Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Megfogyva, de törve nem

Két vereség után az első győzelem megszerzésének reményében utazott el Lengyelországba Euroliga - mérkőzésre az MKB-Euroleasing csapata.

Az MKB-Euroleasing ma 17.30 órakor a félelmetes hírű, ám két forduló után a soproni együtteshez hasonlóan szintén nyeretlen lengyel Gdynia otthonában lép pályára az Euroligában. Natalia Hejková először saját, megfogyatkozott csapata háza tájáról adott helyzetjelentést. „A csuklótörést szenvedett Cserny Réka ugyan elutazik a csapattal, hogy beírhassuk nevét a jegyzőkönyvbe, s legalább »papíron« meglegyünk tízen, de nem játszhat. Az idegbecsípődéssel fekvő Lucie Blahusková viszont nincs olyan állapotban, hogy utazzon. A két kulcsjátékosunkat tehát nélkülöznünk kell. Ennek ellenére úgy gondolom, nélkülük sem vagyunk esélytelenek, szeretnénk megszerezni első Euroliga-győzelmünket."

A soproniak edzője a gondok ellenére is derűlátó: „Az idei Gdynia azért messze nem tűnik olyan félelmetesnek, mint a korábbi évek sztárcsapata. Az első számú center, Margo Dydek, a kétszáztizenhárom centi magas kitűnő középjátékos elvben ha jól tudom, az év végéig szabadságon van, eddig nem játszott. Nagyon remélem, a két veresége ellenére nem hívja vissza ellenünk a lengyel csapat. Úgy gondolom, ellenfelünk irányító- és centerposzton sebezhető. Ami viszont nagyon erős náluk, az a kettes és a hármas pozíció, azaz a Gdynia két bedobója félelmetes. Agnieszka Bibrzycka a csapat két eddigi meccsén csaknem 24 pontos átlagot hozott össze. Volt már Európa legjobb játékosa, a magyar válogatottnak is sok kellemetlenséget okozott, remek formában van.

A másik erőssége a lengyel csapatnak az éveken át Sopronban szerepelt szerb Gordana Kovacevic, aki egészen biztos, hogy már nagyon várja a mai meccset, vár bennünket, s biztos, hogy presztízskérdést csinál a találkozóból. Véleményem szerint elsőso rban a hazai pálya miatt a lengyel csapat játékosain lesz nagyobb lélektani nyomás, ezt meg kell próbálni kihasználni. Kulcskérdés a védekezés, a lepattanó labdák megszerzése s az, hogy vajon tudjuk-e saját gyors játékunkat játszani. Meg kell próbálni, mert úgy érzem, gyorsabb a csapatunk, mint a Gdynia. Megítélésem szerint még úgy is, hogy két meghatározó játékosunk nem szerepelhet, több bevethető játékosunk van, tehát azért is fontos a gyors játék, mert ezzel fizikailag talán felőrölhetjük az ellenfelet. Tartalékosan is egyértelműen győzni utazunk Gdyniába."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Batistuta nem jön

Sopronban egy másik világsztár, az Ázsiában futballozó argentin Batistuta érkezéséről pletykálnak. Tovább olvasom