Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Meccsnézéssel ünnepelt

Róth Kálmán, a bajnok és Magyar Kupa-győztes Graboplast-ETO edzője a városházán fejezte be az ünneplést.

Szenzációs teljesítménnyel tett pontot az idei szezon végére a Graboplast-ETO. A győriek szerdán tíz góllal legyőzték a Dunaferr gárdáját, s ezzel két év után letaszították a trónról az újvárosiakat. A zöld-fehérek emellett idén egy Magyar Kupa-győzelemmel és egy EHF-ezüstéremmel is gazdagodtak. Volt tehát okuk az ünneplésre tegnap a játékosoknak és vezetőknek, akik miután a Magvassy-csarnokban kitombolták magukat, a városházán, majd pedig a győri éjszakában folytatták az ünneplést. Róth Kálmán, a csapat vezetőedzője a városházáról már nem tartott tanítványaival, hanem hazament.

Egész Győr sikere az arany

„Úgy gondolom, ilyenkor a játékosoknak kell kiélvezniük a siker minden pillanatát. Én a magam módján természetesen megünnepeltem a bajnoki címet, de aligha hiányoztam a lányoknak. A városházán fantasztikus volt a hangulat. Ami igazi meglepetés volt számunkra, hogy nemcsak azok a rajongók voltak ott, akik mindenhova elkísérnek bennünket, hanem idősebbek, a meccsekre ritkábban kijárók is éljenezték a csapatot. Ez is azt mutatja, hogy a bajnoki cím egész Győr sikere" – mondta Róth Kálmán, aki jó szokásához híven még éjjel megnézte a találkozó felvételét:

„Tetszett a meccs a tévén keresztül is. Úgy érzem, védekezésben fantasztikusat nyújtottak a lányok, annyit ütköztek a játékosok, amennyit a korábbi meccseken talán soha. Tettük mindezt úgy, hogy most aligha akad bárki is, aki »fogást« találhat a védőjátékunkon. Bár úgy vélem, egy ilyen találkozó után igazságtalanság bárkit is kiemelni, azért Herr Orsolya teljesítménye mindenképpen említést érdemel. Egy világklasszis ellenféllel szemben közel hetvenszázalékos statisztikával védett. Le a kalappal előtte, de a többiek előtt is. Amikor igazán kellett, valaki mindig hozzátett annyit a játékunkhoz, hogy a kritikus szakaszokat átvészeljük."
Róth Kálmán elmondta, igazán egy olyan pillanata volt a mérkőzésnek, ahol úgy érezte, meginoghat csapata: az első félidő közepén 8–2-ről 8–5-re zárkózott fel a Dunaferr. A győri időkérés azonban segített.

Beérett a kemény munka

„Várható volt, hogy lesz egy holtpont a játékban, hiszen olyan iramot diktált a gárda, aminek ez majdhogynem törvényszerűsége. Szerencsére sikerült megnyugtatni a lányokat, s a folytatásban már majdnem végig kézben tartotta a csapat a mérkőzést. Hiába játszottunk két komoly meccsel többet a Dunaferrnél, most kijött az a munka, amit egész évben elvégeztünk. Ráadásul az utolsó hatvan percre mindenki tudott olyan tartalék energiákat mozgósítani, amit talán ő maga sem hitt el, hogy ilyenekkel rendelkezik" – tette hozzá a vezetőedző.
Az erőltetett menetnek tehát vége, jön a megérdemelt pihenő, ami az előző évektől eltérően ezúttal valóban az is lesz.

Végre hosszú szabadság

„A válogatott játékosok az elmúlt években szinte a teljes nyarat végigdolgozták, most azonban egy hosszabb időszak jut mindenkinek a regenerálódásra. A pénteki évzáró vacsora után mindenki szabadságra megy, a csapat gerince július 6-án találkozik. Gogirlára és Bradeanura ugyanakkor a román, Dokicra pedig a szerb válogatott számít a közelgő vb-selejtezőn, így ők csak július 18-án kapcsolódnak be a munkába. Valamivel előbb csatlakozik hozzánk Görbicz Anita, akinek közel egy hét pluszszabadságot adok. Feladatunk lesz bőven, s most ugyan mindenki boldog, de azért voltak ebben a szezonban olyan hibák is, amelyekből mindenképpen tanulnunk kell, hogy a jövő évben is meg tudjunk felelni az elvárásoknak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horvátországban jótékonykodik Maradona

Július 17-én a horvát tengerparton fekvő Novi Vinodolski vendége lesz a labdarúgás élő legendája, a… Tovább olvasom