Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Meglepetésre aranyat lőttek

Sportlövészet - Remek sikert értek el az eszéki EB-re készülő győri sportlövők. A Patent fiatal tehetségei ifj. Laczik Zsolttal kiegészülve nyertek – immár a felnőttek között – több számban országos bajnokságot.


Múlt héten Keszthelyen rendezték a sportlövők országos bajnokságát. Azt szerencsére megszokhattuk, hogy a győri juniorok sikert sikerre halmoznak – Boros László például ebben a korosztályban korábban már világ- és Európa-bajnoki címet is szerzett –, arra azonban, hogy ezek a fiatalok már most a felnőttek között is eredményesek lesznek, talán még saját maguk sem számítottak.

A Balaton-parti viadalon Boros László és Dávid Balázs előbb saját korosztályukban álltak lőállásba, s csapatban a keszthelyi Borsos Bencével kiegészülve mind a lég-, mind a robbanófegyveres futócéllövés négy számát abszolválták. Sőt, egyéniben a négy lehetséges aranyéremből Dávid Balázs hármat, Boros László egyet szerzett meg.
S ha már lúd, legyen kövér alapon edzőjük, Laczik Zsolt úgy döntött, ifj. Laczik Zsolttal együtt elindítja őket a felnőttek mezőnyében is. S ha már ott voltak – ahogy a junior korosztályban –, négy számban is országos bajnoki címet szereztek.

 
A magyar EB-csapat 

Férfiak, dupla trap: Gerebics Roland, Bognár Richárd, Palkovics András. 
Trap: Szollár András, Hegyi Norbert. Skeet: Turák György, Bokor Bálint. 
Puska (fekvő, összetett): Sidi Péter, Jákó Csaba, Veres Ádám.  Gyorstüzelő pisztoly: Takács Tibor, Pálinkás Lajos, Jambrik István. 
Központi gyújtású pisztoly: Boros György.
Futócél: Sike József, Tasi Tamás. Junior fiúk, trap: Bodó Máté, Teplán László.
Puska (fekvő, összetett): Hári Péter, Gábli Sándor. 
Pisztoly: Antal Balázs. 
Futócél: Boros László, Dávid Balázs, Borsos Bence.
Nők,  puska (fekvő, összetett): Joó Éva, Dalmati Nóra. Sportpisztoly: Sike Renáta, Csonka Zsófia, Eiselt Judit.  Skeet: Pongrátz Bianka.
Junior lányok,  puska: Veres Kata, Karmacsi Ildikó, Biatovszki Mira. 
Pisztoly: Babicz Sára, Nemes Adrienn.„Ilyen győri klubsikerre mostanában nem volt példa, óriási eredmény, amit a fiúk elértek" – értékelte csapata teljesítményét Laczik Zsolt, aki hozzátette: azt még nem tudni, legközelebb mikor indulhatnak újra ilyen összeállításban a Győri Patent tehetségei.

Ami biztos, az EB-n a két fiatalabb versenyző természetesen a juniorok közt próbál meg minél pontosabb lenni. Ők már korábban kvalifikálták magukat a horvátországi kontinensviadalra.

„Mindketten remek formában vannak, érmeket várok tőlük"– fogalmazott a szakvezető. Teljesítménye révén ott lehetne az EB-n ifj. Laczik Zsolt is, ám ő mégsem utazott el. Az ok: nemrég tett sikeres államvizsgát, a tanulás és vizsga mellett nem maradt ideje a sportra, így felkészülés nélkül nem vállalta a megmérettetést. Ezt egyébként nemcsak ő, Sike József és Tasi

Tamás is bánta, mert így nem alkothattak csapatot a győri sportlövővel.
Ma a junior fiú és lány puskások 50 méteres fekvőszámaival kezdődik el a sportlövők Európa-bajnoksága, melyen a 35 fős magyar csapattól 3–4 érem megszerzését várja a hazai szövetség (MSSZ) elnöke.

Az eszéki kontinensviadalon a puskások, pisztolyosok és futócéllövők 25 és 50 méteren versengenek, illetve 300 méteres nagyöbűpuska-számokat is rendeznek, valamint a koronglövők is összemérik tudásukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenfelek: MTK, Lódz

Labdarúgás - Több felkészülési mérkőzést is játszanak a héten az NB II-es megyei csapatok. A Nyugati… Tovább olvasom