Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Lengyel győzelem az első napon

Közel 94 kilométeres szakasszal, Bécs és Sopron között elkezdődött a 16. Bécs–Budapest Maraton.

Szerdán közel 94 kilométeres szakasszal, Bécs és Sopron között elkezdődött a 16. Bécs–Budapest Maraton. Közel 150 váltó mellett negyven hősies, bátor egyéni induló vágott neki az ötnapos versenysorozatnak.

Köztük igazi világnagyságok, akik persze nem feltétlenül az atlétika halhatatlanjai. A Bajnokok Társasága, valamint a Kenusok és a Csonti nevű alakulatban futott az öttusázó Balogh Gábor, valamint a kenus világbajnok Hüttner Csaba. P a verseny kedvéért egyenesen Ausztráliából utazott a rajt helyszínére: vasárnap ugyanis még a kajak-kenu maraton-világbajnokság helyszínén volt Perthben...

Ami az egyéni versenyt illeti, ott az első szakaszt egy lengyel versenyző nyerte a tavalyi győztes Vozár Attila előtt. Jaroslaw Janicki közel nyolc percet vert a címvédőre. Vozár a nagy futás után teljesen kimerülten a következőket mondta a versenyről: „Rendkívüli hidegben kezdődött a futás, hiszen reggel kilenc órakor, amikor indultunk, szinte még fagypont körül volt a hőmérséklet. Később ugyan enyhült az idő, ám borzasztó volt az erős szembeszél, mely nagyon megkeserítette az életünket futás közben.

Mi, egyéni indulók nem győztünk »bujkálni« a váltók tagjainak szélárnyékában. Megpróbáltam robbantani ötven kilométernél, és ekkor iszonyatosan erős három perc negyven körüli kilométereket futottunk. Nem hittem volna, hogy Janicki ilyen jól bírja. Úgy gondolom, előnye nem behozhatatlan. Kérdés, melyikünk hogyan tud regenerálódni reggelre."
Érdekesség, hogy váltóban az első két helyezett között csupán bő félperces különbség alakult ki a csaknem 100 kilométeres távon.
Ma a Sopron és Győr közötti 116 km megtétele vár a résztvevőkre.


Eredmények, férfiak:
1. Jaroslaw Janicki (lengyel) 7:07.28,
2. Vozár 7:15.18.

Nők:
1. Maria Bak (német, MTP Hersbruck) 8:16.58,
2. Ludmilla Kalinyina (orosz, 24 Roslavl) 8:31.28.

Váltó:
1. Novartis Dover 5:29.04,
2. KHTK P&P Pékáru Kft. 5:29.38,
3. Hirdetnet Rack Autó 5:41.53.

Női váltó:
1. Starking Kft. 6:34.19,
2. Maresi 6:39.28,
3. Hegyi Menők 7:00.35.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Las Vegas: fantasztikus lesz

A Felix-Promotion és a Golden Boy Promotions között lezajlott, több mint féléves tárgyalássorozat után eldőlt, Nagy János és az argentin Jorge Rodrigo Barrios a Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú világbajnoki övéért Las Vegasban mérkőzik meg március végén. A Csonttörő becenévre hallgató magyar öklöző elmondta: mikor megtudta a hírt, eltelt egy kis idő, mikorra végre felfogta, hogy mi vár rá. Tovább olvasom