Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Magyarfoci - Balhé a Fradi pályán - Kedden büntetnek

Szurkolói rendbontás miatt idő előtt ért véget szombaton a Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó mérkőzés. Két rendőr megsérült. Galéria.


10 óra 29 perc - Üllői úti botrány - Az FTC eddig 5,2 millió forintot fizetett

Szurkolóinak rendbontásai miatt a Ferencvárost eddig 5,2 millió forintra büntette a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, mely a szombaton félbeszakadt FTC-DVTK összecsapás eseményeit kedden tárgyalja majd.

Az élvonalba három év után visszajutott zöld-fehérek eddig 12 meccset játszottak a Soproni Ligában, és szinte minden bajnokijuk után büntetést kaptak. Sőt a pontvadászatot még meg sem kezdték, amikor drukkereik egy része a német Hertha BSC elleni bemutató-mérkőzésen 500 ezer forintot "érő" randalírozást rendeztek az Üllői úton.

Az "ultrák" már ekkor jelezték, mire lehet számítani tőlük... Az MLSZ fegyelmi bizottsága mostanáig hétszer rótt ki pénzbírságot a klubra, együttesen - az MTI összesítése alapján - 5.200.000 forint értékben. Pályabezárással is többször sújtotta az egyesületet, igaz, ezeket a döntéseket mindig felfüggesztette a testület.

Eddig a szeptemberi, MTK Budapest elleni mérkőzésen tapasztalt rendezési hiányosságok és rendzavarások miatt kellett a legtöbbet fizetnie az FTC-nek: 1.500.000 forintot, de a legcsekélyebb összeg is 200.000 forint volt, még az augusztusi, Vasas elleni találkozón történtekért.


Korábban:

Diósgyőr nem játszaná újra a mérkőzést


A diósgyőriek nem kívánják újra lejátszani a szombaton, 3-1-es vezetésüknél szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt bajnoki labdarúgó-mérkőzést.

"Ezt a mérkőzést biztosan nem játsszuk újra, akármilyen határozatot is hoz az MLSZ, mert én nem hozom még egyszer ide a csapatot. Persze mást elképzelni sem tudok, mint azt, hogy megkapjuk a három pontot, de ha mégsem, akkor 3-0 a Fradinak, mert mi nem jövünk el" - mondta Aczél Zoltán, a DVTK vezetőedzője a pepsifoci.hu oldalnak.

A fegyelmi bizottság kedden foglalkozik az esettel

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága már kedden foglalkozik a szombaton félbeszakadt Ferencváros-Diósgyőr bajnoki mérkőzéssel. Ezt Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke mondta vasárnap az MTI-nek. A szabályzat szerint félbeszakadt találkozók esetén nem kell megvárni, amíg a meccsről készült ellenőri jelentés beérkezik a szövetségbe, hanem a soron következő fegyelmi bizottsági ülésen a két érintett klub illetékeseinek automatikusan meg kell jelenniük. A fegyelmi bizottság november 3-án, kedden ül össze legközelebb, de korán sem biztos, hogy tud dönteni.

Berki: nem sok jóra számíthatunk

Nem sok jóra számíthat a Ferencváros labdarúgócsapata azok után, hogy szombaton szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzés - mondta Berki Krisztián, a klubot működtető Zrt. elnök-vezérigazigatója, aki véleményét a találkozóról készült ellenőri jelentésre alapozza. Berki a pepsifoci.hu oldalon kiemelte, hogy drasztikus lépéseket kell tenni a rend érdekében, és elvárható lenne, hogy legalább ne azok sújtsák a klubot, akik magukat drukkernek vallják. "Nem szeretnék a múlttal foglalkozni, de sokan biztosan emlékeznek arra, hogy volt már itt egy tulajdonos, aki hasonló okok miatt távozott végül" - jegyezte meg.

