Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -4°C | 4°C Még több cikk.

Letette névjegyét a Bercsényi DSE

Mozgalmas volt a győri Bercsényi DSE tornászainak szezonkezdete, ami egy szenzációsra sikeredett tornászbállal kezdődött, és nagyszerű eredményekkel folytatódott.

Először az ifi csb-n léptek a szerekhez a győri fiúk, ahol a Virág Zsolt, Bernát Gyula, Fazekas Péter, Bakács Adrián, Horváth András, Sörös János, Bólya Márton, Szabó Nándor összeállításban vidékbajnoki címet szereztek és az országos sorrendben az FTC mögött a 2. helyen állnak. Edzőik: Kollár András, Szűcs Róbert.

A serdülők nem adták alább a vidékbajnoki címnél, hiszen a Szabó Ádám, Kiss Gábor, Berki Krisztián, Horváth Dávid, Udvardy Attila, Virág Zsolt összeállítású csapat nagy fölénnyel lett vidékbajnok, és a Fajkusz Csaba, Farkas András, Ughy Csaba edzőtrió bízik abban, hogy az országos sorrendben jelenleg elfoglalt negyedik helyről előre tudnak lépni a dobogóra.

Az ifjúsági szerbajnokságon a válogatott kerettag Bernát és Fazekas hozta a várt eredményeket, Bernát ugrásban ezüst-, míg nyújtón bronzérmet szerzett, míg Fazekas gyűrűn lett harmadik. Az elsőéves ifis Bólya Márton lólengésbeli ötödik helye volt a nap meglepetése.
Az ifi EB válogatóversenyére Tatán került sor, ahol a győriek közül Bernát és Fazekas holtversenyben a negyedik helyen végzett, ami azt jelenti, hogy nagy eséllyel pályázhatunk az EB-csapatba.

Új színfoltot jelent a tornában, hogy felnőttcsapatot is tudott indítani az egyesület, mivel a szombathelyi főiskolán végzett Farkas és Ughy visszatért Győrbe, Arnold és Morvai visszaigazolásához pedig hozzájárultak a szombathelyiek, így egy jó hangulatban és szépen tornászó csapat, nagy fegyvertényt hajtva végre, 2,5 pontos előnnyel megelőzve a TFSE csapatát – akik évek óta nem találtak legyőzőre –, az országos sorrendben első helyen áll, míg a vidékbajnoki címet óriási, mintegy 20 pontos előnnyel szerezte meg.

A Kollár András edző irányította csapat összeállítása a következő volt: Arnold Gergely, Szűcs Róbert, Ughy Csaba, Morvai Ádám, Farkas András, Kulcsár Gábor. A következő fordulókra várható, hogy Fajkusz Csaba is szerekhez lép győri színekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schumacher nyerte a Malajziai Nagydíjat

Ha nem is az Ausztrál Nagydíjon tapasztalt fölénnyel, de Michael Schumacher nyerte a Malajziai… Tovább olvasom