Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Kosárlabda: Pécsről igazolnak a soproniak

A pécsi Fegyverneky Zsófia az MKB-Euroleasing Sopron csapatában folytatja pályafutását. Ugyancsak nagy dobás, hogy visszatér a klubhoz az egykori kedvenc, az ukrán Olexandra Gorbunova.
Tegnap szurkolói ankétot tartott az MKB-Euroleasing Sopron bajnokságot és Magyar Kupát nyert csapata. Az eseményen nem akármilyen bejelentésekkel szolgált Török Zoltán ügyvezető, hiszen gyakorlatilag a jövő évi keretet hirdette ki, ráadásul nem akármilyen nevekkel.

Elöljáróban annyit mondott Török Zoltán, hogy a következő idényben a soproniaknál mindösszesen egy légiós szerepel, ő azonban igazi klasszis, ráadásul jól ismert Sopronban, hiszen korábban három évig erősítette a zöld-sárgákat. A soproni szurkolók korábbi nagy kedvence, az ukrán Olexandra Gorbunova újbóli szerződtetése komoly meglepetést jelentett. A kosaras a Sopronban töltött három év alatt robbant be az európai kosárlabdába. A még mindig csak 25 esztendős játékos gyermekszülés után tér vissza korábbi nagy sikerei helyszínére.

„A koncepciónk az volt, hogy elsősorban magyar játékosokra építünk. Ennek szellemében a jelenlegi keretből kétéves szerződést kötöttünk fiatal válogatott centerünkkel, Krivacevics Tijanával, valamint utánpótlás-válogatott hátvédünkkel, Szabó Fannival. Horti Dóra és Fűrész Dia további egy szezonra kötelezte el magát, Licskai Zsófia, valamint Czank Tímea élő szerződéssel rendelkeznek a következő szezonra. Saját nevelésű játékosaink közül Vágvölgyi Petra, Doncsecs Kitti, Böröndi Vivien és Czinder Adrienn a felnőttkeret tagjai lesznek a következő szezonban" – mondta Török Zoltán, aki aztán egy újabb „nagyágyút" jelentett be.

„Fegyverneky Zsófia személyében a magyar mezőny talán legértékesebb játékosa költözik Sopronba a nyártól, akire nem kisebb feladat vár, mint a karmesteri pálca, azaz irányító poszton számít rá Székely Norbert vezetőedző. Rajta kívül itt játszik Zavecz Hanna, az ausztrál bajnokcsapat, a Bulleen Boomers meghatározó hátvéd-bedobója, aki már magyar állampolgár, s az egyik nagy meglepetése az átigazolási szezonnak. Róla annyit mondanék még, hogy mióta kiderült, hogy az ezerkilencszázötvenhatos emigráns gyökerekkel rendelkező játékos ambicionálja a Magyarországra költözést, felvettük a kapcsolatot ügynökével és nagyon gyorsan megállapodtunk" – folytatta a sportvezető, majd hozzátette: a keret bővíthető, ám csak abban az esetben, ha a klub költségvetése biztos bevételi tételekkel bővül.

„Sopronban ugyanis mindig csak addig nyújtózkodtunk, ameddig a takaró ér, és ebben a nyújtózkodásban most a tehetséges magyar játékosok kerültek a középpontba" – zárta szavait Török Zoltán.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győrszemere nyerte a Sport M-kupát!

A Győrszemere megyei I. osztályú csapata nyerte a Sport M-kupát, miután a Puskás Stdionban rendezett… Tovább olvasom