Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Matthäus: két év alatt 250 millió

Lothar Matthäus szövetségi kapitány két év alatt összesen 250 millió forintot kapott az MLSZ-en keresztül.

Lothar Matthäus két év alatt összesen 250 millió forintot kapott a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül, míg a válogatott menedzserének, Pellady Péternek a cége 74 millióval gazdagodott.
Többek között ez derül ki abból a független könyvvizsgálói jelentésből, amelyet az Index hozott nyilvánosságra.

Kisteleki István ligaelnök kedden az MLSZ elnökségének rendkívüli üléséről távozva arról számolt be, hogy a felügyelőbizottság által készíttetett könyvvizsgálói jelentés 200 millió forintos adóhiányt és 500 milliós jogtalan elszámolást állapított meg.

A www.index.hu honlapon olvasható adatok szerint a válogatott szövetségi kapitánya nettó 200 ezer eurót (50 millió forint) keresett legálisan, 200 millió forintot pedig különböző szerződéseken keresztül utalt ki neki az MLSZ. Pellady Péternek, a válogatott marketingmenedzserének cége, a Derball Kft. harmincszázalékos jutalékot kapott, tavaly 109.080, idén 186.000 eurót (összesen 295.080 eurót, vagyis mintegy 74 millió forintot) vehetett fel.
A könyvvizsgálói jelentés úgy fogalmaz, hogy a dokumentumok az MLSZ számára hátrányos előírásokat tartalmaznak.

Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy az elnökség még nem döntött arról, felbontja-e a szerződést a Derball Kft.-vel, bár a téma kedden szóba került. Az interneten olvasható cikkel kapcsolatban megjegyezte, hogy nem látta, de egyébként sem szeretné kommentálni. Hozzátette: mivel bizalmas anyagról van szó, aki nyilvánosságra hozta, szabálysértést követett el.

Bozóky Imre a keddi elnökségi ülés után azt mondta. „Az MLSZ könyvvizsgálója több ellenvetéssel is élt a 21 oldalas anyaggal kapcsolatban, s az elnökség, illetve a jelentést készítő cég és a felügyelőbizottság vezetője is korrekt módon egyetértett abban, hogy azokat meg kell vizsgálni, a végleges álláspontot pedig csak ezt követően lehet kialakítani."

Az alapszabály szerint a szövetségnek 30 napon belül kell reagálnia a jelentésre.  A könyvvizsgálói cég szerint a „megkötött szerződéseknek alaki és tartalmi hiányosságaik vannak, és rámutatnak a jogi kontroll teljes hiányára".

A jelentés szerint a Matthäus lakásával kapcsolatos minden költséget a Derball Kft. viseli, de az Index cikke szerint a szövetség rendezte be a német szakember bérleményét tízmillió forintért. Az MLSZ két céggel, a Kentaro AG-val és a Derball Kft.-vel kötött szerződést a televíziós jogok, valamint egyéb marketingjogok értékesítésére. A svájci bejegyzésű Kentaro a hozzá befolyt szponzori pénzek egy részét az MLSZ helyett Matthäusnak utalta. A szerződés a kereskedelmi jogok értékesítésére kizárólagosságot biztosított úgy, hogy kikötötte: „Az MLSZ nem jogosult önállóan szerződni."

„Hallottam a cikkről, de nincs hozzáfűznivalóm, mert ez a szövetség ügye. Információim szerint az MLSZ megteszi a szükséges lépéseket ezzel kapcsolatban" – mondta az MTI-nek a Düsseldorfban tartózkodó Lothar Matthäus, aki egy csütörtök esti jótékonysági gálára érkezett a német városba.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papírforma a Serie A-ban

A Serie A tabellájának élén álló négy klub egyaránt győzelemmel zárta a szerdai fordulót. A Milan, a… Tovább olvasom