Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Középcsapatok rangadója

Ma este a bajnokságnak nagyobb reményekkel nekivágó ZTE otthonába látogat a Matáv FC Sopron együttese.

Pintér Attila
Ma este a bajnokságnak nagyobb reményekkel nekivágó ZTE otthonába látogat a Matáv FC Sopron együttese. Mivel a 6. helyen álló gárda fogadja a 8. helyezettet, nyugodtan mondhatjuk: két középcsapat csap össze Zalaegerszegen.

Az egerszegiek ígéretesen, sőt kimondottan jól teljesítettek ősszel, de tavasszal bizony eléggé szélsőségesen teljesít az egyébként erős kerettel rendelkező ZTE. Több meglepő döntetlen és vereség is szerepel a zalaiak eredménysorában.

A ZTE-nél  a szakmai munkát a korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre irányítja. A Matáv FC Sopron mai riválisát a szezon során – több csapattal egyetemben – nem kerülték el az anyagi természetű gondok.
Pintér Attila, a soproni együttes edzője természetesen mint mindig, most is győzelemre akarja vezetni a csapatát. „Számunkra a cél nem lehet más, mint a három pont megszerzése. Ha megnézzük a ZTE-t, a keret nagyon erős, igen jó játékosokból áll, ennek ellenére kiszámíthatatlan teljesítményt nyújt. Bárki ellen képesek nyerni és kikapni is, ezért elég rapszodikus a csapat."

Saját együttesével kapcsolatban annyit mondott a soproni szakvezető, hogy eltiltott labdarúgó nincs a Matáv FC Sopron keretében, viszont  vannak, akik sérüléssel bajlódnak, és az majd csak a mérkőzés napján derül ki, hogy közülük ki tudja majd vállalni a játékot.

Elutasított licenckérelem

Az MLL UEFA-licencbizottsága első fokon elutasította a Matáv FC Sopron labdarúgócsapatát üzemeltelő gazdasági társaság UEFA-licenckérelmét.
„A hazai futballvállalkozásoknak rendkívül kemény követelményeket támasztó sport, személyügyi és adminisztrációs, jogi, pénzügyi és infrastrukturális kritériumoknak kell megfelelniük. A több mint száz követelmény közül kettőnek nem tudtunk április 15-ig megfelelni. Kedden megkaptuk a licencadó bizottság elsőfokú határozatát, amelyből kiderül, hogy nem fogadták el a társaság negatív saját tőkéjét rendező intézkedési tervünket, illetve a jövő évi garantált bevételeink nem érik el az előírt hetvenöt százalékos arányt.

A hiányosságok orvoslása egyébként már folyamatban van" – mondta Gőbl Gábor ügyvezető.
A Matáv Rt. névváltoztatással kapcsolatos klubot érintő vonatkozásáról a sportvezető az alábbiakat mondta: „A névadó vállalattal szerződésünk június utolsó napjáig él. Úgy gondolom, hogy az elnevezés után az arculat megváltoztatása egy ilyen nagyságrendű vállalatnál hosszabb folyamat része lesz. A bennünket érintő döntéseket majd csak a szezon befejezését követően hozzák meg, így bizonyos, hogy a csapat reklámfelületeit a bajnokság végéig nem cseréljük ki és nem változik a csapat neve sem."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy ellenfele győzelmet remél

Szombaton este a Felix-Promotion Pakson rendezi nagyszabású… Tovább olvasom