Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Lisszabonba utazhatnak a Fehér-díjas bercsényis diákok

Három Fehér-díjas bercsényis diák utazhat hamarosan az egykori győri labdarúgó, Fehér Miklós portugál klubjához.
A győri Bercsényi-iskola 2009-ben alapított díjat egykori diákjának emlékére. Ezt minden tanévben egy arra érdemes tanuló és a sportot kiemelkedő módon támogató felnőtt kapja meg. A díjazottak néhány napot Lisszabonban tölthetnek a Benfica vendégeként, az utazás költségeit viszont az iskola állja.
Sorok Klaudia (balra) és Takács Eliza kapta a Bercsényi-iskola Fehér Miklós-díját. A harmadik díjazott, Bán Lili hiányzik a képről. Fotó: Horváth Zoltán
Sorok Klaudia (balra) és Takács Eliza kapta a Bercsényi-iskola Fehér Miklós-díját. A harmadik díjazott, Bán Lili hiányzik a képről. Fotó: Horváth Zoltán
„Miklóst még én is tanítottam, s számomra megtisztelő, hogy szülei közreműködésével ezzel a díjjal is ápolhatjuk az emlékét – mondta Németh Zsolt igazgató. – Nyilván nem könnyű feladat a repülőjegyek árát előteremteni, ezért is kerestünk támogatót. Idén ismét a győri Vámközvetítő Kft. segített."
 
„Én is, sőt, mind a három gyermekem ebbe az iskolába járt, így nem volt kérdés, hogy segítünk, valamit visszaadunk abból, amit kaptunk" – tette hozzá Zsidi István, a régióban ma már meghatározó, az országban több telephellyel is rendelkező vámügynökség ügyvezető igazgatója.

Idén egyszerre utazik három díjazott: Sorok Klaudia és Takács Eliza atléták, illetve Bán Lili karatés. 

„Korábban, amikor mások kapták, arról ábrándoztam, egyszer én is Fehér-díjas leszek. Örülök, s izgatottan várom az utazást, mert ugyan a versenyek miatt sok helyre eljutottam már, Portugáliában még nem jártam. Természetesen az időpontot egyeztettük az edzőimmel, s három nap nem lesz nagy kiesés, de úgy terveztem, Elizával azért majd Lisszabonban is kicsit kocogok" – fogalmazott Sorok Klaudia, aki a legutóbbi fedett pályás Európa-bajnokságon egyéni csúcsát beállítva jutott be a kontinensbajnokság elődöntőjébe, ahol futamában hatodikként ért célba.
 
„Jelenleg versenyszerűen nem sportolok, a Testnevelési Egyetemre járok, s edzőnek készülök, de Klaudiával majd azért Lisszabonban szívesen futok" – árulta el Takács Eliza, aki nagyon örül, hogy a Portugáliában elhunyt egykori győri labdarúgó utolsó klubjával is megismerkedhet. 
 
A harmadik díjazott Bán Lili, a Castrum SC Kapuvár versenyzője az országos bajnokság női –60 kg-os mezőnyében második lett, így elindulhat az áprilisi, litvániai felnőtt Európa-bajnokságon.
 
A lányokat Pár Róbert, a Bercsényi történelem szakos tanára kísérheti el Lisszabonba. A pedagógus 2006 óta dolgozik a győri iskolában. A kezdetektől fogva lát el osztályfőnöki teendőket, nevéhez fűződik a városi olimpiatörténeti vetélkedők anyagának összeállítása és lebonyolítása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB II foci - Edzőcsere Gyirmóton is: távozik Szepessy László

NB II foci - Edzőcsere Gyirmóton is: távozik Szepessy László
Hannich Péter veszi át a posztját. A labdarúgó NB II-ben szereplő két győri csapat két napon belül… Tovább olvasom