Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Megint gazdára talált a Dortmund dedikált trikója - 225 ezer forintot ért most a mez

Mintegy négyszázezer forint gyűlt össze a korábbi licitgyőztes által újra felajánlott futballmez elárverezése után. A pénz a győri kórház gyermekintenzív osztályára került, ahol műszereket vesznek belőle.
Mezből adomány

Ahogy arról beszámoltunk, a várakozásokat jóval felülmúlva, 225 ezer forintért kelt el a BL-győztes német Borussia Dortmund dedikált meze, amit három év után a korábbi győztes – a győri Mod Számítástechnikai Kft. nevében licitáló Királyfalvi Gábor – bocsátott ismét licitre lapunk és a kisalfold.hu segítségével.

A mezt három évvel ezelőtt, kisfia gyógyulása után, hálából a győri kórház gyermekintenzív osztályát támogatva ajánlotta fel Majlinger Csaba, a Dortmund magyar rajongója.
Balról: Majlinger Csaba, Királyfalvi Gábor, Szabó István és Horváth Eszter, a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Majlinger Marcell, Szabó István Boldizsár és Majlinger Máté. Fotó: HBEEzúttal a legmagasabb ajánlatot – 225 ezer forintot – Szabó István cége, az NRG Services Kft. nevében tette.
„Valamikor én is futballoztam, s a német csapatok közül a Dortmundnak szurkolok, ám elsősorban nem emiatt licitáltam. Kétgyermekes édesapaként a kórház, a gyermekek támogatása volt a cél" – fogalmazott a győztes, aki azt is elárulta: a 40. szemműtétjére váró Zalán – akinek történetét honlapunkon olvasta – álmát is szeretné valóra váltani.

A Mod kft. egyébként plusz százezer, Majlinger Csaba pedig ötvenezer forinttal toldotta meg a licitből érkező összeget. A pénzt – ahogy három évvel ezelőtt is – műszerre fordítja a győri kórház, az osztály álma egyébként egy tízmilliós ultrahangos készülék.

225 ezer forintot ért most a mez

A várakozások jóval  felülmúlva 225 ezer forintért kelt el a német BL-győztes Borussia Dortmund dedikált meze, amit a három év után a korábbi győztes bocsátott ismét licitre lapunk és a kisalfold.hu segítségével. A bevétellel a győri kórház gyermekintenzív osztályát támogatják.

A licitálás péntek éjfélkor zárult le, a legmagasabb ajánlatot Szabó István tette, így övé lett a futballisták által aláírt sárga trikó. A mezt három évvel ezelőtt, kisfia gyógyulása után, hálából a győri kórház gyermek intenzív osztályát támogatva ajánlotta fel Majlinger Csaba, a Dortmund fanatikus magyar rajongója. A mezre akkor is sokan licitáltak, ami végül 125 ezer forintért kelt el, a győztes a győri Mod Számítástechnikai Kft. nevében licitáló Királyfalvi Gábor cégvezető lett. A drukker és a licit győztese nemrég összefutottak és elhatározták, lapunk közreműködésével újra licitre bocsátják a trikót.

A cégvezető korábban elárulta, plusz százezer forinttal megtoldják a licitből érkező összeget, Majlinger Csaba pedig ötvenezer forintot tett hozzá ehhez. Három évvel ezelőtt többen ajánlottak pénzt úgy, hogy nem kellett nekik a mez, így mintegy négyszázezer forintot sikerült akkor a gyermekintenzív osztálynak összegyűjteni.

Korábban - 200 ezer forintnál tart a mezlicit

Három év után a korábbi győztes is licitre bocsátja a német BL-győztes Borussia Dortmund dedikált mezét. A bevétellel a győri kórház gyermekintenzív osztályát támogatnák. "Bár egy gyűjtőnek, szurkolónak biztosan sokat érhet, számomra, számunkra a szándék volt a fontos korábban is, s nem a mez. Szeretnénk most is segíteni, ezért gondoltam arra, hogy felajánljuk mi is licitre a futballcsapat mezét – mondta a Kisalföldnek a győri Mod Számítástechnikai Kft.-t irányító Királyfalvi Gábor. – Mivel licitálni most nem fogunk, százezer forintot a gyermekintenzív osztálynak azért átadunk" – tette hozzá a cégvezető. A mezre a múlt hét óta vártuk az ajánlatokat, amelyek felülmúlták minden várakozásunkat.

