Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

KTM hegyikerékpáros Magyar Bajnoki arany Zalaegerszegen

Albert Katalin nagyszerű, ámde annál nehezebb taktikát választva rajt/cél győzelmet aratott.

Minden sportág legnagyobb éves eseménye a Nemzeti Bajnokság. A hegyikerékpár sport sajátossága, hogy egyetlen futamon dől el a bajnokság sorsa és így az is, hogy az következő egy évben ki viselheti a nemzeti színű bajnoki trikót.

A Magyar Hegyikerékpáros Szövetség július 17-re hirdette meg a sprint versenynek számító Olimpia Cross Magyar Bajnoki futamot, melynek Zalaegerszeg adott otthont ezen a nyári vasárnapon. Hat km-es nagyon változatos és Magyar viszonylatban kimondottan technikás körpályát jelöltek ki a szervezők a zalai dombságon. Hatalmas gyökerek, méteres ugratók, hegymászós fölfelék és a kánikula tette még extrémebbé a versenyt, ahol kategóriánként 2-6 kört kellet teljesíteni az indulóknak.

A KTM Erste-Leasing csapat, mint a legaktívabb Magyar csapat tizenhét fővel képviselte magát a megmérettetésen. Az ilyen rövid és gyors pályán fontos a nyomvonal kiváló és pontos ismerete, a napszaknak megfelelő formaidőzítés és a profi frissítés. A versenyt megelőző pályabejárások és a szisztematikus rákészülés a Bajnoki futamra, három érmet eredményezett, közte egy legfényesebbet a csapatnak.

Albert Katalin
Albert Katalin

Délben rajtolt a Master kategóriák mezőnye. Albert Katalin nagyszerű, ámde annál nehezebb taktikát választva az elején élre állva, hatalmas tempót diktálva, ellentmondást nem tűrő versenyzéssel rajt/cél győzelmet aratott! Így 2011-ben a KTM Erste-Leasing versenyzője nyerte az Olimpia Cross Master női kategóriát! Albert teljesítményét növeli, hogy két hete Maraton szakágban sem talált legyőzőre, így 100%-os teljesítménnyel kétszeres Magyar Bajnok 2011-ben. Férfi Master 1 és 2 kategóriában két korábbi bajnok is érmes reményekkel vágott neki a futamnak. Horvát Csaba az utolsó körökben elveszítve vezető helyét másodikként, míg Böhm Lajos harmadikként ért célba a zalai versenyen. A csapat minden indulója pontszerző helyen ért célba, ezzel a csapatösszetettben nagy lépést tett a KTM klub az év végi dobogós cél eléréséhez.

Gratulálunk a Bajnoknak, az érmeseknek és mindenkinek aki becsülettel végigcsinálta a felkészülést és a versenyt. Külön köszönet a kisegítő/frissítő személyzetnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünneplő tömeg fogadta a világbajnok japán női fociválogatottat

Rocksztároknak kijáró rajongással köszöntötték Tokióban a Németországban vasárnap befejeződött női… Tovább olvasom