Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Közelebb a sikerhez

1. p: Hanák ugratta ki ügyesen a balösszekötő helyén kilépő Sirát, akinek 12 méteres ballábas bombája keresztben süvített el Vlaszák kapujának bal felső sarka előtt.

22. p: Grósz hatalmas bedobását Bagoly csúsztatta az újpesti kapu előterébe, a hatalmas tumultusban végül Vlaszák megkaparintotta a labdát.

24. p: Rósa gurította le egy közvetett szabadrúgásnál a labdát Simeknek, akinek 28 méteres, félmagas, a jobb sarokra tartó lövését Milinte bravúros vetődéssel ütötte szögletre.

40. p: Balaskó fordult le a balösszekötő helyén Erősről, ám 13 méteres lövésében nem volt elég erő, így azt biztosan védte az újpesti kapus.

42. p: Balaskó 20 méteres szabadrúgásánál Vlaszák csak nézte, ahogy a labda centikkel ment el kapujának jobb felső sarka mellett.

44. p: Balaskó csavarta középre a labdát a jobbösszekötő helyéről, Cseke megcsúsztatta azt, de a labda centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

46. p: Hanák ívelt balról keresztbe, a berobbanó Grósz mintegy tíz méterről kevéssel lőtt a bal alsó sarok mellé.

51. p: Grósz hatalmas jobb oldali bedobását követően a labda Cseke elé pattant, aki 8 méterről kapura kanalazta, ám ebben nem volt elég erő, így Vlaszák védeni tudott.

56. p: Az előrehúzódó Lambulic eresztett meg óriási lövést Vlaszák kapujára 23 méterről, ám az újpesti kapus bravúros vetődéssel hárította a jobb sarokba tartó lövést.

71. p: Egy újpesti szögletet követően a 16-os vonalánál helyezkedő Polonkai elé került a labda, aki egyből Rajczihoz továbbított, az újpesti cserecsatár pedig 6 méterről estében Milinte kapujának bal oldalába helyezett. 0–1.

81. p: Grósz ívelte előre a labdát a felezővonal közeléből. A vendégek védői rosszul számították ki az ívet, így az a jobbösszekötő helyén kilépő Tóth Mihályhoz került és a soproni gólzsák 8 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 1–1.

Mindkét fél jelentős erőket vonultatott fel a középpályán, így jó ideig a játéktér ezen területén folyt a küzdelem. Bő negyedóra elteltével a soproniak mestere kényszerű cserét hajtott végre, levitte a hét közben betegeskedő csapatkapitányt, Petőt. Horváth András húzódott hátra a helyére, míg a pályára lépett Cseke a középpályán foglalt helyet.

A váltást követően mezőnyfölénybe került a Matáv, a vendégek az első félidőben mindössze egyszer voltak veszélyesek a hazai kapura. A soproni csapat irányította a játékot, ám igazán nagy helyzetet jó ideig Balaskóék sem tudtak kidolgozni. A félidő hajrájában még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt a Matáv, és ez már helyzetekben is megmutatkozott.

Ahogy az első, úgy a második játékrész is soproni helyzettel indult. Támadásban maradt a Matáv, egyre-másra dolgozták ki helyzeteiket a soproniak, ám Vlaszák mindig a helyén volt.

Pintér az utolsó fél órára pályára küldte a „gólzsák" Tóth Mihályt, aki felépült sérüléséből. A Matáv nyomása bő negyedóra eltelte után alábbhagyott, kiegyenlítettebb lett a játék. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzeteket góllal büntette az ellenfél. Ezt követően szinte felbillent a pálya, és a soproniak egyenlítésért tett erőfeszítéseit 10 perc elteltével siker koronázta, Tóth Mihály pontot érő góllal tért vissza a csapatba. A mérkőzés jelentős részében a Matáv irányította a játékot, és a helyzetek alapján közelebb is állt a győzelemhez.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adják meg magukat

Nehéz feladat előtt áll a Tento-ETO. A tavalyi szezonban nagyszerű eredményt ért el a csapat.… Tovább olvasom