Terry Robinson, a Zrt. angol elnöke elnézést kért a Diósgyőrtől, a rendesen viselkedő hazai szurkolóktól és a rendőröktől, "akiknek derekasan kellett helyt állniuk." "Amíg nem lesz rendben a jogi háttere annak, hogy rendet tudjunk tenni, nem sok esélyünk van a rendteremtésre. De kérdem én, ki tehet itt rendet? Az ellenőri jelentés szerint a saját biztonsági szolgálatunk mindent megtett, mégse kerülhető el a balhé! A hazai futballélet minden szereplőjének mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ezek a bűnözők ne juthassanak be a stadionba. Csak azt tudom mondani, amit Kevin McCabe tulajdonosnak írtam a meccs után: ez a nap tragédia a Ferencvárosnak, tragédia a magyar futballnak, és tragédia mindazoknak, akik biztonságban szeretnének végignézni egy futballmeccset." - mondta Robinson.

Vasárnap - Szurkolói rendbontás miatt lefújták a FTC-DVTK mérkőzést - két rendőr megsérült

Két rendőr könnyebben megsérült szombaton a Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó Soproni Liga-mérkőzés idején történt szurkoló rendbontás idején - tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya.

A közlemény szerint a rendőri intézkedések során a BRFK munkatársai egy férfit garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el - akiről kiderült, hogy körözték is -, továbbá egy főt azért állítottak elő, mert nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni.

A rendezvényt biztosító rendőrök közül ketten sérültek meg könnyebben, feléjük egy-egy üveget dobtak. A szurkolók egy rendőrségi kisbuszt is megrongáltak - közölte a BRFK.

21 óra - Helyreállt a rend a Fradi pálya környékén

A félbeszakadt Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó Soproni Liga-mérkőzés után fél kilenckor helyreállt a rend a Ferencváros pályája környékén - közölte Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel szombaton. Az ügyeletes közölte: a jelenlegi adatok szerint egy embert fogtak el a rendőrök egy kirakat betörése miatt, miután szurkolói rendbontás miatt idő előtt véget ért szombaton a Ferencváros-Diósgyőrmeccs.

20 óra 20 perc - Egy embert fogtak el a félbeszakadt Ferencváros-DVTK meccs után

Kirakat betörése miatt a rendőrség elfogott egy embert Budapesten, miután szurkolói rendbontás miatt idő előtt véget ért szombaton a Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó Soproni Liga-mérkőzés. Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel közölte: a Ferencváros szurkolóit kiterelték a stadionból, majd a Népliget felé szorították őket.


Botrány és balhé a Fradi pályán - Fotó: MTI, Kollányi Péter


Összefoglaló

Szurkolói rendbontás miatt idő előtt ért véget szombaton a Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó Soproni Liga-mérkőzés. Sulyok Gergely játékvezető a 64. percben félbeszakította a mérkőzést, miután a ferencvárosi szurkolók egy csoportja - a DVTK 3-1-es vezetésénél - megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a diósgyőri szektorba.

A rohamrendőrök felsorakozása nyomán valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, ugyanakkor a lelátón felgyújtottak néhány széket, pirotechnikai eszközök és székdarabok repültek a gyepre. Csaknem negyedóra várakozás után folytatódott a játék, de pár pillanattal később, amikor petárdák hullottak a pályára, a bíró lefújta a találkozót

A 17. percben Huszák egy szép kapáslövéssel megszerezte a vezetést a vendégeknek. A zöld-fehérek a bekapott góltól görcsössé váltak, elképzelés nélkül próbálták támadásaikat szövögetni.

A félidő hajrájában a hazaiak Sulyok Gergely játékvezetőnek köszönhették, hogy nem kerültek emberhátrányba, miután Dragóner súlyos szabálytalanságát nem vette észre. A korábbi válogatott védő - aki a petárdaügy után először kapott helyet a csapatban -, úgy lekönyökölte Balajtit, hogy az U20-as világbajnokságon bronzérmet nyert támadónak ömlött a vér a fejéből.

