Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Málta - Magyarország 2-1

A magyarok birtokolták többet a labdát, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk

13. p: Mifsud tört be a 16-oson belülre, nyakán Juhásszal. A magyar védő elesett, a máltai csatár pedig 5 méterről jobbról a kapufát találta el. A kipattanó azonban Schembri elé került, aki az üres kapuba lőtt. 1–0.

19. p:
Huszti futott el a bal oldalon, pontosan ívelt középre, a remek ütemben érkező Torghelle pedig a kimozduló Habert megelőzve, 5 méterről a kapu közepébe fejelt. 1–1.

25. p: Mifsud cselezgetett a magyar 16-os előterében, átverekedte magát Tóthon és Vanczákon, majd 18 méterről kapura lőtt. Király vetődve, bravúrral ütötte ki a jobb alsó sarokba tartó labdát.

38. p: Tóth B. vesztette el a labdát a máltai térfélen, a kontrából Mifsud törhetett volna teljesen egyedül kapura. Az utolsó védőként a térfél közepén helyezkedő Vanczák nem tudta tartani vele a lépést, így lerántotta a támadót. A játékvezető piros lapot adott a magyar védőnek.

41. p: Százszázalékos helyzetet hagytak ki a máltaiak. Egy hosszan előrelőtt labdára Mifsud rajtolt, jó kétméteres előnye volt az utolsó magyar védővel szemben is, rávezette a labdát Királyra, de 13 méterről, középről a jobb alsó sarok mellé gurított.

43. p: Mifsud sokadszorra bolondította meg a magyar védelmet a jobbszélen, középre passzolt, az érkező Agius 8 méterről a bal kapufát találta telibe.

44. p: Szabics remekül tálalt a kapu előtt üresen érkező Gera elé, aki 7 méterről, senkitől sem zavartatva az elfekvő kapusba lőtte a labdát.

52. p: A két magyar belső védő között induló Schembri kapott hosszú labdát a saját térfeléről, lefutotta a hátvédeket, és elhúzta a labdát a 16-os vonalánál bóklászó Király mellett, majd kissé balról, 13 méterről az üres kapuba passzolt. 2–1.

79. p: Mifsud kapott labdát a saját térfeléről, állva hagyta a magyar védőket, majd 14 méterről kapura lőtt, Király nagy bravúrral, lábbal védeni tudott. A kipattanóra Scerri érkezett, de 10 méterről az üres kapu mellé helyezett.

A magyarok birtokolták többet a labdát, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, ezzel szemben a házigazdák első  támadásukat góllal fejezték be. A máltai kapus hibáját is kihasználva gyorsan egyenlített Bozsik Péter együttese, amely továbbra is fölényben játszott, de a vendéglátók valamennyi támadásában benne volt a gól lehetősége, elsősorban Mifsud révén.

A második 45 percben is a magyaroknál volt többet a labda, de a házigazdák sokkal szervezettebben, tudatosabban játszottak. Ha a máltaiak  kicsit jobban koncentrálnak a befejezéseknél, nagyobb különbséggel is győzhettek volna. Málta története során először győzte le a magyar válogatottat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonötmilliós büntetés

Az MLSZ fegyelmi bizottsága huszonötmillió forintra büntette a Ferencvárost, mert a klub polgári… Tovább olvasom