Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Megérintette a tapsvihar

A Győr Sportjáért Életműdíjat Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, volt kiváló játékvezető és jeles sportdiplomata kapta.

A Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány 1999-ben alapította az országban egyedülálló civil díjat, amely Budahelyi Tibor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása. Minden évben egy remek sportember veheti át, tavaly a civil kuratórium szavazatai alapján – szinte egyhangú döntéssel – kapta Palotai Károly.

„Meglepetésként ért az elismerés, nem számítottam rá. Természetesen nagy öröm és megtiszteltetés, egyben szinte megkoronázása a Győrben töltött ötven évemnek. Boldog vagyok, hogy Békéscsabáról annak idején egy remek városba kerültem, ahol előbb játékosként, majd azt követően is éreztem az emberek szeretetét. Nagyon megfogott az a tapsvihar, amely a nevem elhangzásakor kitört a városháza dísztermében."
Nem kétséges, az életműdíj méltóképpen kifejezi Palotai Károly elmúlt fél évszázadát: a labdarúgót, a világhírnévig jutó játékvezetőt, a sporthivatalnokot és a családapát. A várostól nemcsak kapott, hanem Győrnek sokat adott is ez alatt az idő alatt.

„Ebben a díjban benne vannak az egykori játékostársaim Fehérvári Fréditől kezdve Koós Duduson át Keglovich Laciig. Benne vannak az edzőim, Jeny Rudolf, aki már Békéscsabán felfedezte – talán szabad így mondanom – a talentumomat, aztán később Szusza Feri, Hidegkuti Nándi és nem utolsósorban Lakat Karcsi bácsi, hiszen neki köszönhetem, hogy olimpiai bajnoknak vallhatom magam. Soha nem tagadta meg a származását, egy-két győri játékosnak mindig jutott hely a válogatott csapatában."

Volt munkahelyére, a megyei sporthivatalba napjainkban is be-bejár, egy kicsit dolgozik és „fürdőzik" az egykori kollégák szeretetében. Sokat köszönhet a feleségének, boldoggá teszi két fia és a két unoka.
„Játékvezetőként sokkal nagyobb hírnevet szereztem, mint labdarúgóként, hiszen három világbajnokságon, három olimpián működtem, európai kupadöntőket vezettem. Örülök, hogy az edzőség helyett ezt választottam, mert akkor lehet, hogy egy idő után el kellett volna hagynom Győrt. Én pedig azt soha nem akartam..."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tartja magát vétkesnek a Brescia csonttörő pólósa

Aleksandar Ciric, a Brescia szerb idegenlégiósa nagyon sajnálja, hogy súlyos sérülést okozott… Tovább olvasom