Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Még a héten haza szállítják Martinek Jánost

Jól van és néhány napon belül utazásra képes lesz Martinek János kétszeres öttusázó olimpiai bajnokunk, aki keddre virradóra zuhant le egy Cataniához közeli üdülőfalu szállodájának harmadik emeletéről.
Erről Santo Di Francesco a cannizarói kórház baleseti sebészetének ügyeletes orvosa számolt be. Martinek - akin Di Carlo és Politi doktorok hajtottak végre életmentő beavatkozást, miután egyik bordája megsértette a máját - napok óta eszméleténél, és felépülőben van. Kiváló sportolónk nem kívánt nyilatkozni az őt a kórházban felkereső munkatársunknak - ezt az egészségügyi intézet személyzetével üzente ki. Martineket egyébként a hét végén javuló állapotára való tekintettel átvitték a baleseti osztályról a sebészetre - mondta Santamarináné Sótyi Etelka, hazánk palermói tiszteletbeli konzulja.

A helyszínen egyébként semmilyen indokát nem lehetett fellelni annak, hogy miért interpretálta a magyar sajtó egy része a Martinek Jánossal megesett szerencsétlenség körülményeit "rejtélyesnek" - ezzel a szenzációhajhász fordulattal cserélve fel a hivatalos HM-tájékoztatás által használt "tisztázatlan körülmények" kifejezést. Sem a helyi sajtó, sem a helyi rendőrség, sem az orvosok, de a római diplomáciai források sem tudnak semmiről, ami idegenkezűségre utalna.

A Cataniához közeli, tengerparti Capomulini Perla Ionica szállodájának alkalmazottai kiküldött munkatársunknak a hét végén megmutatták azt a bemélyedést, amelyet még a kedd hajnali becsapódáskor hagyott a három emeletet zuhant Martinek teste a pázsiton. A füves kertecskétől négy-öt méterre már terrakotta lapokkal burkolták a szálloda előtti teret, így, ha az eset néhány erkéllyel arrébb történik, a következmények minden bizonnyal tragikusak lettek volna.

Abból, hogy a bemélyedés a szálloda erkélyétől jó négy méterre található, és hogy az erkélyek betonkorlátja a szállodában 1,2 méter magas, arra lehet következtetni, hogy nem véletlen kiszédülésről van szó. A vendégkönyv alapján egyébként kiderül, hogy a zuhanást megelőző események a 3105-ös szobában történtek, amelyben akkor Zöllei Zoltán lakott. Zöllei alezredes - aki csakúgy, mint Martinek őrnagy, a Cataniában szeptember 4. és 11. között megrendezett Katonai Világjátékokon részt vevő magyar csapat egyik vezetője volt - szintén elzárkózott attól, hogy a Népszabadságnak az ügyben nyilatkozzon. (Martineknek egyébként nem a Perla Ionicában, hanem a szomszédos Park Hotelban volt a szállása.) Az esetről beszámoló olasz sajtóhírek egyébként egyöntetűen öngyilkossági kísérletnek tartják az ügyet.

De - mint a tudósításokból kiderül - nem ez volt az egyetlen, a szpartakiádot beárnyékoló epizód. Vizsgálat indult például Seblon Shimwafeni 22 éves namíbiai ökölvívó ellen, aki egy Oszama bin Ladent ábrázoló trikóban lépett a szorítóba. A rendezők számára meglehetősen kínos továbbá, hogy nyoma veszett hét namíbiai és hat Srí Lanka-i sportolónak, akik feltehetően az Európában maradás mellett döntöttek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érvényre jutott papírforma

Euroleasing- Orsi Sopron MiZo Pécsi VSK 57 69 (15-12, 10-22, 19-21, 13-14) Sopron, NB I-es… Tovább olvasom