Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Magyar győzelem Transsylvaniában

Háborúban nincs vasárnap – ezt a nézetet tartja szem előtt az off road körökben jól ismert két pilóta, Boros Csaba és Magyar Szilárd, akik idén negyedszer vágtak neki a Transsylvania Adventure Trophynak.

Nyolc évvel ezelőtt, 2002-ben rendezték meg először a Transsylvania Trophyt, mely azóta is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mostanra a Croatia és az ázsiai Malaysia Trophy mellett a világ legkeményebb küzdelmének számít. Több mint száz versenyzőpáros méri össze tudását, technikai felkészültségét és kitartását az egy héten át tartó viadalon Romániában.

A TAT egyik legfontosabb alapszabálya, hogy akkor értékelik a versenyzőket, amikor a csapat mindkét autója célba ért. Bármilyen technikai problémát a helyszínen kell megoldaniuk a párosoknak. A verseny teljes időtartama alatt mindentől távol vannak a csapatok, a vízről és élelemről is saját maguknak kell gondoskodniuk. A táborhelyen kell felkészülni a következő napra és az autókat felkészíteni.

A Transsylvania Adventure Trophyn győztes magyar csapat.
A Transsylvania Adventure Trophyn győztes magyar csapat.


A verseny a kemény off road feladatok mellett főként a tájékozódásról szól: tájolási ponttól tájolási pontig haladnak az autók, közben több száz méteres szintkülönbségek vannak az útvonalban.
A verseny utolsó – hatodik napján – 18 perccel vezettek a magyarok, és még egy nagyon kemény, 35 km-es szakasz hátravolt. Boros felborult, Magyar az oldalára tette a kocsit, de a kitartó küzdelem nem lankadt a fiúknál, folytatták és végül ők állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

Immáron negyedszer, ismét magyar csapat nyerte a Transsylvania Adventure Trophyt. Boros Csaba és Eigner Mihály Jeeppel, Magyar Szilárd és Kovács-Pippo Krisztián Mercedesszel. A csapat assziszten- ciáját Demeter Paul biztosította, a csapatfőnök Zsernoviczky Zsolt volt. Mind a hatan fáradtan és boldogan álltak a dobogón – de megérte a küzdelem, mert negyedszer is a magyar csapat lett a győztes.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Gladiator kemény küzdelemre készül

Csütörtökön a Győr Plazában rendezik a BoxingONE Championship amatőr ökölvívó-csapatbajnokság… Tovább olvasom