Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Mansell győzött a GP Masters első futamán

A lehető legjobban sikerült a jövő évre tervezett GP Masters versenysorozat első megmérettetése. Kemény csatában győzött Nigel Mansell a brazil Emerson Fittipaldi ellen. A harmadik helyre Ricardo Patrese futott be.
A Mesterek a vártnál jóval keményebben bántak egymással Példának okáért a német RTL szakkommentátora Christian Danner kétszer is nekiment Derek Warwicknak egy kanyarvétel alatt.

Az egésznek azonban természetesen az élenálló két versenyző küzdelme adta meg az alapját. Mansell és Fittipaldi csatája talán leginkább az idei Alonso - Schumacher küzdelemre hasonlított leginkább, amit Imolában vívtak meg. A különbség csupán annyi, hogy a két csata szereplői közt átlagosan 25 év korkülönbség van.

Rendkívüli élmény volt látni, ahogy a két hét múlva 59. életévét betöltő Emerson Fittipaldi körről körre támadja ellenfelét. A közel egy órás küzdelem végére is maradtak tartalékok, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy Fittipaldi az autójából kiszállva olyan könnyedséggel válaszolt a kérdésekre, mintha előtte a karosszékében üldögélt volna.

Azért természetesen a többiek sem lazítottak. A nap egyik hőse Derek Warwick, aki több előzést is bemutatott. A végére talán elfogytak a gumijai is a küzdelmek miatt, s ezért lett csak ötödik. Lammers is hasonló gondokkal küzdhetett, hiszen sokáig tartotta magát Warwickkal szemben. Kettejük csatája alatt egyébként a szemüvegben küzdő Ricardo Patrese egy kicsit meg tudott lógni, amire szüksége is volt, hiszen így csak a futam végére érte be őt Andrea de Cesaris. A harmadik és negyedik helyen így két olasz versenyző küzdhetett meg egymással, de végül maradt az eredeti sorrend.

Említésre méltó a két szakkommentátor, Christian Danner és Hans Joachim Stuck küzdelme. Stuck utolérte Dannert és meg is előzte a futam közepénél, de Danner azonnal kihasználta ellenfele pici hibáját és visszaszerezte korábbi helyét. Néhány körrel ez után azonban Sutcknak sikerült az előzés és behozta az autóját a hatodik helyre.

Az összecsapásnak két kiesője volt. Az egyikük már a második körben búcsúzott. Stefan Johanson autójának hátulja hirtelen kiperdült az egyik balosban, és a kavicságyból már nem tudott visszajönni. Lehetséges, hogy az autójával akadtak gondok. A 62 éves Jacques Laffite is idejekorán a boxba hajtott. Láthatóan problémákkal küzdött, de kétszer is visszatért a pályára. Végül egy ütközés miatt kényszerült kiállni, amit talán ő okozott azzal, hogy nem figyelte a tükrét.

Az első GP Masters megmérettetés tehát rendkívül jól sikerült, így hát izgatottan várjuk a folytatást.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra esélyesként

A Graboplast-ETO ma 18 órakor a Hódmezővásárhely gárdáját fogadja. A Tento-ETO ugyanebben az… Tovább olvasom