Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Lipót: egy kistelepülés sikerei az NB III-ban

Labdarúgás - Idén már az NB III-ban szerepel a Lipót-Pékség futballcsapata. Az alig 700 lelkes falu futball-lázban ég.

Négy évvel ezelőtt érkezett Lipótra Gunyhó Ferenc az akkor még a megyei másodosztályban szereplő csapathoz. A tapasztalt edzővel a folyamatos igazolásoknak is köszönhetően rövid idő alatt két osztályt lépett feljebb az együttes. A jó rajtot követően bár becsúszott az első vereség, jelenleg az NB III élbolyában található a Lipót-Pékség. A sikeres szereplésről a lipótiak két saját nevelésű játékosa, Cseri Mihály és Ásványi Tamás beszélt.

„Tizenhét éve védek a lipóti első csapatban – kezdte a tapasztalt kapus, Cseri Mihály. – Amikor felkerültem a felnőttek közé, még a járási első osztályban futballoztunk, és álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer az NB III-ban játszunk. A megyei pályák után óriási élmény megfordulni a nagyobb pályákon. Nem vitás, pályafutásom csúcsa ez a mostani szereplés. Rengeteget változtak a feltételek a kezdetekhez képest, össze sem lehet hasonlítani a jelenlegi helyzetet az akkorival."

Cseri Mihály az álló sorban balról a második, Ásványi Tamás jobbról az ötödik.
Cseri Mihály az álló sorban balról a második, Ásványi Tamás jobbról az ötödik.

 

A csapat stabil háttérrel rendelkezik, a szponzor és a klub vezetése is mindent megtesz a minél jobb szereplés érdekében.

„Az elmúlt években nagyobb volt a játékosmozgás, de sem a távozókkal, sem az érkezőkkel nem volt konfliktus. Aki hozzánk igazol, azért teszi, hogy segítsen elérni a céljainkat – folytatta Ásványi Tamás, a 23 éves hátvéd. – Sem a csapaton belül, sem a faluban nem számít, hogy valaki helyi-e vagy sem, nincs ilyen jellegű megkülönböztetés. A máshonnan érkező labdarúgók nélkül különben sem sikerült volna ilyen messzire eljutnunk."

A két sportoló egyetértett abban, hogy a lapunkban megjelent kritikus üzenetekből az irigység szólhat. Néhány SMS-író a klub szemére vetette, hogy alig foglalkoztatnak lipótiakat, de a két játékos szerint a helyiek magukénak érzik a csapatot, mindenki büszke az eredményekre. Rendszeresen három-négyszáz néző előtt játszanak hazai pályán, az MTE 1904 elleni mérkőzést pedig hétszázan követték figyelemmel.

„Mivel itt élünk, először hozzánk érkeznek a visszajelzések, és jóval többet is kapunk belőle a többieknél. Jólesik, hogy ennyire törődnek velünk és elismernek minket. Nem csak mi ketten vagyunk lipótiak a keretben, a csapat tagja rajtunk kívül még a fiatal tehetség, Kiss Ádám is" – árulta el Cseri Mihály.

A két barát egész pályafutását Lipóton töltötte, és elmondták: nem is szeretnének elmenni onnan. Amíg számítanak rájuk és bármiben tudnak segíteni a csapatnak, addig maradni fognak. Abban pedig mindketten bíznak, hogy a sikertörténetnek még nincs vége...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan Semsei utódja

Kosárlabda - Megtalálta az MKB-Euroleasing Sopron női csapata azt a játékost, aki pótolhatja a… Tovább olvasom