Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Közönségsiker a premieren

Zsúfolásig telt a győri egyetemi csarnok, Sopronból is szép számmal látogattak el.

Zsúfolásig telt a győri egyetemi csarnok, Sopronból is – hiába, erősek a gyökerek – szép számmal látogattak el a hűség városából átkerült együttes premierjére. A hozzáértők a két csapat játékerejének ismeretében a Szeviépet Győrben is legalább 15–20 ponttal többre „taksálták", tehát a szakma biztos vendégsikert várt. Ehhez képest egy perccel a vége előtt csak két pont volt a Szeged előnye.

Minden negyedben volt vezéregyéniségük a győrieknek. Az elsőben Antolovics, aztán Margeviciute, majd a harmadikban – amikor a végig pályán lévő két magas ember már fáradt – Koncz. A rutinos Szeged azt követően, hogy az első negyed végén ledolgozta a győriek nyolcpontos előnyét, végig vezetett, de megnyugtató előnyre nem tudott szert tenni.
A negyedik negyed első kosara, Antolovics sokadik ügyes megmozdulása s találata után Magyar András fogta a fejét. Érthetően, csapata egyik legjobbja rosszul ért talajt, bokaszalag-szakadást szenvedett, kivált a játékból. A győrieknek azonban volt tartásuk, újra nyílttá tették a meccset. Az utolsó percet kétpontos vendégelőnynél rutinból hozta a Szeged.

A statisztikát nézve a győriek alig dobták jobban ötven százaléknál a büntetőket (13/22), s nyolc ponttal kaptak ki... A lepattanóharcot 32–23-ra nyerte a Szeviép, látszik tehát, miben kell javulnia Magyar András csapatának.

A győri klub elnöke, Szijjártó Péter elégedetten fejtegette: „Ezen az estén bebizonyosodott, összefogással minden jó ügyet meg lehet oldani. Megvalósítottuk azt, ami két hónapja még oly távolinak tűnt, telt ház volt a csarnokban NB I-es mérkőzésen. A csapat máris sokat tett a sportág győri népszerűsítéséért, hiszen végig partiban tudott lenni a tavalyi bajnokság negyedik helyezettjével. Köszönöm a szponzoroknak, azoknak, akik kijöttek a meccsekre, vagy a bennünket akár csak egy-egy jó szóval segítőknek, hogy eddig eljutottunk. Úgy gondolom, értéket hoztunk létre, amellyel Győr sportja is gyarapodott. Vasárnap Dávid és Góliát küzdött egymással, hiszen míg nálunk egy válogatott játékos van, a másik oldalon hét. Antolovics kiválása és a büntetők értékesítése döntően befolyásolta a végeredményt. Szerintem így is fantasztikus teljesítményt nyújtottak a lányok."

Az alelnök, az egyik névadó, a Rába Quelle ügyvezetője, Kovacsics Imre csillogó szemmel taglalta a látottakat: „Nem tagadom, küszködöm a könnyeimmel. Csodálatosan harcoltak, küzdöttek a lányok, tényleg szinte feltörték a parkettát. Ez már-már megható volt. Kevés hiányzott az igazi bravúrhoz, pedig olyan szép lett volna győzelemmel kezdeni. Köszönünk mindent remek szurkolótáborunknak."
A klub ügyvezetője, Fűzy András nem gondolta, hogy ekkora közönségsikert arat a csapat:

„ Európában nagyon kevés olyan hely van, mint Győr, ahol ennyi szurkoló megy ki női kosárlabda-mérkőzésre. Büszke vagyok a lányokra."
A győri csapat szerdán 18 órakor a Diósgyőrt fogadja.

Show és emlékezés

Győrben megadták a módját a premiernek. A bemutató igazi „amerikás", már-már NBA-s volt, amikor a hazai kosarasok bemutatása előtt elsötétült a csarnok, vágni lehetett a csöndet. Aztán óriási ováció fogadta az egyenként érkező hazai játékosokat. A szünetben a régi győri kosaras hölgyeket köszöntötték virággal a vezetők. Szép, sportemberi gesztus volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonyítottak a kétkedőknek is

A szponzorok gyorsan az új klub, a Rába Quelle Veritas Foton mellé álltak. Tovább olvasom