanggal, hogy: "Minket mindig szopatnak idegenbe" stb... és bement az öltőbe ! Egyébként csak megjegyzésként elég tisztességes játék ment.... egészen addig amíg a 2. félidőbe be nem cserélték ezt a bizonyos hisztis csávót ! Jó 10 perce ment már a 2. félidő, nála volt a labda... egy sikeres csel után lehagyta ellenfelét aki "összekoccintotta" a lábát ! A bíró le is fújta, kapott is egy sárgát ! Ekkor a hisztis csávónk odament és lefejelte a Beledi játékost ! Egyszerre odafutott mindenki.... és ha jól láttam egy Beledi játékos meglökte és ekkor annyira beindult, hogy megtaposta az ekkor már földön fekvő Beledi játékost (akit megfejelt).... és belerúgott még egy Beledi játékosba is ! Nem is értem miért nem közölte a bíró a szövetségiekkel... pedig még oda is ment mind a 2 játékos !!! Szóval visszatérve a lényegre.. 2 Beledit is "bántalmazott" amiből csak 1 van leírva ! .És ha már itt vagyunk elárulom, hogy nem csak 1 csapattársát ütötte meg hanem 2-3-at is !!!

  AMI MÉG FONTOS !!!: Nincs víz a VENDÉG öltözőbe !!!!!! Nem tudtunk lefürödni mert egyszerűen nincs meleg és hideg víz !!!

  Ennyit Ágfalváról !!!”
 • 15. juve 2009. november 03. 18:50
  „vitrol2

  Te ritka okos ember lehetsz :)”
 • 14. vitriol2 2009. november 03. 18:17
  „Hát valahogy addig "jutott" a magyar foci.Ja ha már a "nagyok" is olyanok-amilyenk a legutobbi fradi(?) mérközésen(?), hát mit is várunk az "alsobb" osztálytol????Szerintem nálunk minimum 100 évre minden foci mérközést TILTANI LENNE SZÜKSÉGES, hátha a "marhái"= focista és gyujtogato/petárdázo "szurkoloi" kihalnának”
 • 13. czindi 2009. november 03. 17:45
  „nem csak mint sportembert (?) kell elítélni, én biztosan föl is jelenteném.az ilyen tettre nincs magyarázat.
  (évekig űztem ezt a sportot, soha nem voltam kiállítva. ha drogozott volna, akkor sincs mentség az ilyen ámokfutásra...)”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal MK: Duna Takarék ETO-Fradi 3-2

Futsal - A Duna Takarék ETO izgalmas mérkőzésen egygóllal legyőzte a Ferencvárost a futsal Magyar… Tovább olvasom