A fordulást követően a vendégek gyakorlatilag tíz perc alatt eldöntötték a mérkőzést két szabadrúgásgóllal. A hazai ultrák ekkor olyasmit tettek, amire nem nagyon volt még példa a klub történetében: összeszedték a drapériákat és kihúzódtak szektorukból. A 62. percben Tóth Bence egy parádés szabadrúgásgóllal visszahozta a reményeket, ám néhány szurkolót (a vendég drukkerek melletti szektorban) ez már nem érdekelt, ők berohantak a pályára. A gyorsan közbelépő rohamrendőrök akadályozták meg, hogy tovább romoljon a helyzet.

Sulyok Gergely az öltözőbe rendelte a csapatokat. A találkozó negyedórányi szünet után folytatódott, de az első labdaérintést követően pirotechnikai eszközök tömkelegét dobálták a szurkolók a pályára, így Sulyok véget vetett a találkozónak. Talpai János, a mérkőzés MLSZ-ellenőre a Sport Televíziónak azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek.

Balhé percről-percre

19 óra 30 perc - Craig Jonathan Short, a Ferencváros új edzője a Sport1 riporterének a mérkőzés után azt mondta, játékosait a szurkolók félemlítik meg, így nem tudnak játszani. A stadion kiürült.

19 óra 21 perc - "A vége már nem a futballról szólt" - nyilatkozta Aczél Zoltán, a DVTK trénere.

19 óra 18 perc - "A Fradi közönsége már nem tudja elviselni a vereséget. Szomorú, ha így ér véget egy mérkőzés. Biztos, hogy komoly következményei lesznek a rendbontásnak" - mondta a mérkőzés után Talpai János, az MLSZ ellenőre a helyszínen.

19 óra 12 perc - Ismét egy görögtűz repült a pályára. A játékvezető lefújta a találkozót.

19 óra 10 perc - A Sport1 helyszíni riportere elmondta, ismét pályára léptek a játékosok, de a szurkolók füstbombát és a műanyag székek darabjait dobáltak a fűre. A mérkőzés a 81. perctől folytatódott, de ebben az időben benne volt a leállás is.

Korábban - Ismét balhé a Fradi pályán

Nézőtéri rendbontás miatt félbeszakadt a Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó Soproni Liga-mérkőzés. Sulyok játékvezető a 64. percben, 3-1-es vendégvezetésnél az öltözőbe rendelte a csapatokat.

A ferencvárosi szurkolók egy csoportja megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a diósgyőri szektorba. A rohamrendőrök felsorakozása nyomán valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, ugyanakkor a lelátón felgyújtottak egy-két széket és pirotechnikai eszközök repültek a gyepre.

Amikor még a fociról szólt a mérkőzés Fotó: MTI - Kollányi Péter
Amikor még a fociról szólt a mérkőzés Fotó: MTI - Kollányi Péter


A szurkolók a pályára rohamtak. Rohamrendőrök vették körbe a lelátókat. A csapatok az öltözőbe vonultak.

A nézők nagy része hazament.

Egy biztos, ha az eredmény nem változik, a Fradi kieső helyen várhatja a folytatást a következő fordulóban.

Amikor még a fociról szólt a mérkőzés 2. Fotó: MTI - Kollányi Péter
Amikor még a fociról szólt a mérkőzés 2. Fotó: MTI - Kollányi Péter

