Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Kosárlabda: lezárult egy korszak Sopronban

Nem a szombati vereség miatt távozik a szezon végén Meszlényi Róbert, az SKC vezetőedzője. Bokor Ákos szerint az MK-bronz ellenére idén megtorpant a csapat.
Hazai pályán 90–78-ra kikapott a Kis-Rába Menti Takarék Soproni KC a Pécstől a férfibajnokságban, így eldőlt, a friss Magyar Kupa-bronzérmes gárda nem jut be a felsőházi rájátszásba. Meszlényi Róbert vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozatában már jelezte: a szezon végén távozik a soproni kispadról, s ezt a döntést az azóta eltelt két napban sem változtatta meg.

„Már egy ideje érlelődött bennem ennek gondolata, de most vált bennem biztossá, váltani kell. Nekem is és a csapatnak is jót tesz egy kis frissítés" – mondta a vezetőedző, aki szerint több tényező is közrejátszott abban, hogy a csapat végül csak a 9. helyért maradt harcban.

„Mindenkinek megvan a felelőssége, de még van hátra pár mérkőzés, addig nem érdemes hosszasan boncolgatni a szereplést. Az anyagiak nem játszottak közre, mert bár voltak kisebb csúszások, de a mezőny egészét tekintve Sopronban még jó a helyzet. Az viszont elkeserítő, amilyen helyzetben néhány klub van. Egyrészt azzal, hogy néhány egylet túlvállalja magát, majd gyakorlatilag becsődöl, komolytalanná válik a bajnokság, hiszen nem egyformák az erőviszonyok. Ha a szövetség rendet akar, s szigorúan a szabályokhoz tartja magát, akkor a nyáron legalább öt-hat klubnak nem szabad indulási jogot adnia. Kérdés, elindul-e a szakág a megtisztulás felé, még ha oly fájdalmas is lesz ez többeknek, de enélkül hiú ábránd a felemelkedés, a hosszabb távú építkezés" – folytatta a szakvezető, aki azért a szerencsefaktort sem zárja ki a szezon balszerencsés alakulásából.

„Nem tudjuk, s nincs is értelme azon rágódni, mi lett volna, ha Brooks nem sérül le. Megtörtént a baj, s hiába jött Jarvis, ők ketten azért nem egy szinten vannak. Ráadásul mikor igazán gödörben voltunk, Jarvis egyáltalán nem tudott lendíteni rajtunk, gyakorlatilag használhatatlan volt. Ő és Townes nem is játszik már a hátralévő időszakban, hiszen szerződésük lejár, egyedül Kelleyre számítunk. Így lehetőséget kapnak a magyarok, a fiatalok, akik remélhetőleg sokat profitálnak majd ebből. Mindent egybevetve nem vagyok elégedetlen a soproni időszakommal, hiszen a két osztály között állandóan ingázó gárdából stabil középcsapat lett, a Magyar Kupában kétszer is ott voltunk a négyes döntőben, egyszer bronzérmesek lettünk, Körtélyesi, Molnár és Szabó is válogatott lett tőlünk, s rendre telt házas meccseket játszottunk" – tette hozzá a szakvezető, aki még nem tudja, mihez kezd. Lehet, az edzősködéssel is felhagy, és a családi vállalkozásban dolgozik.

„Sajnos kevés az igazán vonzó kispad a már említett okok miatt, ezért nem elképzelhetetlen, hogy – legalábbis egy időre – háttérbe vonulok" – mondta végezetül a szakvezető.

Bokor Ákos ügyvezetőt kissé meglepte Meszlényi Róbert bejelentése, de az értékeléssel és a helyzetelemzéssel még ő is vár:

„Április hetedikén lesz a klubot üzemeltető gazdasági társaság tulajdonosi taggyűlése, ott már talán kialakul egy jövőkép. Egy biztos, nem vagyunk könnyű helyzetben, az önkormányzati támogatás is csökkent, így azt a pénzt is elő kell teremteni. A cél nem lehet más, mint összehozni egy olyan garnitúrát, mely ismét bejut a nyolc közé. Persze ehhez tiszta viszonyok kellenek a sportágban, hogy ne lehessen ígérgetésekkel elérni a felsőházi tagságot, majd a tartozásokkal kihúzni a bajnokság végét. Mint az országos szövetség elnökségének tagja, ezért is tenni szeretnék."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi ETO: folytatás a Vác ellen

Hibátlan teljesítménnyel végzett az alapszakasz első helyén az Audi ETO női csapata. Tovább olvasom