Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -1°C | 12°C Még több cikk.

Lemondott Reszeli Soós István

Reszeli Soós István, a Győri ETO FC szakmai igazgatója tegnap írásban felmentését kérte - elfogadták.

A győri csapat a vártnál gyengébben szerepel a Borsodi Ligában, jelenleg a 13. és mindössze két ponttal szerzett többet a kiesőhelyen álló Tatabányánál. Ennek ellenére mégis meglepetést okozott a szakmai igazgató tegnapi lemondása.

– Miért épp most döntött a távozás mellett? – kérdeztük Reszeli Soós Istvánt.
– Nyilván sokakat foglalkoztat a felnőttcsapat gyengébb szereplése, s most jött el a pillanat, hogy valamit tenni kellett. A szurkolók egy része sokat támadott, úgy gondoltam, ha elmegyek, talán ők is a csapat, a klub mellé állnak, s nagyobb esély van a közönség és a játékosok összefogására és a szurkolók támogatásának visszaszerzésére. Nehéz és fontos döntés volt, de ezt kívánta most az együttes érdeke.

– Az egyik internetes oldalon úgy szerepel, egészségügyi okok miatt mondott le. Ez igaz?
– Nem. Valami félreértésről lehet szó. Szerencsére semmi bajom, igaz, kicsit elfáradtam. Jól jön majd egy kis pihenő.

– Távozása nincs összefüggésben azzal, hogy hamarosan ítéletet hoznak a miskolci perében?
– Nincs. A két dolognak semmi köze egymáshoz. Az ügy már lecsengőben van, s egy egészen másik történet...

– Igazgatóként több mint három évig irányította Győrben a szakmai munkát, mit tart legnagyobb sikerének?
– Nagyon sokat köszönhetek a klubnak és a vezetésének, hiszen nagyszerű szakmai lehetőséget nyújtottak. Győrben az ország egyik legjobban működő utánpótlás-bázisát építettük fel, amely a jövő biztosítéka lehet. Köszönöm a stáb munkáját, amely magas színvonalon dolgozott és sok tehetséges labdarúgót nevelt. Talán több mindent kiemelhetnék munkámból. Sikernek értékelem, hogy Kiprich József távozása után bent tartottam a gárdát, több tehetség tűnt fel, közülük Priskin már az angol élvonalban futballozik, az utánpótlást pedig már említettem, amelynek csúcsa a már működő Fehér-kollégium.

– Így utólag nem gondolja elhibázott lépésnek, amikor edzőként is átvette a csapatot?
– Szakmailag nem, abból a szempontból azonban igen, hogy így még jobban céltáblája voltam a kritikáknak.

– Ha újból kezdhetné, mi az, amit másképp tenne?
– Úgy gondolom, semmit. Ahogy említettem, és ezt a szurkolók nem látták, sokat dolgoztam a klub érdekeiért. Hiába volt önálló a felnőttcsapat, a szerepléséért mint szakmai igazgatónak nekem is vállalnom kellett a felelősséget.

– Több évtizede a labdarúgásban tevékenykedik. Mihez kezd most, egyáltalán elköltözik Győrből?
– Egyelőre maradok a városban, de nem tervezem, hogy ebben a közegben dolgozom. Sok volt, elfáradtam. Egész másban gondolkodom. Persze a lehetőségét nem zárom ki, ha egyszer újra rám talál a futball.

Klement Tibor ügyvezető szerint Reszeli Soós Istvántól közös megegyezéssel válnak el és az ETO-nál nyárig nem tervezik a szakmai igazgatói poszt betöltését.

Szeitz Tibor

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Euro 2012: nem kaptunk esélyt

Elbukott a magyar-horvát közös pályázat a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezéséért kiírt versenyen. Michel Platini szerdán 11 óra 40 perckor Cardiffban bejelentette: Ukrajna és Lengyelország rendezheti a rangos kontinentális sportviadalt. Tovább olvasom