Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Májusi ezüstvasárnap

MiZo PVSK–Soproni Postás 74–57 (17–15, 22–10, 17–17, 18–15)

Pécs, NB I-es női kosárlabda, harmadik mérkőzés. 5000 néző. V.: Bognár, Beczur. Pécs: IVÁNYI 14/6, Ujvári 8/6, Károlyi 7/3, Béres 7, BRANZOVA 18/3. Cs.: Tranquilli 7, ÉRIKA 13. Edző: Rátgéber László. Postás: Englert 4/3, Eör dögh 11/3, CSÁKÁNY 13/3, Ambrus 7/3, Papp 6. Cs.: Barnes 2, Fodor 6, RUSSAI 8. Edző: Meszlényi Róbert. A szokásos ötösükkel kezdtek a csapatok, több rossz dobás után Csákány egy szép távoli duplával a Postásnak szerzett vezetést. Ez némiképp megnyugtatta sop- roniakat. Ambrus, majd újra Csákány volt eredményes és 6 ponttal megugrottak Meszlényi Róbert tanítványai.

A Pécs Branzova vezérletével kezdte meg a felzárkózást, a bolgár center első kosarát kisebbfajta hangrobbanás követte. Az első 10 hazai pontból nyolcat dobott, s mind a hat büntetőjét a soproni kosárba juttatta. Ettől függetlenül Eördögh duplájának majd triplájának köszönhetően jó ideig a Pécs futott az eredmény után. Az első szakasz hajrájában jöttek a hazaiaknál a szokásosnak mondható cserék. Tranquilli előbb kiegyenlített, majd Érika pontjaival az első negyed végén fordított a Pécs. A brazil úgy folytatta a második negyedet, ahogy az elsőt abbahagyta: kosárral. Érika eredményességének köszönhetően 8 ponttal, 26–18-ra elhúzott a Pécs. És miközben Parmes a vádliját fájlalva lebicegett a pályáról. Ambrus triplájával, majd az amerikai helyett visszatérő duplájával pillanatok alatt feljött három pontra a Postás.

Ez ellen Érika új oldaláról mutatkozott be, ügyes átadását Tranquilli értékesítette, majd újfent a brazil Frank talált be. Ismét fellélegezhetett a Pécs, ám ekkor még Ambrus és Papp nem hagyta, hogy leszakadjon a Postás. Előbbi hihetetlenül kifinomult játékintelligenciával varázsolta a labdát a válogatott center kezébe, akinek közvetlen közelről már nem volt nehéz dolga. Időt is kért Rátgéber László és ezt követően a félidőt egy elsöprő rohammal zárta a Pécs. Iványi és Újvári révén két támadásból két tripla formájában 6 pontot szereztek a hazaiak, így a félidő végére 10 pont fölé nőtt a két csapat közötti különbség. Centerkosarakkal indult a második félidő, Béres szép balkezes horogdobására egy ügyesen kidolgozott akció végén Papp válaszolt. Ezt követően Branzova és Csákány „váltottak" triplát.

Aztán a 25. perc elején Csákány jóvoltából először dobhatott a mérkőzés folyamán büntetőt. A Postás – a Pécs az első félidőben tucatszor kísérletez hetett a vonalról – és a kapitány értékesítette is mindkettőt. Ebben a játékrészben Csákány gyakorlatilag egyedül próbálta együttesét versenyben tartani, hihetetlen elánnal küzdött és több lepattanót és kosarat szerzett a pécsi palánk alatt. Válasz azonban mindig érkezett hazai részről.

A továbbra is eksztázisban kosarazó Csákány blokkolta Károlyi dobását, majd Eördögh duplája után Russai villant meg, ám míg a Postás csak kettesével haladt, a pécsiek ezt hármasával tették, hiszen Ujvári újabb hármat dobott a sarokból, miközben Barnes sérülten ült a padon, előbb Ambrus kipontozódott, Russai azonban, aki gyakorlatilag ebben a csarnokban tanulta a kosárlabdázás alapjait, szinte föltámasztotta poraiból a Postást.

Két találatával hosszú idő után újra 10 ponton belülre került a soproni csapat. Rátgéber időt kért, majd a másik soproni center, Papp is kipontozódott egy erősen vitatható támadóhiba formájában. Ezt követően Englerttől vették el fölöttébb gyanús körülmények között a labdát, és ez már sok volt Meszlényinek. A szakvezető dühödten reklamált, technikait kapott, és ezek után a büntetőkkel gyakorlatilag révbe ért a Pécs. A baranyaiak egész évi össz teljesítményük alapján megérdemelten lettek aranyérmesek, ám az egész év során nehézségekkel küzdő Soproni Postás is megérdemel minden dicséretet, hiszen ezzel a bajnoki ezüsttel fennállása legnagyobb sikerét érte el.

Rátgéber László: – Ez egy igazi bajnoki döntő volt! Nagyon szépen köszönöm játékosaimnak, vezetőinknek és szurkolóinknak, hogy a tizedik pécsi szezonomat újabb aranyéremmel ünnepelhettem.

Meszlényi Róbert: – A vereség ellenére nagyon boldog és büszke vagyok, hiszen ez az ezüst érem óriási siker. Nagyon remélem, hogy jövőre is gyakorlatig ezt a Soproni Postást láthatják a magyar kosárlabda barátai.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baumgartner Zsolt jó helyezést vár Montmelóban

Az imolai nyitányon 10. Baumgartner Zsolt szerint reális célkitűzés, hogy a Forma-3000-es nemzetközi… Tovább olvasom