Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Kovács Ágnes tovább szárnyal

Szepesi Nikolett hatodik lett 100 háton. Boulsevicz Beatrix országos csúccsal jutott a 100 pillangó mai döntőjébe.

Szepesi Nikolett hatodik lett 100 háton. Boulsevicz Beatrix országos csúccsal jutott a 100 pillangó mai döntőjébe. A 100-on bronzérmet nyert Kovács Ági pedig tovább szárnyal, a 200 mell fináléjába a második helyen jutott be.

Kovács Ági lesz még olyan boldog, mint szerdán volt – ha így folytatja: 200 mellen ugyanis a második legjobb idővel jutott döntőbe, s csak az a Balfour előzte meg (az angol úszó is alig egy karcsapással), akit az EB előtt már biztos győztesnek elkönyvelt a világ. Csakhogy Balfour most négy másodperccel lassabb, mint volt néhány hónapja, Kovács Ági pedig két és féllel jobb... Szóval nagy döntő várható ma, a nagy szavakat tartogassuk is arra. Ugyanitt indult Bor Kata is, aki a 11. időt úszta.

Egy új név

Boulsevicz Beatrixról először akkor és azért lehetett hallani, mert egy átlagos medencében, a fürdőzőkkel együtt készült – ennek ellenére magyar bajnok lett. El lehet képzelni, ahogy mindenki a medencében félrehúzódott, hogy a 10-szer 100-as penzumát le tudja úszni az alig 16 éves lány... Le tudta, mégpedig olyan jól, hogy csak bekerült a magyar elitbe, vagyis az úszóválogatottba. Ennek ellenére még kevesen tudnak róla, de gyaníthatóan már nem sokáig lesz ez így. Előbb a tegnap délelőtti előfutamban, majd pedig a délutáni középdöntőben úszott magyar csúcsot, s az 5. legjobb idővel bekerült a mai 100 pillangó döntőjébe. Míg Boulsevicz nevét tanuljuk, érdemes azt is megjegyezni, hogy neki a 200 az erősebb száma. Ezt persze a fürdőző vendégek úgyis tudják.

Kizárás és világcsúcs

A nap krónikájához tartozik még a döntők végeredménye: a 200 női vegyest a francia Manadou nyerte. A nap botránya a 200 férfi mell volt, ahol a győztes olasz Faccit kizárták, így a második lengyel Kuczko nyakába akasztották az aranyérmet. Manadou megnyerte a 100 hát döntőjét is, majd pedig a lengyel Korzeniowski a 200 férfi pillangót. A német Meeuw az este utolsó előtti döntőjében, 50 férfi háton győzött. A női 4x200-as gyorsváltóban a németek világcsúccsal nyertek, a magyarok nyolcadikak lettek.

Nézők: úszók a nézőtéren

Az első napok foghíjas lelátói után szerdán végre csaknem telt házas döntőket láthattunk. Nem véletlen, hisz várható volt Cseh aranya, s persze Kovács Ági is aznap úszott. Nagyjából ez jellemző egyébként a látogatottságra, ha arany várható, akkor több a magyar – a számunkra borsos (5 és 15 ezer forint közötti) jegyárak ellenére. Szerdán Mihályiból is voltak szurkolók: egy zászlón legalábbis ez a felirat díszelgett. Ha sorrendet kellene állítani a szurkoló nemzetek között, akkor a hollandok, a németek és franciák vezetnek, bár görögökből és olaszokból is látni csoportokat a lelátókon. A délelőtti előfutamokon – amelyek ingyenesek – negyed-félházakat mérnek, bár a lelátókon ülők közül sok a sportoló. Ez utóbbi a délutánra is igaz egyébként: aki kilátogat, számos magyar válogatott úszóval találkozhat, de arra ne számítson, hogy a legnagyobb sztárokkal is. Cseh Laci vagy Kovács Ági még nem engedheti meg magának ezt a luxust.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárok egymás ellen

Az Audi ETO KC női csapatának főszponzora a szerződés szerint két A6-os és két A4-es… Tovább olvasom