Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Lajta-Kaiser-kupa

Sorrendben a 16. díjugrató lovasversenyét rendezte a Lajta – Hanság Részvénytársaság a hétvégén Mosonmagyaróváron. A kétnapos Lajta-Kaiser-kupára ötven lovas száz lóval nevezett. A versenyt nemzetközivé tette, hogy a hagyományokhoz hűen ismét eljöttek a Lajta-parti városba a pozsonyi Slavia Lovasklub díjugratói.
A megnyitóverseny a Technotext SE díjugratójának, Hargitai Jánosnak a sikerét hozta, aki Atamánt lovagolta. Második Kovács Karloo (Morris LK) lett Bakkarával, harmadik pedig Nagy Attila (Airvent LK) Opera nyergében.
A Kronschnabel György-emlékverseny győztese Krucsó Szabolcs (Bábolna LK) lett Camelot nyergében, aki a Lajta – Hanság Rt. versenyzőjét, a Mastert lovagló Grundtner Gábort előzte meg mindössze öt századmásodperccel. A harmadik a pozsonyi Mariann Stangel lett.
Az első nap utolsó száma az Opel-kupáért kiírt vadászugratás volt. Ebben Szász Attila (Mezőhegyes) bizonyult a legjobbnak Perseo nevű lovával. Második Grundtner Gábor Lucanorral, harmadik pedig Jován Richárd (Mezőkovácsháza) Nissan Maxima Marával.
A Lajta-Kaiser-kupa vasárnapi első versenyszáma hazai sikert hozott, hiszen a „ joker " ugrással fűszerezett fokozatos nehézségű versenyt Grundtner Gábor nyerte Lucanorral. Második Turi József (Jáki LK) lett Ferkóval, harmadik Göttler Vilmos (Dabas) Cézár nyergében.
Az ünnepélyes csapatfelvonulás után délután két fordulóban rendezték meg a nagydíjversenyt. A benevezett 37 indulóból 15-en jutottak a második fordulóba. Közülük öten teljesítették hibátlanul a pályát. Az összevetést és ezzel a nagydíjat Mayer Jürgen, a Széplak SE lovasa nyerte Parkerrel. Második a pozsonyi Juraj Hanulay Rituállal, a harmadik az ugyancsak pozsonyi Mariann Stangel Boris Du Melnire nevű lovával.
Giczi Ferenc versenyigazgató szerint idén nagyon jó pályát sikerült építeni, aminek köszönhetően színvonalas és izgalmas nagydíjversenyt nézhetett végig a szépszámú közönség. A nagydíj győztese, Mayer Jürgen röviden így értékelt: – Tavaly is itt voltam Mosonmagyaróváron, akkor csak az összevetésig jutottam. Idén a lovam nagyon jó volt, és tudtam, hogy most van esélyem a nagydíj megnyerésére. Igen nehéz pályán sikerült az összevetésben győznöm, ezért ez a siker még értékesebb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három győri aranyérem

A Rábatrans kajak-kenu maraton országos bajnokságon a szombaton egyesben elért első helyezés után a… Tovább olvasom