Szerdán kereken 200.000 forint volt a mezért ajánlott legnagyobb összeg.

Licitálni – név és telefonszám megadásával – még péntek (szeptember 8.) éjfélig az online@kisalfold.hu internetes levélcímen lehet. A levél tárgya mezlicit legyen. Az ajánlaton emelni (minimum) 5000 forintonként lehet.

Újra elárverezik a  mezt

Csaknem pontosan három évvel ezelőtt, kisfia gyógyulása után hálából a győri kórház gyermekintenzív osztályát támogatva ajánlotta fel kedvenc futballcsapatának dedikált mezét Majlinger Csaba, a Dortmund fanatikus magyar rajongója. Akkor a mezre sokan licitáltak, s nagyon gyorsan emelkedett a 25.000 forintról induló kikiáltási ár.

Akadt, aki Németországból tett ajánlatot, köztük olyan is, aki magyarul sem tudott. Végül 125 ezer forintért kelt el a német játékosok által aláírt trikó, a győztes a győri Mod Számítástechnikai Kft. nevében licitáló Királyfalvi Gábor cégvezető lett.

„Nem csupán ekkora összeget adhattunk a kórháznak – kezdte Majlinger Csaba. – Többen ajánlottak fel pénzt úgy, hogy nem kellett nekik a mez. Mintegy négyszázezer forintot sikerült a gyermekintenzív-osztálynak összegyűjtenünk. Ha jól tudom, épp egy olyan műszert vettek belőle, amelyből csak egy volt, s ilyennel kezelték a kisfiunkat, amikor beteg volt."

Az akkor másfél éves Marcell veséjét súlyos fertőzés támadta meg. Veszélybe került az élete, ám a megyei kórházban kapott ellátásnak köszönhetően szerencsére teljesen meggyógyult.


„Most is úgy vagyok vele, csoda, ahogy az osztályon dolgoznak. Utólag tudtuk meg, a kisfiunk élete csupán pár órán múlt. Szerencsére Marci azóta is jól van, semmi baja, makkegészséges. Nemrég összefutottunk a három évvel ezelőtti mezlicit győztesével. Felvetette, mi lenne, ha azt újból licitre bocsátanánk" – mesélte az édesapa.

„Bár egy gyűjtőnek, szurkolónak biztosan sokat érhet, számomra, számunkra a szándék volt a fontos korábban is, s nem a mez. Szeretnénk most is segíteni, ezért gondoltam arra, hogy felajánljuk mi is a futballcsapat mezét – mondja Királyfalvi Gábor. – Mivel licitálni most nem fogunk, százezer forintot a gyermekintenzív-osztálynak azért átadunk" – tette hozzá a cégvezető.

A mezt egyébként közvetlenül a német sztárcsapattól kapta annak idején Majlinger Csaba, aki a Dortmund egyik július eleji edzőtáborában kereste meg a német csapat futballistáit.

„Miután elmondtam a játékosoknak, hogy miért kérek tőlük egy aláírt mezt, másnapra már hozták is azt, egy fillért sem kértek érte, sőt, láthatóan nagyon szívesen adták erre a célra. Talán egy kivétellel, még minden mezt aláíró futballista maradt a Dortmund játékosa. Bízom benne, ezúttal is sokan licitálnak" – fűzte hozzá az édesapa.
 
Már lehet licitálni

Licitálni - név és telefonszám megadásával - az online@kisalfold.hu e-mail címen lehet.
A levél tárgya mezlicit legyen.

Az induló összeg 25.000 forint, s emelni (minimum) 5000 forintonként lehet.

A licit állását a kisalfold.hu-n követhetik nyomon.

A licit állása
225.000 forint

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépségkirálynővel jár a volt győri labdarúgó, Völgyi Dániel

Szépségkirálynővel jár a volt győri labdarúgó, Völgyi Dániel
Felbontotta szerződését a DVSC-vel Völgyi Dániel, a szerelem viszont rátalált. A győriekkel magyar… Tovább olvasom