Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Lóleleplezés a szerbajnokságon

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (Matsz) elnökének tájékoztatása szerint megérkezett a világbajnok Berki Krisztián japán lova, amelyen az őszi tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon kell versenyeznie, így a vasárnapi, az FTC Kőbányai úti kézilabdacsarnokában 10.30-tól rendezendő szerbajnokságon leleplezik Berki lovait.
Egészen pontosan három szert mutatnak be. Az úgynevezett EB-lovat, amelyen a szerbajnokságot is rendezik, és amely az áprilisi berlini kontinensviadal hivatalos szere. Leleplezik a japán lovat, a tokiói olimpiai kvalifikációs vb szerét, amely a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával került Magyarországra, és már Budapesten várja a vasárnapi bemutatót. A világbajnok ezen a lovon az EB után kezdi meg a felkészülést. A vasárnapi szerbajnokságon még egy harmadik lovat is megismerhet a nagyközönség, ez az úgynevezett olimpiai ló, amely az ötkarikás játékokon szerepel majd. Ebből egy már megtalálható a Matsznál, de Berki egy vadonatúj szert is kap ebből a fajtából.

Az olimpiai bajnok Magyar Zoltán szerint hozzá kell szokni a különböző szerekhez, hiszen más az alakjuk, méretük, más a keménységük és a kápaformájuk is. A japán lónál például jóval alacsonyabb a kápa, így ha nem gyakorol rajta a versenyző, akár meg is sérülhet az ujja.

„Ünnepélyes keretek között leplezzük le a vasárnapi szerbajnokságon Berki lovait, és igyekszünk bemutatni, megértetni a lovak közötti különbségeket is. Nagyon fontos, hogy a tornász hozzászokjon az adott verseny szeréhez, hiszen ez nagyban befolyásolja a végeredményt. Változtatás az én időmben is előfordult, és bizony bajba is kerültem miatta. Ez lesz az idény első versenye, a lóleleplezés mellett már most is szeretnénk látványos show-elemekkel színesíteni a
viadalt" – mondta a szövetség első embere.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO: Túl kell jutni a kudarcon

Hiába szerette volna megnyerni a Magyar Kupát, a sorozatban már a legjobb nyolc közé sem jutott el … Tovább olvasom