Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Lyuk FC: női csapat Rábapatonán

Labdarúgás - Nem mindennapi nevet választott magának egy női csapat Rábapatonán. A hölgyek Lyuk FC néven futballoznak különböző tornákon, nemrég beneveztek a mosonmagyaróvári kispályás bajnokságba is.
Elmondásuk szerint nevük miatt még nem kerültek kellemetlen helyzetbe a rábapatonai csapat női labdarúgói. Humoros, vicces megjegyzés azonban előfordul nem is ritkán, amikor a pályára lépnek. Csoda ez, ha egy női futballcsapatot Lyuk FC-nek hívnak?

„Talán a legfrappánsabban egy idősebb szurkoló fogalmazta meg a véleményét, amikor megtudta, hogyan is hívják a csapatunkat – mesélte Horváth Petra, a Lyuk FC csapatkapitánya. – Tömören csak annyit mondott: találó, pedig ő sem tudhatta, hogy nem azért lettünk Lyuk FC, amire rajta kívül még sokan gondolnak..."

A Lyuk FC-t fiatal barátnők két évvel ezelőtt alapították. „A környezetünkben szinte mindenki focizott. Családtagok, barátok, ismerősök, akiknek mérkőzéseire szívesen jártunk ki – vette át a szót Farkas Mónika, a csapat másik játékosa. – Szerettünk volna mi is játszani, így arra gondoltunk, alakítunk egy női csapatot. Az elhatározást aztán tett követte." A tettet pedig egy névválasztás, ami hát valljuk be, nem tűnik valami szerencsésnek.

„Bizony sokan egészen másra gondolnak a Lyuk FC hallatán. Ők azonban nem tudják, hogy Rábapatonán van egy helyiség, egy lyuk, ahol összejöhetünk a meccsek előtt vagy után. A kis szoba egyébként már korábban megvolt, mint maga a csapat. Nagyon szerettünk mi, barátnők odajárni már akkor is, mielőtt megalakult a Lyuk FC."

Azt maguk a lányok is elismerik, tényleg félreértésre adhat okot a névválasztás, de ha már így alakult, nem szeretnék megváltoztatni a nevüket. „Nagyszerű társaság a miénk, nemcsak csapattársak, barátnők is vagyunk. Megszoktuk, ha élcelődnek a nevünkkel, de nem akarunk mást kitalálni, a városi kispályás bajnokságban amúgy is csak Rábapatona néven szerepelünk, igyekszünk helytállni. Más tornákon viszont ragaszkodunk hozzá, hogy mint Lyuk FC lépjünk a pályára" – tette hozzá Németh Annamária, az együttes fiatal tagja.

Természetesen a csapathoz edző is dukál, az együttest a helyi gárda kapusa, Farkas Roland irányítja: „Nem én vagyok az első tréner a csapatnál, a korábbi edző ugyanis három gyakorlás után felállt a kispadról. Különösebb célkitűzésünk nincs, szeretnénk jól szerepelni a kispályás bajnokságban. Sokat edzünk és futunk, segítségünk is akad, a helyi önkormányzat mellett Szipőcs Attila patronál bennünket, a technikai dolgokban pedig Káldi István nyújt támogatást."

A lányok befejezésül elárulták, tulajdonképpen az sem számít, ha a meccseken kikapnak. A lényeg, hogy együtt legyenek és jól érezzék magukat. Mit is lehetne ehhez hozzátenni? Reménykedünk, nehogy lyukra fussanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A címvédő ellen kezd az Audi-ETO

Kézilabda - A Bajnokok Ligája csoportkörében az Audi-ETO az előző kiírás győztesét, a dán Slagelsét… Tovább olvasom