Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Mattok barátságból

Sakk - Győr egyik kicsi kávézóját időnként sakkozók veszik birtokba.
No, nem a világbajnok Viswanathan Anand és még csak nem is Lékó Péter lépéseit figyelheti a közönség, hanem a kávézó törzsvendégei, a környéken lakók ülnek a (sakk)asztalokhoz.

„Tizennégy játékos már második alkalommal mérkőzik a Korall-kupáért – mondja Várkonyi Miklós, a versenysorozat kitalálója, a társaság egyetlen igazolt versenyzője. – Én Németországban is játszom, az ottani klubomtól sikerült sakkórákat szerezni, így nálunk is minden partin mérni tudjuk a játékidőt."

Beszélgetőtársaim szinte egymás szavába vágva mesélnek az általuk kedvelt helyről és a tornáról.

„Mindenki játszik mindenkivel. A sorozat aktuális állását, az eredményeket rendszeresen kifüggesztjük a kávéházban és ezeket olvasgatva jókat poénkodunk – veszi át a szót Stoller Imre, a kupa első győztese. – Sokfajta foglalkozású ember játszik itt egymással, kortól és beosztástól függetlenül lelkes amatőrök vagyunk, akik mindig örömmel jönnek ide."

„Amióta beléptem, azért emelkedett a színvonal" – teszi hozzá nevetve Tóth Attila, a jelenlegi címvédő, aki veretlenül lett első, civilben iskolaigazgató volt.

A győztes őrizheti a vándorserleget, a helyezettek a verseny végén érmeket, valamennyi induló emléklapot kap. A legutóbbi díjkiosztón részt vett Kovács István, a megyei közgyűlés elnökének sportfőtanácsadója és Tóth Sándor, a megyei sakkszövetség volt elnöke.
Gróz Károly szívesen ad helyet a versenysorozatnak. Mint mondja, a civil kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a fiatalok részére is elindul a Korall-kupa.

Olvasóink írták

  • 1. sturzi 2010. február 02. 20:21
    „Alaap Korall-kupa!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Priskin a QPR játékosa lett

Labdarúgás - Az átigazolási időszak utolsó napján klubot váltott Priskin Tamás, a Győri ETO FC… Tovább olvasom