Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Megint elvittek egy pontot a rákospalotaiak

A vendégek meglepően jól kezdték az összecsapást, a hazaiak viszont a negyvenedik percig nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak.

24. p: Torma két védő között lépett ki, majd Sztevanovic mellett is elhúzta a labdát és az üres kapuba gurított. 0–1.

40. p: Egyenlített az ETO. Virág bal oldali beadása után Bajzát közelről a hálóba lőtt. 1–1.

42. p: Virág bal oldali beadását Bajzát hat méterről a bal alsó sarokba fejelte. 2–1.

57. p: Torma jobb oldali szögletét követően Nyerges hét méterről a kapu bal alsó sarkába fejelte a labdát. 2–2.

A mérkőzésen a Liverpool képviselője is tiszteletét tette. Az angol sztárklub játékosmegfigyelője az ETO futballistájára, Dudás Ádámra volt kíváncsi, aki a 80. percben bemutatkozott a felnőttcsapatban.  A találkozó kezdőrúgását Máté János, az ETO 1963-as bajnokcsapatának tagja végezte el.

A vendégek meglepően jól kezdték az összecsapást, a hazaiak viszont a negyvenedik percig nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak. A REAC vezetőgólja így nem volt váratlan. A szünet előtt aztán „felébredtek" a zöld-fehér labdarúgók és az egész mérkőzésen roppant gólveszélyesen játszó Bajzát Péter vezetésével megfordították az eredményt. A lelátón ülő szurkolók teljesen jogosan tették fel a kérdést: miért nem tudtak a hazaiak az első félidő korábbi részében is ilyen hatékonyan és ötletesen futballozni?

A szünetet követően Bajzát biztossá tehette volna a győri sikert, közelről azonban Szentpéteri Viktor kezébe bombázta a labdát. A kihagyott helyzet néhány perc múlva megbosszulta magát, amikor Nyerges Krisztián bevette az amúgy jól védő Szasa Sztevanovic kapuját. A folytatásban hiába tett meg mindent a győzelem érdekében az ETO, az eredmény már nem változott. Sőt, a fellazuló hazai védelem mellett a rákospalotaiak több alkalommal is helyzetbe kerültek, azonban el is hibázták azokat.

Összességében egy küzdelmes és változatos mérkőzésen igazságos eredmény született, amelynek a vendégek örülhettek jobban. A tavalyi szezonban egyébként szintén az ETO ellen szerezte meg az első pontját a REAC.

Pajkos János: – Gyengén kezdtük a mérkőzést, aztán folyamatosan a REAC fölé nőttünk, amely gólokban is megmutatkozott. Döntőnek bizonyult Bajzát kihagyott helyzete a második félidő elején. Igazságos a döntetlen.

Urbán Flórián: – Hetven percig jobban futballoztunk, mint az ETO, csupán az első félidő végén hoztuk fel őket. Megérdemeltük az egy pontot.
Kovács Zoltán és Torma Gábor végig nagy harcot vívott egymással.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar siker

Magyarország 2008-tól tagja lesz a Forma–1-es autós szabályjóváhagyó bizottságának. Tovább olvasom