Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Magyar érmekre várva

Alig több mint két hét múlva újabb fontos sportesemény házigazdája lesz Győr. A Magvassy-sportcsarnokban június 29–30-án az évekig tartó Csipkerózsika-álomból felélesztett cselgáncs ifjúsági Európa-bajnokságot rendezik meg.
Sportban valóban igen gazdag az idei győri nyár. Molnár Péter városi sportigazgató szerint ehhez érvként elég azt felemlíteni, hogy a triatlon Európa-bajnokságra érkező vendégek még Győrben találják majd
az ifjúsági cselgáncsozók kontinensbajnokságának résztvevőit. A két fontos nemzetközi eseményt ugyanis nem egészen egy hét választja el egymástól.
A hétfői sajtótájékoztatón elhangzott: az utoljára ugyancsak hazánkban, 1978-ban Miskolcon megtartott ifjúsági cselgáncs EB után hosszú szünet állt be, de idén újraindul az EB története. Győr a rendezés jogáért ugyancsak jelentkező Párizs és Baku előtt nyert a versenytárgyaláson.
Farkas Tibor, a Magyar Judo Szövetség főtitkára elmondta: 38 nemzet küldi el fiatal versenyzőit a győri EB-re. Csupán olyan országok maradnak el, amelyek ebben a korosztályban nem rendelkeznek megfelelő szintű versenyzőkkel, mint Málta, Monaco, Andorra, a Vatikán, avagy a Feröer-szigetek.
Ilyenformán 230 15–16 éves fiú és mintegy 200 lány versenyzőre és
40 versenybíróra lehet számítani, így a kísérőkkel együtt ötszáznál is több vendég várható Győrbe az esemény kapcsán. Ráadásul a bajnokságot ötnapos nemzetközi edzőtábor követi.
A program igen zsúfolt, 10–11 órát is eltart, mire a hajnalban kezdődő mérlegeléstől a díjátadásig eljutnak. Egy-egy versenyzőnek a dobogóra jutáshoz legkedvezőbb esetekben is 5 mérkőzést, de lehet, hogy
6–7-et kell megvívnia. Az esélyekről szólva a szakemberek a magyar versenyzőktől feltétlenül elvárnak néhány dobogós helyezést, s nagyon szeretnék, hogy magyar bajnokot is avassanak Győrben. Erre leginkább a lányok mezőnyében van reális esély, de nagyon jó képességű versenyzőket indítanak a fiúknál is, főleg a 90 és a +90 kg-os súlycsoportban.
Megyénket két versenyző kép- viselheti, Köpcsényi Kinga (44 kg), a Mosonmagyaróvári Delta SE, valamint Hetyei Petra (52 kg), a Koroncói Tutti JC versenyzője. Egyelőre mindketten tartalékként szerepelnek a magyar válogatottban, de még sor kerülhet arra, hogy nagyszámú helyi szurkoló előtt tatamira lépjenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tour de Hongrie

Illusztris vendége lesz az idei Magyar körversenynek, az ötszörös Tour de France- és… Tovább olvasom