Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Kováts Viktor visszatért

Kosárlabda - Saját nevelésű játékos tért vissza a sÖrdögök csapatához. Kováts Viktor rutinjával is segítheti a sporoniakat.

Két tapasztalt külső mezőnyjátékos, a csapatkapitány Pojbics Szabolcs, valamint Lakatos Péter távozott a nyáron a Soproni sÖrdögök férficsapatától. Mivel eddig csupa fiatal, 20 év körüli vagy az alatti játékos érkezett a csapathoz, szükség volt legalább egy tapasztaltabb magyar kosarasra a külső posztra. Nos, sikerült egy ilyen játékost szerződtetni, az illető ráadásul a soproni nevelésű kosaras, Kováts Viktor.

Ha azt vesszük, hogy a sÖrdögök a korábbi Soproni Ászok utódja, akkor az utóbbi négy szezont a Zalaegerszeg csapatában eltöltő Kováts nevelőegyesületéhez tért vissza. A hazatérő kosárlabdázó az Ászok után játszott a SMAFC-ban is, majd kosarazott a Nagykanizsán és Dombóváron.
Hogy hogyan is került haza, arról a következőket mesélte a sÖrdögök új, Sopronban Vitya becenéven ismert szerzeménye:

 

Kováts Viktor
Kováts Viktor„Zalaegerszegen egyértelműen a saját nevelésű fiatalokra, a helyi erőkre szeretnék építeni a jövőben a csapatot. A magyar játékosoknak megköszönték az ottani munkát, nem hosszabbítottak velünk szerződést. Mindig is szerettem Sopronban játszani, azt nem nagyon tudtam volna elképzelni, hogy a ZTE után más magyar klubban kosarazzam, mint szülővárosom csapatában."

A remek fizikai adottságokkal megáldott játékos a következőket mondta a sÖrdögöknél szerzett első benyomásairól:

„Először is örülök annak, hogy újra Meszlényi Róberttel dolgozhatok, annak idején még ő volt, aki az Ászoknál felvitt a felnőttcsapat keretéhez, majd Dombóváron is dolgoztam az ő irányítása alatt. Egyelőre a magyar játékosokkal készül a csapat. Sok a fiatal játékos, úgy vélem, egy hajtós, erőszakos, lendületes játékot játszhatunk majd a bajnokságban. Nagyon remélem, jó játékosok jönnek, és ezt nemcsak a leendő légiósok játéktudására, hanem a mentalitására is értem. Ha összeáll egy egységes, jó szellemű társaság, akkor szép szezonunk lehet."

Meszlényi Róbert szakvezető a következőket mondta a Sopronba hazatérő játékosról:

„Kováts Viktor személyében egy igazi csapatember került az együtteshez. Ő ráadásul soproni, és abban biztos vagyok, ha kell, a parkettát is feltöri. Úgy gondolom, remekül védekező kosaras, nem irigylem az ellenfél azon játékosait, akiket majd ő fog őrizni."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem történt csoda: a VfB Stuttgart jutott tovább

Labdarúgás - A VfB Stuttgart a hazai 2-1-es győzelmet követően az ETO Parkban három góllal verte Az… Tovább olvasom