Kisalföld logö

2019. 02. 24. vasárnap - Mátyás -6°C | 3°C Még több cikk.

Kubai sztár Győrött

Kubai válogatott irányítóval erősített a győri Rába Quelle Veritas Foton női csapata.

Licet Castillo Iglesias
Licet Castillo Iglesias személyében kiváló kosárlabdázót igazolt az élvonalban szereplő győri Rába Quelle Veritas Foton női csapata. A játékos három évre szóló szerződést kötött. A kubai válogatott 32 éves irányítója számtalan kiváló eredménnyel a háta mögött érkezett hazánkba, hogy a következő szezontól a magyar első osztályban bizonyítson.

Tudásáról, képességeiről mindent elmond, hogy már tizennégy éves korában játszott a felnőttválogatottban. Legnagyobb sikerét az 1992-es barcelonai olimpián aratta, amikor a nemzeti csapattal a negyedik helyen végzett, de világbajnoki arany- és ezüstérmekkel is büszkélkedhet.

A kosárlabdázó a Kisalföld érdeklődésére elmondta: utólag már elég furcsának tűnhet, de gyerekkorában egyáltalán nem szerette a kosárlabdát. Nyolcéves korában azért ismerkedett meg a sportággal, hogy a testvérével egy iskolába tudjon járni. Később aztán kiderült, hogy mindez egy nagyon szerencsés választás volt.

Licet Castillo Iglesias hozzátette: nem először jár hazánkban, hiszen 1988-ban már volt itt, de a mérkőzésekre már nem emlékszik.
„Bevallom őszintén, szinte semmit sem tudtam az országról. Kubai ember lévén a hó és a hideg most nagyon furcsa volt számomra. Figyelmeztettek, hogy sapkát is húzzak... A másik nehézséget a nyelv okozza. Jelenleg úgy érzem, hogy soha nem tudnék megtanulni magyarul. Szerencsére a körülöttem lévő emberek, például a tolmács, Mena Letícia nagyon segítőkészek. Jóban vagyok Carlos Pérezzel, a veszprémi kézilabdacsapat kubai játékosával és az egyesület körül dolgozó emberek is rengeteget segítenek, hogy könnyebb legyen a beilleszkedés. Külön szeretném kiemelni a csapat szakvezetőjét, Magyar Andrást, aki szakmailag és emberileg is sokat foglalkozik velem. Fiatal, védekező típusú együttesünk van. Sokat kell edzenünk, gyakorolnunk ahhoz, hogy jobbak legyünk."

A kubai kosaras hölgy  férjezett és van egy négyéves kislánya. Többek között azért igazolt Európába, hogy számukra jobb életet tudjon biztosítani.  A győri közönség előtt szerdán mutatkozik be, amikor a Magyarország–Egyesült Államok találkozó előtt a győri közéleti válogatott a Rába Quelle Veritas Foton női csapatával játszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyíregyháza - Soproni sÖRDÖGÖK 87–84

Az első negyedóra dobópárbajt hozott, mindkét együttes embert fogott, viszont a csapat védekezésről,… Tovább olvasom