Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Marad az MLSZ elnöksége

A napirendi pontok tárgyalása előtt Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke kért szót, és kilátásba helyezte lemondását, amennyiben az MLSZ elnökségének tisztségviselői is önként távoznak posztjukról.
Szerdán 10 órától a Puskás Ferenc Stadion Iharos-termében tartotta rendkívüli közgyűlését a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A napirendi pontok tárgyalása előtt Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke kért szót, és kilátásba helyezte lemondását, amennyiben az MLSZ elnökségének tisztségviselői is önként távoznak posztjukról.

Rövid tanácskozást követően Kutasi Róbert jelentette be, hogy a profi küldöttek nyomása ellenére nem mond le elnökségi tagságáról, mert munkájával nem csak őket, hanem az egész labdarúgást kívánja segíteni, s mert elnökségi tagságát nem ők, hanem a rendes közgyűlés szavazta meg.

Ezt követően öt - a profi csapatok által delegált tag - sorrendben Klement Tibor, Fülöp Ferenc, Ofella Zoltán, Illés János és Makray Balázs, bejelentette lemondását. A napirendi pontok tárgyalásával folytatódott a gyűlés, dr. Sebes József felügyelő bizottsági elnök tájékoztatta részletesen a küldötteket az MLSZ gazdálkodását ellenőrző könyvvizsgálói jelentés tartalmáról, illetve az abban foglaltakkal kapcsolatos teendőkről. A jelentést a közgyűlés elfogadta (a szövetségnek harminc nap áll a rendelkezésére arra, hogy választ fogalmazzon meg és intézkedési tervet készítsen).

Végül a további személyi kérdésekben határozott a megjelent 93 fő. Az MLL elnöke ugyanis kezdeményezte az elnök, és két elnökségi tag (Puhl Sándor, Kutasi Róbert) visszahívását. A szavazás mindhármójuk esetében sikertelennek bizonyult, ugyanis a küldöttek kétharmadának kellett volna támogatnia az indítványt; Bozóky Imre elnök távozására 57 igen és 35 nem szavazat érkezett, egy pedig érvénytelen volt. Puhl Sándor leváltására 59-en voksoltak igennel, 34-en nemmel, míg Kutasi Róbert leváltását 58-an, maradását 35-en támogatták.

A közgyűlést követő sajtótájékoztatón dr. Bozóky Imre elmondta, már nem születik döntés a szövetségi kapitány szerződéshosszabbításának ügyében. Az elnökség várhatóan csak 2006. januárjában ülésezik újra.

mlsz.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszhat a Wembley Stadion átadása

A londoni Wembley Stadion újjáépítését végző ausztrál cég szerint lehet, hogy a futballarénát nem… Tovább olvasom