Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Lothar Matthäus a magyar kapitány

A német Lothar Matthäus lett a magyar labdarúgó-válogatott 44. szövetségi kapitánya. A szerződése két évre szól. Szerinte húsz év után kijuthatunk a világbajnokságra.

A Magyar Labdarúgó Szövetség vasárnap délelőtti elnökségi ülése után bejelentették, hogy január 1-jétől Lothar Matthäus lesz a válogatott szövetségi kapitánya. A német szakember megbízatása 2005. december 31-ig szól, illetve ha a csapat kiharcolja a 2006-os világbajnokságon való szereplés jogát, akkor ott is Matthäus fogja vezényelni az együttest.
Bozóky Imre MLSZ-elnök sajtótájékoztatón mutatta be Lothar Matthäust, mint a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. A terembe ezután belépő Matthäus megtartotta székfoglalóját:
– Nagyon köszönöm az elnökségnek a bizalmat – kezdte a frissen kinevezett kapitány.

– Néhány hete léptünk kapcsolatba a szövetséggel, de csak az elmúlt napokban dőlt el, hogy elvállalom a felkérést. Számomra új a feladat, nagy kihívás. Célom nem lehet más, mint hogy húsz év után kijuttassam a válogatottat a világbajnokságra. A részletekbe még nem szeretnék belemenni. Biztosan tudom, hogy ha mindenki mellém áll és száz százalékot nyújt, ahogyan én is, akkor elérhetjük álmainkat. A magyar válogatottban van erő, hogy teljesítse a kitűzött célt, ezért döntöttem úgy, hogy elfogadom a felkérést.

A német tréner a napokban kéthetes szabadságra utazik a családjával Dubaiba, január eleji munkába állásáról, első feladatairól a következőket nyilatkozta: „Természetesen Budapestre költözöm, s az elkövetkezendő időben ez a csodálatos város lesz életem központja. Arra azonban ne számítson senki, hogy naponta bejárok a szövetség irodájába, hiszen sok külföldön szereplő magyar játékost kell megfigyelnem, ezenkívül a hazai trénerekkel is tartanom kell a kapcsolatot. Egyébként már a szabadságomra is viszek anyagokat és videofelvételeket a magyar labdarúgókról, illetve a válogatott mérkőzéseiről, azaz, január elsején naprakészen szeretnék munkába állni."

Az anyagi részleteket hivatalosan üzleti titokként kezelik a felek, ám információnk szerint Matthäus magyar kapitányként évente 300 ezer eurót, mintegy 75 millió forintot keres majd, ugyanakkor ha hozzávesszük, hogy magyar szakembernek is cirka kétmillió forintot fizetett volna a szövetség, valóban nem vett túlzott terhet nyakába az MLSZ.

Lothar Matthäus lett a magyar labdarúgó-válogatott 44. szövetségi kapitánya. A legtöbbször Baróti Lajos ült a válogatott kispadján: első kapitánykodása idején 80-szor, második „nekifutásra" 37-szer.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Intert, vagy a Liverpoolt kaphatja a DVSC

Az UEFA-kupa harmadik körének pénteki sorsolása előtt a nemzetközi szövetség elkészítette a… Tovább olvasom