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. Imcsi 2009. november 04. 18:28
  „Ezeket a balhézókat kik engedik be a stadionokba?
  Szóval a rendezők felelőssége is valós!”
 • 54. hozsuzs 2009. november 02. 13:08
  „a fradi szurkolók töredéke, de sajnos igen zajos töredéke balhézik, nem a többség. Sokan a balhék miatt nem járnak ki a meccsekre. A fradi valóban nagyon gyenge az utóbbi időben, de ez a zajos töredék nem lelkesíti őket, (és a lelkesítés sem elég mindenre:(), hanem tönkreteszi a saját csapatát. Akik annak örülnek, hogy lefújják a meccset, vagy újabb milliós büntetést fizethet a csapatuk, azok nem fradi szurkolók. A büntetéseket kinek fizetik a csapatok?”
 • 53. hidas 2009. november 02. 12:31
  „Csak az angol megoldást kellene alkalmazni. Börtönbe az ilyen "szurkolókkal"!!!”
 • 52. Batistuta 2009. november 02. 11:36
  „#21 slovakkilller (sic!) Mi a problémád a <moderálva>? Tudod Te, hogy miről beszélsz? Jártál már pl. Szabolcsban vagy csak tévén láttad az ottaniakat? Szégyelld magad!!!”
 • 51. miracle 2009. november 02. 08:18
  „"Szélsőfradisták közleményben tudatták, hogy a szombati, Diósgyőr elleni meccsen és utána valójában a diósgyőri kohászat megszűnése miatt tiltakoztak."
  (hocipo.hu)
  :)”
 • 50. RickCartman 2009. november 01. 20:28
  „az mlsz itt "labdába sem rúg",hogy szójátékkal éljek”
 • 49. miracle 2009. november 01. 20:23
  „Összeesküvés elmélet, meg MLSZ peeeersze. (Lásd méd: békés tüntetők - MSZP pénzeli)
  Gondolom az összes Fradi játékost is lefizették, hogy hagyják begurítani a 3 gólt, hogy ne legyen olyan feltűnő, hogy hőbörögnek az IQ nullások, mert azért 5-0-ás vezetésnél gyanús lenne. Az se tűnik fel egyeseknek, hogy hosszú évek óta balhéznak rendszeresen. Kimondottan ezért járnak meccsre (meg békéstüntetni) az a nagy harci helyzet.”
 • 48. egó 2009. november 01. 18:59
  „Sajnos ez a jelenség nem mai keletű, már jó Torgyán doktor is küzdött vele fehér öltönyében, a fifeszérában. Úgy nézett ki a zöld nyakkendőben, mint egy drogbáró. Viccet félretéve: az ombudsmanok miatt van az egész, mert amikor a kormányok, meg a rendőrség rendet akrt tenni, ők verték a nyálukat, hogy nem lehet a randallírozók fotóit kirakni, meg kitiltani őket, mert az sérti a személyiségi jogaikat. Normális országban adnának a személyiségi jogaikra, mégis demokrácia van. Magyarországon eddig csak a meglévő anarchiát nevezik demokráciának.”
 • 47. hozsuzs 2009. november 01. 18:40
  „nem értek a focihoz, de egyszerű női agyammal nem értem: ha rajongok egy focicsapatért, akkor miért okozok neki szándékosan sokmilliós kárt? Ilyen légkörben képtelenség focizni akár a fradinak, akár az ellenfélnek. Bennem is felmerült, hogy ki húz ebből hasznot...egyértelmű, hogy csak az MLSZ, hisz az ő zsebükbe vándorolnak az angol tulajdonosok milliói. Lehet, hogy nem is hülyeség az összeesküvés elmélet?”
 • 46. Andersen 2009. november 01. 17:10
  „RickCartman! Teljesen egyetértek! A Ferencváros népszerűségét, a körülötte lévő felhajtást, legalább 60-70 éve használják fel különböző politikai célokra, különböző elemek.De ha valaki magyarázatot tud adni arra, hogy több tucatnyi videofelvétel ellenére,miért nincsenek még mindig rács mögött, a sportrendezvényekről örökre kitiltva ezek a balhézók, akkor azt szívesen elolvasom.Ha akarnák(akár a klub, akár a hatóságok)már régen mindet beazonosíthatták volna, csakis azért nem történik semmi, mert a zavarosban jobban lehet halászni, figyelmet másról elterelni, magasabb körök érdeke kívánja így!”
 • 45. Sophia 2009. november 01. 15:54
  „A szurkolók 90%-a a verekedés,rendbontás miatt megy el meccsre!<moderálva>
