Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

KTM hegyikerékpáros Magyar Bajnoki arany a Pilisben

Minden sportág legnagyobb éves eseménye a Nemzeti Bajnokság. A hegyikerékpár sport sajátossága, hogy egyetlen futamon dől el a bajnokság sorsa és az is, hogy az következő egy évben ki viselheti a nemzeti színű bajnoki trikót.

A Magyar Hegyikerékpáros Szövetség július 18-ra hirdette meg az Olimpia Cross Magyar Bajnoki futamot, melynek Pilisvörösvár adott otthont ezen a nyári vasárnapon. 6,4 kilométeres nagyon változatos és helyenként kimondottan technikás körpályát jelöltek ki a szervezők a pilisi erdőben.

Kategóriánként 3-6 kört kellet teljesíteni az indulóknak. A KTM Erste-Leasing csapata nyolc fővel képviselte magát. Az ilyen rövid és gyors pályán fontos a nyomvonal kiváló és pontos ismerete, a napszaknak megfelelő formaidőzítés és a profi frissítés. Az előző napok közös helyszíni edzései és a szisztematikus rákészülés a Bajnoki futamra, három érmet eredményezett, közte egy legfényesebbet a csapatnak.

Délben rajtolt a Master kategóriák mezőnye, ahol hat KTM-es versenyző is érdekelt volt. Horváth Csaba nagyszerű, ámde annál nehezebb taktikát választva az elején élre állva, hatalmas tempót diktálva, ellentmondást nem tűrő versenyzéssel rajt/cél győzelmet aratott!

dede
Kategóriánként 3-6 kört kellet teljesíteni az indulóknak.


Így 2010-ben a KTM Erste-Leasing versenyzője nyerte a négy körös Master 1 kategória aranyérmét és természetesen a sok-sok elismerés mellett a visszahódított Magyar Bajnoki trikót. Master 2 kategóriában a korábbi bajnok Böhm Lajos volt érdekelt.

A kimondottan erős futamban a dobogó harmadik helyezését sikerült megszereznie. Ugyancsak bronzéremmel gazdagodott Plajer Lajos aki a Master 3 mezőnyében célfotóval vívta ki ezt a kiváló eredményt. Démi József technikai problémák miatt nagy küzdelem mellett az ötödik pontszerző helyen érkezett célba.

Olvasóink írták

 • 2. bp 2010. augusztus 04. 08:11
  „Kedves morden0!

  Én voltam a verseny egyik bírója, tehát meglehetősen pontos információim vannak:
  megállapításod nem fedi a valóságot, ugyanis Horváth Csabának a versenyrendezők hibájából valóban volt pályatévesztése, de evvel ő kb 10 mp hátrányba került.
  Mindezzel együtt gratulálok neki!”
 • 1. morden0 2010. július 22. 08:57
  „Horváth Csaba, minden kört levágva, ha tetszik lecsalva teljesített! Ezzel körönként 30mp előnyhöz jutott az ellenfelével szemben! Így már nem is ér olyan sokat a bajnoki arany!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Dózsa: bronzérem és lemondás

Élvonalbeli harmadik helyezésével története eddigi legnagyobb sikerét érte el a Győri Dózsa női… Tovább olvasom