Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Magabiztosan kezdett az Euroleasing

Kovacevic 4 másodperc elteltével megszerezte a soproniak első évadbeli Euroliga-kosarát.

MKB Euroleasing 114

Honti 3

KOVACEVIC 25/3 VAJDA 26/12
Blahusková 7

MATOVIC 25
Cs.: BOROVICKOVÁ 9/6 Horváth 1
SERES 10/6
Szlimák 6/3 Somogyi 2

Edző: Natalia Hejková
Balcsiszkaja Zvezda 57


Rjukina 5/3

Csugunova 4 MIRONOVA 14/6

Barabanova 5

Petrova 11/3 Cs.: Szaveljeva 13/3 Szomina 5/3 Beljakova Judzentis

Edző: Szergej Szumenkov 
Ezt követően pár percig nagy rohanás és sok hiba jellemezte mindkét csapat játékát. A hazaiak nyugodtak meg előbb, az első negyed kö zepére a kezdőötös minden tagja eredményesnek mond hatta magát. A 8–0-ás soproni rohamot követően időt kért a vendégek mestere. Átmeneti leg rendezte is csapata sorait, majd zónavédekezést rendelt el. Rosszul tette!

A soproniak villámgyorsan kipasszolták a szentpétervári területvédeke zést. Matovic közelről szórta a kosarakat, majd távolról Vajda és Borovickova talált be.

A második szakasz elején úgy tűnt, hogy ez a remeklés túlságosan is megnyugtatta a hazaiakat, az oroszok 6–2-es fellángolással kezdték a máso dik negyedet.

Hejková egy időkérés formájában adott ki fejezést nemtetszésének, s en nek eredményeként a két szerb légiós, Kovacevic és Matovic vezérletével 15–0-ás huszáros rohamot vágott ki együttese, majd a különbség 30 pontra nőtt, ám a félidő végén az oro szok két triplával kicsit javítot tak kilátástalan helyzetükön.

Térfélcsere után sűrűn potyogtak a kosarak mindkét oldalon. A szentpéterváriak egyszerűen képtelenek voltak ellenállni a lendületes hazai rohamoknak. Ebben a szakaszban Vajda villogott, majd a legnagyobb tapsot a negyed hajrájában pályára lépő csapatkapitány, Seres Éva kapta, aki a negyed végén bő egy perc alatt három soproni támadás ból 8 pontot dobott, két tripla közé „beékelve" egy duplát.

A zárószakasz Borovicková trip lájával indult és ezzel 40 pont ra nőtt a különbség. A közön ség óhaját, hogy elérje az MKB a 100-at, a 37. percben a nem sokkal korábban beállt ifjú Somogyi Andrea teljesítet te egy szép tempóval.

Összességében helyenként igen magas színvonalú játékot bemutatva kiütéses győzelem mel kezdték a soproniak az Euroligát, de az biztosra vehe tő, hogy lesz még ennél jóval nehezebb meccsük is.

Natalia Hejková: – Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen szép győzelemmel kezdtük az Euroligát. Mindenki megtette a magáét, kivette a részét eb ből a szép győzelemből.

Szergej Szumenkov: – Nagyon nehéz bármit is mondani ilyen súlyos vereség után! Fiatal csapatom egy kiválóan játszó csapattal került szembe az Euroliga nyitányán. A hazai fölényben háttérbe szorultak a vendégek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki címek minden szinten

Az országos egyéni kendobajnokságon a Szigetközi Junior Kendo Klub versenyzői remekül szerepeltek. Tovább olvasom