  Üres nézőtér lenne a megoldás!Most aztán tényleg példaértékű büntetést kell eszközölni ezek miatt a....nem írom inkább le,mit gondolok!”
 • 44. RickCartman 2009. november 01. 14:09
  „26.én voltam:nem összeesküvés-elmélet, én ugyanis-sok hozzászólóval ellentétben-járok Fradi-meccsekre,egészen pontosan 1970.augusztusa óta...ismerem a mostani helyzetet is,némileg beljebbről is, mint az átlag tévénéző,emiatt pocskondiázhat, aki akar, de ezek tények,amiket leírtam.Újra:a nézőtéri rendbontásoknak semmi közük a szurkolókhoz, ezeket bűnözők követik el, szervezetten, megtervezve, függetlenül a meccstől,gazdasági,és politikai okokból.Ezt nem én írtam le először,nem is az én elméletem,semmi összeseküvés nincs mögötte,az "irányítókat"kellene börtönbe zárni, de ők "fehérgallérosok",érinthetetlenek,nem az egykori 2-es szektor "szutyok"-nak nevezett,alacsony értelmi színvonalú tagjai.”
 • 43. Reális 2009. november 01. 13:41
  „Nincs az ország és a fradi jó kezekbe,ezért nem nyugszanak a szélsőjobbos huligánok!”
 • 42. tomhagen 2009. november 01. 12:39
  „Szegény Nyilasi meg azt szajkózza, hogy "le kell ülni a szurkolókkal és meg kell velük beszélni a helyzetet!"
  Kivel kel beszélni? Ezekkel <moderálva>?”
 • 41. poto 2009. november 01. 11:27
  „Ismét csak a duma és a félre beszélés.Rendek kell tenni.
  Hát miért nem tesznek.Talán többeknek ez nem érdeke.Pontosan ismerik ezeket a garázda embereket.
  Ki kell őket tiltani.Addig nem lesz rend.
  Dragóner!Örökre eltiltani minden sport rendezvénytől.Ez viszont a Fradi vezetés 100%-os felelőssége.”
 • 40. mérpontén 2009. november 01. 11:06
  „Nem lepődnék meg azon sem, ha a rendbontók nem az MLSZ emberei lennének!
  Nem hiszem el, hogy valakik ennyire hülyék, saját csapatukat így hátráltatni!
  Kisteleki pályafutásához meg kell a Fradi bukása! Példamutatás képpen!”
 • 39. tomhagen 2009. november 01. 10:20
  „A soron következő meccseit ( hazai és idegenbeli egyaránt ) Pozsonyban kéne lejátszania a Fradinak.
  Ja, az igaz, ott sincsen beléptetőrendszer, de oda talán nem is kéne...”
 • 38. wunderli 2009. november 01. 09:51
  „Azt még azérthad kérdezzem meg,hogy ebben az országban csak a rendőrökre kell azonosító,ezekre a <moderálva> nem?Én ,ha január3. után eldobok egy petárdát,megbüntetnek,ezek mek rakétáznak,meg felgyujtják az ország összes stadionját és a tisztelt urak ezt odafönn elnézik.Hozzanak már normális törvényeket ,ne csak a töküket vakargasság a parlamentben,meg a választassal foglalkozzanak.Uraim ébresztő,mert még valaki meg fog Halni valamelyik focipályán!!!!!!!!!!!!!!”
 • 37. wunderli 2009. november 01. 09:29
  „Én Fradi drukker vagyok és az is leszek,de ezt a barom Dragonert és ezt az ökör bandát már rég el kellett ,volna tiltani örökre,még a foci könyékéről is. Angliában ez a barom még börtönt is kapna ezért a könyöklésért,ez egy állat,miért kellett újra betenni a csapatba.A Fradit egypár évre le kellene rakni a megye 3-ba.Sajnos ezek ez úgymond szurkolók mindent megcsinálhatnak ,mert védi őket ez a túlzott demokrácia ,ahol a rendőrnek nincs semmi joga.Be kell csukni az összes hülye barmot.”
 • 36. fcsopron60 2009. november 01. 09:15
  „Tegnap hallotam ilyen esetben külföldön vissza sorolják az 5. osztályba!!

  Azt kellene ezeknek a nagypofályu MLSZ cspatnak!!

  Nincs szükség ilyen csürhe csapatra!!
  De nem csak a szurkolók hanem Dragoner könyöklése Remélem örökre eltiltsák!!”
55 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foci megyei III. o. 11.01.

A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságok hétvégi fordulóinak eredményei és a bajnokságok állása. Tovább olvasom